Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018



Αντιμέτωπα με το ενδεχόμενο του πλειστηριασμού βρίσκονται εκατοντάδες νοικοκυριά της Πάτρας, ζώντας καθημερινά με αυτόν τον εφιάλτη, μη μπορώντας να ανταποκριθούν στα δάνεια που είχαν πάρει, τον καιρό των... παχιών αγελάδων.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί αυξάνονται συνεχώς, ενώ η αναμενόμενη ...
κατάργηση του Νόμου Κατσέλη με την άφιξη του νέου έτους, πρόκειται να αφήσει εκτεθειμένα χιλιάδες νοικοκυριά, μη έχοντας πλέον καμία "ομπρέλα" προστασίας από το κράτος.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει o δικηγόρος Χρήστος Λιαρομάτης ο οποίος στην κυριολεξία είχε «σώσει» δεκάδες νοικοκυριά με δίκες που κέρδισε στο Ειρηνοδικείο, « δεκάδες δανειολήπτες της Πάτρας με "κόκκινα δάνεια", βρίσκονταν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της εκποίησης της περιουσίας τους»!
Και όλα αυτά εξαιτίας της γνωστής τροποποίησης που φέρνει τα πάνω κάτω στο νόμο Κατσέλη και ουσιαστικά τον καταργεί! Η τροποποίηση αυτή που ψηφίστηκε  το 2015 αναφέρει ότι το άρθρο 9 του Νόμου Κατσέλη θα ισχύει μέχρι τις 31/12/2018. "Στην ουσία η κατάργηση του άρθρου 9 ισοδυναμεί με την κατάργηση του Νόμου Κατσέλη. Το άρθρο 9 αποτελεί το βασικό μέρος του Νόμου Κατσέλη, το οποίο εμπεριείχε όλα αυτά που προστατεύουν την πρώτη κατοικία, αλλά και τους δανειολήπτες από την εκποίηση της περιουσίας τους. Χωρίς το άρθρο 9 δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος ύπαρξης του Νόμου Κατσέλη" τονίζει χαρακτηριστικά ο έμπειρος δικηγόρος.
Με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν, οι δανειολήπτες, σε πανελλήνια κλίμακα που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οφειλές τους, τα επονομαζόμενα "κόκκινα δάνεια" αντιστοιχούν σε έναν αριθμό που αγγίζει τους 1.500.000. Από αυτούς μόλις οι 220.000 έκαναν προσπάθεια για να υπαχθούν όλα αυτά τα χρόνια στο Νόμο Κατσέλη.
Οι υπόλοιποι, ένας αριθμός που φτάνει τους 1.300.000, δεν έχουν προσπαθήσει καν να μπουν στο νόμο. Η κατάργηση του Νόμου Κατσέλη, κατά συνέπεια, είναι σίγουρο ότι θα φέρει μαζί της και ένα ακόμα μεγαλύτερο "τσουνάμι" πλειστηριασμών, αφού δεν θα υπάρχει πλέον καμία προστασία για κανέναν δανειολήπτη που δεν θα μπορεί να τακτοποιήσει τις οφειλές του.
Κάτι που σημαίνει ότι χιλιάδες πολίτες θα χάσουν την περιουσία τους, ακόμα και την πρώτη τους κατοικία. Με όποιες επιπτώσεις και κινδύνους κοινωνικής έκρηξης μπορεί να σημαίνει αυτό


dete.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive