Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Άνοιξαν τις μπάρες των διοδίων

Posted by Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού Τρίτη, Νοεμβρίου 02, 2010
πηγή: Ζούγλα

Μια από τις πιο επιτυχημένες δράσεις του κινήματος «Δεν πληρώνω διόδια», τόσο από πλευράς συμμετοχής όσο και από πλευράς οργάνωσης, ενθουσιασμού και ανταπόκρισης από μέρους των διερχόμενων οδηγών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, στα διόδια Αφιδνών για περισσότερες από δυόμισι ώρες.

Η κινητοποίηση συγκέντρωσε πολίτες από τις γύρω περιοχές, από την Αθήνα και τη Χαλκίδα. Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε έδειξε ότι είναι αποφασισμένος να βγει στους δρόμους και να παλέψει για τα προβλήματά του, αρκεί να πειστεί ότι δεν υπάρχουν μικροκομματικές σκοπιμότητες και «καπελώματα».

Οι Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων βρίσκονται εδώ και έναν χρόνο στους δρόμους και παρέχουν αυτά τα εχέγγυα σ’ εκείνους που είναι διατεθειμένοι να παλέψουν. «Γι’ αυτό και συνεχώς νέοι άνθρωποι συμμετέχουν στο κίνημά μας του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΙΟΔΙΑ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ» επισημαίνουν οι διοργανωτές.

Η κινητοποίηση της Κυριακής γέμισε με ενθουσιασμό τόσο τους συμμετέχοντες στο άνοιγμα των διοδίων όσο και τους διερχομένους οδηγούς, που με επευφημίες, κορναρίσματα και σφιγμένες γροθιές εκδήλωναν την αλληλεγγύη και τη συμμετοχή τους σε αυτό το κίνημα διαμαρτυρίας. Την Κυριακή διανεμήθηκαν δεκάδες χιλιάδες ενημερωτικά έντυπα και κάρτες του «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ».

Αξιοσημείωτο είναι ότι αρκετοί διερχόμενοι οδηγοί, βλέποντας τη δράση, σταματούσαν τα αυτοκίνητά τους στο πλάι και συμμετείχαν και αυτοί μοιράζοντας ενημερωτικά στους άλλους οδηγούς. Η διαμαρτυρία ξεκίνησε στις 17:30 και ολοκληρώθηκε στις 20:30 σε αυτό το διάστημα οι οδηγοί περνούσαν από τα διόδια Αφιδνών χωρίς να πληρώνουν διόδια.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο:
  • Blogroll

  • Blog Archive