Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011


Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ο αυταρχικός σχεδιασμός της κυβέρνησης και το σχέδιο κρατικής τρομοκρατίας εν όψει Φθινοπώρου.
Μετά την απόφαση απαγόρευσης του συνέρχεσθαι για «εμπορικούς λόγους», την ανακοίνωση χρήσης πλαστικών σφαιρών και καμερών στις διαδηλώσεις, τις αύρες με τα κανόνια νερού, την καταστολή στο διαδίκτυο, ήρθε και η ώρα της εξαγοράς των στρατιωτικών και της ανταμοιβής των αστυνομικών «για τους κόπους τους».

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αλλαγές της τελευταίας στιγμής που αφορούν τους ένστολους των ενόπλων δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα επιφέρει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στο πολυνομοσχέδιο που ο ίδιος κατέθεσε στη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα, με ειδική διάταξη που θα κατατεθεί στη Βουλή:

το επίδομα ειδικών συνθηκών αντί για «ψαλίδι» 20% που έλεγε στο νομοσχέδιο, θα περικοπεί κατά 10%. Θα είναι έτσι η μόνη κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων που θα γλιτώσουν κάτι, από τις περικοπές 15%-50% που προβλέπει το νομοσχέδιο στα ειδικά επιδόματα που προβλέπονται για τη θέση τους.

θα εξαιρεί ρητά τους ένστολους από το ενιαίο μισθολόγιο που ετοιμάζει να επιβάλει στο δημόσιο η κυβέρνηση. Οι περικοπές αποδοχών που θα φέρει το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο δεν θα τους αγγίξει, αφού με τη νέα διάταξη, στρατιωτικοί και σώματα ασφαλείας θα διατηρήσουν το δικό τους ειδικό μισθολόγιο.

Ο Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός κινείται με όρους δημιουργίας δυνάμεων Πραιτοριανών.

Έχοντας εξασφαλισμένη την συμμετοχή των Αστυνομικών Δυνάμεων στην άγρια επιχείρηση επιβολής των κτηνωδών αντικοινωνικών μέτρων που προβλέπει η αντεργατική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και τα Μνημόνια, τα οποία είναι σαφές ότι θα πολλαπλασιαστούν, επιδιώκει να ενσωματώσει και τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στα κατασταλτικά του σχέδια.

Η απόφαση χρήσης του Στρατού ενάντια στον εχθρό-εργαζόμενο λαό και η συμμετοχή Ενόπλων Δυνάμεων σε επιχειρήσεις Καταστολής Πλήθους έχουν ως απαραίτητη βάση την πολιτική συμφωνία αυτών και τα οικονομικά κίνητρα.

Η κυβέρνηση γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι έχει σημαντικό έλλειμμα και στους δύο αυτούς τομείς.

Στρατιωτικοί συμμετείχαν μαζικά στις διαδηλώσεις του εργατικού κινήματος και στους Αγανακτισμένους, ενώ οι οδυνηρές περικοπές στα εισοδήματα τους αποτέλεσαν την αφορμή για την εκδήλωση Απεργιών Στρατιωτικών, πραγματοποίηση πορειών και την ανάπτυξη μιας πρωτόγνωρης συνδικαλιστικής δράσης.

Από κοντά οι φαντάροι, που υφίστανται τις συνέπειες των οικονομικών μέτρων και βλέπουν ότι η απόλυση τους θα τους φέρει στον κόσμο του εργασιακού και κοινωνικού Μεσαίωνα της κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΔΝΤ, Αρνήθηκαν και θα ξαναρνηθούν να στρέψουν τα όπλα τους εναντίον του αγωνιζόμενου λαού.

Πλέον, η ανάγκη ανατροπής της κυβέρνησης και των Μνημονίων πρέπει να αποτελέσει στόχο των κοινών μας αγώνων.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
  • Blogroll

  • Blog Archive