Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου για δίωξη του Προέδρου του Σωματείου ΠΕΤ-ΟΤΕ

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2016
Καταγγελτικό κείμενο του Εργατικού Κέντρου που κάνει λόγο για "συνεχιζόμενη δίωξη του Προέδρου του Σωματείου ΠΕΤ-ΟΤΕ...
Γιάννη Τριβυζά και την πρόσφατη αβάσιμη, ανυπόστατη και κατευθυνόμενη κλήση του σε Πειθαρχικό από τη Διοίκηση του ΟΤΕ."



Η καταγγελία του ΕΚΚ

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη δίωξη του Προέδρου του Σωματείου ΠΕΤ-ΟΤΕ, Γιάννη Τριβυζά και την πρόσφατη αβάσιμη, ανυπόστατη και κατευθυνόμενη κλήση του σε Πειθαρχικό από τη Διοίκηση του ΟΤΕ.
Όπως είχαμε καταδείξει και νωρίτερα φέτος, η Διοίκηση του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών στην Κέρκυρα παρουσιάζει παραβατική  και αντεργατική συμπεριφορά, φτάνοντας στο σημείο να μη συμμορφώνεται ούτε καν στις υποδείξεις κλιμακίου της Επιθεώρησης Εργασίας, το οποία, κατόπιν ενεργειών του Εργατικού Κέντρου, είχε έρθει, ελέγξει και διαπιστώσει παραβιάσεις των κείμενων διατάξεων και ειδικά των διατάξεων ασφαλείας.
Οι έμμεσες απειλές και εκβιασμοί μέσω των αρνητικών αξιολογήσεων όσων συναδέλφων αντιδρούσαν στις παράνομες πρακτικές των διοικούντων, μετουσιώνονται πλέον στην παράτυπη κλήση σε απολογία του συναδέλφου, Γιάννη Τριβυζά, ενός συνδικαλιστή με γνωστή και ουσιαστική δράση στο εργατικό κίνημα του νησιού μας και πρωτοστάτη στην προστασία των συναδέλφων εργαζομένων στον ΟΤΕ.
Μία κίνηση αντεργατικής τρομοκρατίας που προφανή σκοπό έχει να σιγάσει τις φωνές αντίδρασης στο Σωματείο της ΠΕΤ-ΟΤΕ, να αποδυναμώσει τα τοπικά σωματεία και να προλειάνει το έδαφος για να εισέλθουν ανεπίβλεπτοι και ανεξέλεγκτοι εργολάβοι στο χώρο του τεχνικού τμήματος του ΟΤΕ.
Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας δηλώνει ότι θα συνεχίσει να συμπαρίσταται έμπρακτα στο πλευρό όλων των συναδέλφων και καλεί τη Διοίκηση του ΟΤΕ να αναλάβει τις ευθύνες της και να ακυρώσει τη διαδικασία δίωξης και το Πειθαρχικό.
Καλούμε παράλληλα όλους τους εργαζόμενους να μην πτοούνται από τέτοιες συκοφαντικές και εκφοβιστικές μεθοδεύσεις και να συνεχίζουν τον αγώνα τους για την εξασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.












πηγή
  • Blogroll

  • Blog Archive