Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

9 έμποροι όπλων, συμπονούν το λαό του Βελγίου

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Κυριακή, Μαρτίου 27, 2016
Ή αλλιώς, πώς αυτοί που εξόπλισαν τη Σαουδική Αραβία και κατ’ επέκταση το ISIS, θα σε πείσουν πως η ασφάλεια είναι πολυτιμότερη της ελευθερίας...


Στο ξύπνημα άλλης μιας τρομοκρατικής επίθεσης στην Ευρώπη, που στοίχισε τις ζωές αθώων ανθρώπων, βλέπουμε την επανάληψη ενός κακοπαιγμένου θεάτρου, όπου βασιλιάδες και πρόεδροι μαζί με τα ΜΜΕ, προσπαθούν να μας πείσουν πως η ασφάλεια είναι πολυτιμότερη της ελευθερίας.

Πως τα κλειστά σύνορα, οι καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, οι στρατιωτικοποιημένες πόλεις και η σταδιακή καταπάτηση της ελευθερίας μας, είναι η απάντηση στην απειλή ενάντια στην ασφάλειά μας.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Ευρώπης έσπευσε να καταδικάσει μία έτσι κι αλλιώς αποτρόπαια τρομοκρατική πράξη. Οι σκέψεις όλων των ηγετών σήμερα φαίνεται να είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους. Τις υπόλοιπες μέρες όμως, τις σκέψεις των ηγετών φαίνεται να απασχολεί ένας άτυπος αγώνας δρόμου, για το ποιος θα εξοπλίσει πρώτος και περισσότερο τη Σαουδική Αραβία, ίσως τον κύριο υποστηρικτή του ISIS και της Μπόκο Χαράμ; Είναι άραγε σύμπτωση που αυτοί οι θεσμοί, θεωρούν ως απάντηση σε κάθε πρόβλημα, το στρατό και τα όπλα; Είναι αυτοί οι θεσμοί οι πλέον κατάλληλοι για να αναλάβουν την περιφρούρηση της ασφάλειάς μας, στην περίπτωση που τους χαρίσουμε την ελευθερία και τα δικαιώματά μας;

Ας δούμε απλά τις αντιδράσεις ορισμένων ευρωπαίων ηγετών.

Αυστρία
Είμαι σοκαρισμένος από τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και την πόλη. Οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων.
df3e031b-7ee5-4066-8c46-d9fae5edbbba
H Αυστρία έχει προμηθεύσει με 37 M-12 όλμους και 9000 χειρβομβίδες τη Σαουδική Αραβία από το 2010

Φινλανδία

O πρόεδρος της Φινλανδίας, δήλωσε:
Είμαι βαθιά θλιμμένος για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Η καρδιά μου είναι με τα θύματα και τους αγαπημένους τους.

Γαλλία

Με αυτό το σκίτσο αντέδρασε η Le Monde
ενώ ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, δήλωσε πως
Βρισκόμαστε σε πόλεμο και η Ευρώπη θα υποφέρει για αρκετούς μήνες ακόμη πολεμικές ενέργειες. Και, ενώπιον αυτού το πολέμου, πρέπει να είμαστε ανά πάσα στιγμή σε εγρήγορση

Γερμανία

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μέσω του εκπροσώπου της ανέφερε:
Οι ειδεχθείς επιθέσεις στις Βρυξέλλες, πρέπει να μας φέρουν πιο κοντά. Αλληλέγγυοι με τα θύματα και αποφασιστικοί απέναντι στους τρομοκράτες

Ιταλία

Ο Matteo Renzi έγραψε στο τούιτερ:
Με την καρδιά και το μυαλό μας στις Βρυξέλλες, στην Ευρώπη

Ολλανδία

Ο πρωθυπουργός της Ολλάνδίας, Mark Rutte, ανέφερε:
Το Βέλγιο χτυπήθηκε ξανά από δειλές και δολοφονικές επιθέσεις. Οι καρδιές μας είναι με τα θύματα και τους συγγενείς τους. Η Ολλανδία είναι έτοιμη να βοηθήσει και να υποστηρίξει τους νότιους γείτονές μας, με όποιο τρόπο γίνεται.

Σουηδία

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, ανέφερε:
Πρόκειται για μια επίθεση ενάντια στη δημοκρατική Ευρώπη. Δε θα δεχθούμε ποτέ, οι τρομοκράτες να επιτίθενται στην ανοιχτή μας κοινωνία.

Μεγάλη Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, μας ενημέρωσε πως:
Είμαι σοκαρισμένο και ανήσυχος από τα γεγονότα στις Βρυξέλλες. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε.

Βέλγιο

Το ίδιο το Βέλγιο, φαίνεται να έχει εξάγει όπλα στη Σαουδική Αραβία, με το μεσαιωνικό βασίλειο της Μέσης Ανατολής, να είναι ο κύριος αποδέκτης της βελγικής οπλικής βιομηχανίας το 2011.


Οι συγκεκριμένς χώρες, αναφέρονται απλά ενδεικτικά. Κάθε χώρα της Ε.Ε. έχει δώσει έστω από μία σφαίρα στη Σαουδική Αραβία. Τα συμπεράσματα για το ποιος εξόπλισε και για το ποιος μπορεί να σταματήσει τον ισλαμικό φονταμενταλισμό, τα αφήνουμε σε εσάς.

12809626_944335599017154_533329902790814958_n


















πηγή
  • Blogroll

  • Blog Archive