Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

O Ερντογάν φέρεται να ζητά την απόσυρση μακέτας του Έλληνα γραφίστα Jo Di (pics)

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Παρασκευή, Φεβρουαρίου 23, 2018
Τη διαγραφή ενός γραφήματος του Έλληνα δημιουργού Jo Di, το οποίο αφορά στον Τούρκο πρόεδρο...
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και είχε γίνει με αφορμή επίθεση στην Άγκυρα το 2015, φέρεται να έχει ζητήσει το νομικό τμήμα του twitter, βάσει απόφασης δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ίδιος ο Jo Di στην προσωπική του ιστοσελίδα: «Σήμερα το πρωί, έλαβα ένα e-mail από το νομικό τμήμα του Twitter. Σε αυτό έχει επισυναφθεί μια απόφαση δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με την οποία απαιτείται η διαγραφή δημοσιεύσεων από διάφορους χρήστες σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα (Twitter, Facebook κ.α.) που αφορούν στην δράση του Erdogan. Το twitter αναλαμβάνει να ενημερώσει και να προτρέψει (κατά κάποιο τρόπο) τους χρήστες να διαγράψουν μόνοι τους τις δημοσιεύσεις τους, γιατί όπως αναφέρει ενδεχομένως θα κληθεί το ίδιο να λάβει δράση (να τις διαγράψει από μόνο του)».
Όπως αναφέρει ο δημιουργός: «Η αναφορά στον Erdogan, είχε γίνει με αφορμή την επίθεση στην Άγκυρα, το 2015 και ανέφερε το τι φώναζαν οι Τούρκοι, οι οποίοι είχαν κατέβει στο δρόμο. “Δολοφόνε Erdogan” φώναζαν και αυτό περιέγραψε η εικόνα με έναν αρκετά ανάγλυφο τρόπο. Έκτοτε φυσικά, ο Erdogan έχει προχωρήσει σε πολύ χειρότερες τακτικές και αυτό που επιθυμεί στην παρούσα φάση είναι να διαγραφεί κάθε ίχνος από τις διαφορετικές φωνές – όχι μόνο μέσα στην Τουρκία – αλλά και παγκόσμια μέσω του διαδικτύου».

O γραφίστας Jo Di μάλιστα παραθέτει το έγγραφο του τουρκικού δικαστηρίου, το οποίο ζητά τη διαγραφή περίπου 80 ακόμα δημοσιεύσεων σε Twitter, Facebook, άλλα κοινωνικά δίκτυα αλλά και διευθύνσεις διάφορων blogs,






















reader
  • Blogroll

  • Blog Archive