Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Κάλεσμα στους Τρικαλινούς να «σηκώσουν» τις μπάρες των διοδίων

Posted by Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού Παρασκευή, Αυγούστου 27, 2010
Στο ξενοδοχείο «Πανελλήνιο» στα Τρίκαλα, βρέθηκαν απόψε, μέλη της Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας κατά των διοδίων.

Η παρουσία τους, σχετίζεται με τον αγώνα που ξεκίνησαν εδώ και περίπου 10 μήνες, ζητώντας την ελεύθερη διακίνηση χωρίς διόδια στιες Εθνικές Οδούς.

Η Επιτροπή γνωστή και ως «Κίνημα κατά των διοδίων», καταγγέλλει την εκχώρηση των εθνικών δρόμων σε ιδιώτες, μέσα από νομοσχέδιο που ψήφισαν ΠαΣοΚ, Ν.Δ. και ΛΑΟΣ, και κάλεσε τους Τρικαλινούς πολίτες, να συμμετάσχουν με την φυσική τους παρουσία, στο πανελλαδικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου ημέρα ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, με το σύνθημα «Πάμε ΔΕΘ, σηκώστε τις μπάρες!».

«Ο αγώνας μας δεν αφορά μόνο τα διόδια αλλά ότι μας φράζει τη ζωή κι αυτό είναι το χρέος των 317 δις ευρώ για το οποίο δεν ευθυνόμαστε εμείς. Οι εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα διόδια έχουν επενδύσει ένα πολύ μικρό ποσό στις εταιρείες που χαρατσώνουν τους πολίτες ενώ ένα σημαντικό μέρος των κεφαλαίων προέρχεται από τις τράπεζες, οι οποίες ενώ χρηματοδοτήθηκαν για να μείνουν ανοικτές, ταυτόχρονα οι εθνικοί δρόμοι κινδυνεύουν να περάσουν στα χέρια τους. Ο μόνος αγώνας που μέχρι σήμερα διεξάγεται με συνέπεια και ανιδιοτέλεια είναι ο αγώνας στους δρόμους και όλη η Θεσσαλία πρέπει να συμμετάσχει στον αγώνα κατά των διοδίων αλλά και στη πανελλαδική δράση στις 11 Σεπτεμβρίου», τονίστηκε απόψε και στα Τρίκαλα.

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας θα συμμετάσχει με όλες τις δυνάμεις στην πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στα διόδια στις 11 Σεπτεμβρίου και θα συμμετάσχει στην ανεξάρτητη πορεία της ΔΕΘ που θα ξεκινήσει από την Καμάρα. Νωρίτερα θα πραγματοποιήσει άνοιγμα των διοδίων περίπου μια ώρα πριν την άφιξη της αυτοκινητοπομπής από Αθήνα και τα άλλα σημεία διέλευσης μεταξύ των οποίων τα διόδια Μοσχοχωρίου και Μακρυχωρίου.

Ο εκπρόσωπος της πανΘεσσαλικής οργάνωσης κατά των διοδίων Χρήστος Σταμόπουλος δήλωσε στο trikalanews.gr «Συγκεντρωνόμαστε σήμερα, σε μια πανθεσσαλίκη σύσκεψη, εκπρόσωποι της Λάρισας, Βόλου, Καρδίτσας και Τρικάλων με στόχο να συγκροτήσουμε μια πανθεσσαλική αντίδραση κατά των πληρωμών των διοδίων. Θέλουμε να δώσουμε μία ιδιαίτερη κίνηση στην αντίδραση κατά των διοδίων αλλά και μια ιδιαίτερη δυναμική στην περιοχή της Θεσσαλίας. Δεν πληρώνουμε διόδια διότι με τις πλάτες των εκάστοτε κυβερνήσεων οι ιδιωτικές εταιρίες μας χαρατσώνουν ληστρικά και καταπατούν τα συνταγματικά μας δικαιώματα. Πιστεύουμε ότι οι δρόμοι είναι δημόσιοι και γι αυτό δεν πληρώνουμε διόδια. Πιστεύουμε ότι το «δεν πληρώνουμε διόδια» είναι ένα σύνθημα που πρέπει να εισακουστεί από άκρο σε άκρο της Ελλάδας και ευελπιστούμε να είναι η απάντηση όλου του Ελληνικού λαού στην ληστρική επίθεση της κυβέρνηση και της τρόικας γενικότερα.»

πηγή: trikalanews.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive