Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Ποιους προστατεύει η Ελληνική Αστυνομία ? Tους πολίτες ή τις εταιρειες?

Posted by Επιτροπές Πολιτών και Εργαζομένων Τρίτη, Ιανουαρίου 05, 2010
Σε όλες τις κινητοποιήσεις για ελέυθερους δρόμους στα διόδια των Αφιδνων, γίναμε μάρτυρες της παρουσίας κάθε είδους αστυνομικού.Από τροχονόμους μέχρι μπάτσους των ΜΑΤ ,να είναι σε αναμονή μέσα στις κλούβες τους περιμένοντας το σήμα να χτυπήσουν τις λαικές διαδηλώσεις των κατοίκων κατά των διοδίων.
Οι κάτοικοι με αποφασιστικότητα σε προηγούμενη τους κινητοποίηση ,μετά απο απόφαση συνέλευσης ,ξήλωσαν δυναμικά τις μπάρες των διοδίων για να διευκολύνουν την ελέυθερη και δωρεάν διακίνηση των οδηγών και όλων των εργαζομένων .
Στην αμέσως επόμενη κινητοποίηση ,αφου, η εταιρεια που εισπραττει το ληστρικο χαρατσι του αντιτιμου των διοδίων,ξανατοποθετησε τις μπάρες ,η οποία διηρκησε γύρω στις τρεις με τρισημιση ώρες, είδαμε χωρίς καμία εκπληξη, τους μπάτσους μπαστακωμένους μπροστα απο τις μπαρες για ενα ολόκληρο τρίωρο φυλάσσοντας τες από τους διαδηλωτές.( βεβαια αν αποφασιστει οποτεδηποτε απο τους κατοικους να ξηλωθουν οι μπάρες ,οι μπατσοι να μην εχουν αυταπατες πως θα μας εμποδισουν).
Και εδώ τιθεται ενα ερωτημα . Εστω ενας απολυμενος εργατης, που θα κατεβει στο δρομο να αγωνιστει μαζι με τους συναδελφους του για καποιο ζητημα, θα συναντησει μπροστα του ολη την κρατικη καταστολη (μπατσους,ασφαλιτες,χαφιεδοκαμερες) που αυτος συντηρουσε με την εργασια του,πληρωνοντας την στο συνολο της αδρά και με το παραπανω.
Οταν το "αφεντικο" του τον απελυσε , γιατι η αστυνομια δεν πηγε να χτυπησε το αφεντικο του, που τον πεταξε στον δρομο σαν να ειναι καποιο αναλωσιμο ειδος και χτυπαει τον εργατη που μαχεται και αγωνιζεται και που δουλευει για να συντηρει τους καταστολεις του ??
Αυτη ειναι μια απορια και αφορμη για προβληματισμο . Δεν πρεπει να εχουμε αυταπατες : το κρατος ειναι εδω συσσωμο με ολους του τους θεσμους (δικαστηρια,αστυνομια κλπ) για να εξασφαλιζει τα υπερκερδη των εταιρειων ,των μεγαλοβιομηχανων, των κεφαλαιοκρατων.
  • Blogroll

  • Blog Archive