Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Το πρόβλημα των σημαντικών ελλείψεων σε κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας αναδεικνύει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, με αφορμή τις ανάγκες που δημιουργούνται και λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της γρίπης.
Όπως επισημαίνει το σοβαρότερο πρόβλημα είναι ...
οι λίστες αναμονής για ΜΕΘ. Μάλιστα το Σαββατοκύριακο η λίστα αναμονής ήταν 50 ασθενείς, καθώς αντί να ανοίξουν κρεβάτια κλείνουν λόγω μείωσης του προσωπικού.
Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι υπάρχουν και ασθενείς με συμπτώματα γρίπης διασωληνωμένοι σε θαλάμους πνευμονολογικών, παθολογικών κλινικών που δεν καταφέρνουν να βρουν ΜΕΘ για τους οποίους δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία.
Πέραν των εξαγγελιών καμία παρέμβαση δεν έγινε μέχρι στιγμής στα Δημόσια Νοσοκομεία για την ασφαλέστερη αντιμετώπιση της γρίπης, σημειώνει η ομοσπονδία. Η ταλαιπωρία στα ΤΕΠ συνεχίζεται για τους ασθενείς καθώς τα μεγάλα Νοσοκομεία αναγκάζονται να χρησιμοποιούν ράντζα.
Τα 224 κρεβάτια στα Νοσοκομεία της Αττικής τα οποία εξυπηρετούν 6 εκατομμύρια πληθυσμό και για τα οποία υπάρχει η ανωτέρω λίστα δεν επαρκούν. Εάν τις επόμενες ημέρες υπάρξει έξαρση της γρίπης η λίστα θα μεγαλώσει κατά πολύ.
Υπάρχουν 80 -100 κλίνες ΜΕΘ στα Δημόσια Νοσοκομεία εξοπλισμένες που δεν λειτουργούν λόγω ελλείψεων νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού (το νούμερο δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς γιατί κλείνουν κρεβάτια με εσωτερικές αποφάσεις των νοσοκομείων χωρίς να ανακοινώνονται), όπως σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive