Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Ο δήμαρχος έκοψε το νερό σε λαϊκά νοικοκυριά και μικρομάγαζα!

Posted by ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΡΑΤΣΙΩΤΗ Δευτέρα, Ιανουαρίου 20, 2020
Ο δήμαρχος, κ. Αρετάκης (ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ) με προσωπική του απόφαση, ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ, έκοψε τις τελευταίες μέρες το νερό σε ...
πάνω από 50 οικογένειες και μικρομάγαζα που οι οφειλές τους ήταν πάνω από 300 ευρώ. Αρνούμενος μάλιστα να κάνουν διακανονισμό, απαίτησε την ολοσχερή εξόφληση του ποσού για την επανασύνδεση αφού πρώτα μάλιστα τους δει ο ίδιος!!!

Το γεγονός καταγγέλλει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου ως απαράδεκτη κίνηση και σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Φυσικά για άλλη μια φορά, όπως και οι προκάτοχοί του, κάνει τις πλάτες στους μεγαλοοφειλέτες που επί χρόνια δεν βάζουν δεκάρα τσακιστή και στους μεγαλοξενοδόχους που τα δωμάτιά τους, οι πισίνες κλπ. δεν δικαιολογούν τους μικρούς λογαριασμούς της ΔΕΥΑΖ.

Στα περισσότερα νοικοκυριά και μαγαζιά, που τους έκοψε το νερό ο δήμαρχος, έβαζαν σχεδόν επί μηνιαία βάση μικροποσά έναντι της οφειλής τους και με βάση τις οικογενειακές τους ανάγκες. Δεν ήταν κακοπληρωτές που δεν πλήρωναν επί χρόνια, ενώ δεν τους ζητήθηκε και εκκαθαριστικό σημείωμα.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση του δημάρχου και καλούμε τους εργαζόμενους σε επιφυλακή ώστε να εμποδίσουμε αυτά ή ανάλογα μέτρα σε βάρος των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.

Το Εργατ/κό Κέντρο θα είναι σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε εξέλιξη και θα μας βρουν μπροστά τους.

Χαιρετίζουμε την πρόταση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" χθες το βράδυ (16/1/2020) στο Δημοτικό Συμβούλιο η οποία ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων και ακυρώνει την απόφαση του δημάρχου να κόβει το νερό».











902.gr

  • Blogroll

  • Blog Archive