Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Αποζημιώσεις για ανέτοιμους δρόμους καρμανιόλες που έχουν ηδη πληρωθεί απο τον λαό

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τρίτη, Αυγούστου 09, 2016
 Πληρώνει εκατομμύρια ευρώ ως αποζημιώσεις στις...
κοινοπραξίες παραχώρησης επειδή δεν λειτουργούν οι σταθμοί διοδίων που προβλέπουν οι συμβάσεις παραχώρησης των οδικών αξόνων! Επιβαρύνεται, με βάση τη νέα αναθεώρηση των συμβάσεων παραχώρησης,  επειδή λόγω των καθυστερήσεων σε απαλλοτριώσεις, μεταφορά δημοσίων δικτύων, αρχαιολογικά, είτε δεν παραδίδονται εγκαίρως τμήματα των οδικών αξόνων ώστε να λειτουργήσουν και οι αντίστοιχοι σταθμοί διοδίων, είτε δεν αδειοδοτούνται οι προβλεπόμενοι σταθμοί διοδίων σε τμήματα που λειτουργούν.

Ετσι, για παράδειγμα, το υπουργείο Υποδομών συμφώνησε να καταβάλλει στην κοινοπραξία που διαχειρίζεται την Ολυμπία Οδό περί τα 46.500.000 ευρώ ως αποζημίωση "για απώλεια εσόδων" εξαιτίας της μη λειτουργίας των σταθμών διοδίων που προβλέπουν οι συμβάσεις παραχώρησης. Η κοινοπραξία ζητούσε πολύ μεγαλύτερη αποζημίωση και συγκεκριμένα 62.096.000 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υποδομών.


Επιπλέον συμφώνησε να πληρώσει περί τα 25.000.000 ευρώ αποζημίωση στην κοινοπραξία που διαχειρίζεται την Ιόνια Οδό και το τμήμα Μεταμόρφωση - Σκαρφεια του άξονα ΠΑΘΕ (Πάτρα - Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Εύζωνοι) παρά να επιταχύνει τις διαδικασίες για την εφαρμογή όσων προβλέπονται στις συμβάσεις παραχώρησης.


















dete

  • Blogroll

  • Blog Archive