Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Ετοιμάζουν διόδια στο δρόμο Σχηματάρι - Χαλκίδα

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Σεπτεμβρίου 01, 2012
Νέο χαράτσι περιμένει του Ευβοείς και τους επισκέπτες του Νομού.

Τα έσοδα θα δίνονται στον παραχωρησιούχο ανάδοχο που κατασκευάζει την... Ιόνια οδό!

Πίστωση ύψους 5,3 εκατομμυρίων ευρώ ενέκρινε ο αναπλ. υπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλογιάννης για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Σχηματαρίου - Χαλκίδας, δεν αποκλείεται όμως το γεγονός ν' αποτελέσει και την αφορμή για την εγκατάσταση νέων διοδίων στο δρόμο αυτό.
Η πίστωση διατίθεται από εθνικούς πόρους για την κατασκευή...
Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα μπροστά από ένα από τα κύρια νοσοκομεία της Μαδρίτης κατά της εφαρμογής της...

Τραντάχτηκε η Κρήτη στη Συναυλία κατά των Βιομηχανικών Α.Π.Ε.

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Σεπτεμβρίου 01, 2012
Χιλιάδες κόσμος στη συναυλία που διοργάνωσε την Τετάρτη 29 Αυγούστου το Παγκρήτιο Δίκτυο Αγώνα κατά των Βιομηχανικών ΑΠΕ   με στόχο την ενημέρωση των πολιτών και τη συλλογή χρημάτων για τη στήριξη του δικαστικού αγώνα που έχει ξεκινήσει για την ακύρωση των έργων βιομηχανικών - ΑΠΕ που προωθούνται στην περιοχή, μέσω του νόμου για την επιτάχυνση των επενδύσεων, γνωστού ως fast track.
Οι διοργανωτές εκφράζουν την ικανοποίησή τους από τη συμμετοχή, καθώς οι κρητικοί δείχνουν πλεον να έχουν συνηδειτοποιήσει πως κινδυνεύει με ισοπέδωση ο τόπος τους.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν αφιλοκερδώς τα μουσικά σχήματα των:..

Η Eγνατια οδος ειναι, υποτιθεται, ενας υπερσυγχρονος διεθνης αυτοκινητοδρομος, ευρωπαϊκων προδιαγραφων.
Μαλιστα, τωρα, τα διοδια που πληρωνει κανεις ειναι μια περιουσια.
Προκειται μαλιστα να πολλαπλασιαστουν.
Προσφατα δε ανακοινωθηκε οτι θα παραχωρηθει για εκμεταλλευση σε ιδιωτες για 40 χρονια, αφου βεβαια εμεις τα κοροϊδα, εχουμε πληρωσει για την κατασκευη του.
Ο νομος οριζει σαφως οτι ενας κλειστος αυτοκινητοδρομος με διοδια εχει την καταλληλη περιφραξη ουτως ωστε να μην μπορουν να εισελθουν ζωα σε αυτον.
Μαλιστα εαν και κατεξαιρεση εισελθει καποιο ζωο  πρεπει να εχουν ληφθει τα καταλληλα μετρα για τον εντοπισμο και την απομακρυνση του.
Ειναι γνωστα τα πολυ συχνα ατυχηματα που συμβαινουν στην εγνατια με αρκουδες, ελαφια, λυκους και αλλα ζωα που μπαινουν μεσα καθως δεν εχουν παρθει τα καταλληλα μετρα περιφραξης και σεβασμου του φυσικου περιβαλλοντος της τοπικης πανιδας.
Το παρακατω περιστατικο ειναι πρωτοφανες και ακρως επικινδυνο.
Διαβαστε το σχετικο δημοσιευμα: ...

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ 7ου ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Σεπτεμβρίου 01, 2012
ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ που καλει το σωματειο των εργαζομενων του 7ου Νοσοκομείου ΙΚΑ, ενάντια στο κλείσιμο του Νοσοκομείου. 

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ,, ΔΕΥΤΕΡΑ 3/9/12, 10 πμ, ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΥΤΑΤΖΟΓΛΟΥ 35- ΠΑΤΗΣΙΑ. 

 τηλ. επικοινωνίας 2110192839

Ούτε στα Πατήσια, ούτε πουθενά- Τα Νοσοκομείου θα μείνουν ανοιχτά!

7o ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΙΚΑ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 3/9/12, 10.30 πμ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Σεπτεμβρίου 01, 2012
Πάει για κλείσιμο το 7ο νοσοκομείο ΙΚΑ;  

Πρώτη κινητοποίηση θα γίνει τη Δευτέρα (μεθαύριο 3 του Σεπτέμβρη στις 10:30 το πρωί) όπου μαζί με κατοίκους των γύρω περιοχών θα συγκεντρωθούν έξω από το νοσοκομείο τους (παράρτημα Κωνσταντοπούλειο, Καυταντζόγλου 11 στα Πατήσια)

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ  (ΓΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ, 7ο ΙΚΑ , ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ)

http://www.youtube.com/watch?v=MLNOkYE_gtA&feature=plcp
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=MLNOkYE_gtA


 Οι εργαζόμενοι του πρώην 7ου νοσοκομείου ΙΚΑ εδώ και πάνω από ενάμιση χρόνο βρίσκονται μέσα σε ένα συνεχή πόλεμο νεύρων από μεριάς κυβερνήσεων, διοίκησης του Κωνσταντοπούλειου (Αγ. Όλγα) και της Α' ΥΠΕ.
 Όλοι αυτοί ενωμένοι και ταγμένοι στην εξυπηρέτηση των εντολών των ΔΝΤ και ΕΕ κάνουν ότι μπορούν για να κλείσουν, ανάμεσα σε άλλα, και το πρώην 7ο νοσοκομείο του ΙΚΑ που μετά τις συγχωνεύσεις διοικείται από το Αγ. Όλγα...

3 μέρες δράσης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Σεπτεμβρίου 01, 2012
Το Ανοιχτό Συντονιστικό Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, η Επιτροπή αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττική) και Επιτροπές Αγώνα από τη Χαλκιδική, το Κιλκίς και τη Θράκη σας καλούν σε 3ήμερο δράσεων ενάντια στα μεταλλεία, στις 7, 8 και 9 Σεπτέμβρη.

Συγκεκριμένα, οι 3 μέρες θα περιλαμβάνουν τα εξής :...

Για το σκάνδαλο ξεπουλήματος του Ταχ. Ταμιευτηρίου

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Σεπτεμβρίου 01, 2012
Η κυβέρνηση υπηρέτης των μεγαλοτραπεζιτών και της Τρόικα μετά το σκάνδαλο ξεπουλήματος της ΑΤΕ, επιχειρεί με παιδαριώδη τρόπο να ξεπουλήσει και το Ταχ. Ταμιευτήριο αλλά βρέθηκε αντιμέτωπη με τις ίδιες τις αποφάσεις της και τους εγαζόμενους.
Δεν έχουν περάσει ούτε 24 ώρες από τη στιγμή που η κυβέρνηση ανδρίκελο της Τρόικας σε μια αγωνιώδη προσπάθεια ικανοποίησης των αφεντικών της (Τρόικα - ΔΝΤ) προέβει σε μια ανευ προηγούμενου σκανδαλώδη κίνηση να θεωρήσει τη τελευταία κρατική τράπεζα (μετά τον αφανισμό της ΑΤΕ) ως "μη βιώσιμη" και άρα έτοιμη να ξεπουληθεί έναντι πινακίου φακής σε κάποιον από τους γνωστούς 4 μεγάλους τραπεζίτες ή ακόμα και σε...

Ο ΤΑΜΕΡΛΑΝΟΣ, ΟΙ ΧΩΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ.......

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Σεπτεμβρίου 01, 2012
Του Θεοδοση Τεμζελιδη

 Απο τις ιστοριες του σοφου Νασρετιν Χοτζα!

 Ο ΤΑΜΕΡΛΑΝΟΣ ΟΙ ΧΩΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ.......  

Μια φορα και εναν καιρο ο φοβερος και τρομερος ηγετης των μογγολων Ταμερλανος, αφου κατεκτησε ολη την Ασια, σκεφτηκε. 

"Δεν βαζω και κανενα φορο στους χωρικους, ετσι για να τους εχω σε εγρηγορση και να παρω οτι μπορω απο δαυτους;" 

Εβγαλε λοιπον ενα φιρμανι που ελεγε οτι οι χωρικοι απο εδω και στο εξης θα ηταν υποχρεωμενοι να του ταϊζουν καθε μερα τους ελεφαντες. 

 Οι χωρικοι τρομαξαν... Θορυβηθηκαν... 
"Τι κανουμε τωρα; Εδω εμεις δεν εχουμε να ταϊσουμε τα δικα μας ζωα, θα ταϊζουμε τωρα και τους ελεφαντες του Ταμερλανου;" 

 Μια και δυο λοιπον πανε στον Χοτζα. 
 "Ε Νασρετιν... Τι κακο ειναι αυτο που μας βρηκε; Τι κανουμε τωρα;"

 Ο Χοτζας εξυσε λιγο το μουσι του, σκεφτηκε και λεει στους χωρικους. 
"Παμε ολοι μαζι στον Ταμερλανο να δουμε τι μπορουμε να κανουμε." 

Ξεκινουν λοιπον ο Χοτζας μαζι με τους χωρικους να πανε στον Ταμερλανο. 
Στον δρομο ενας ενας οι χωρικοι λακιζανε... Ο ενας εστριβε απο δω ο αλλος την κοπαναγε απο κει. 
Φτανει λοιπον ο Χοτζας μπροστα στον Ταμερλανο. 
Μολις τον ειδε ο Ταμερλανος του ριχνει μια ματια απο αυτες που ειναι ικανες να παγωσουν ολη την Κασπια Θαλασσα και τον ρωταει.
 "Τι θελεις Νασρετιν;"

 Ο Χοτζας κοιταει δεξια, κανεις. 
Κοιταει αριστερα, κανεις. 
Κοιταει πισω του, το χαος... 
Γυριζει τοτε στον Ταμερλανο τον κοιταει στα ματια και του λεει. 

 "Πολυχρονεμενε μου αρχοντα. Οι χωρικοι με εξουσιοδοτησαν να σου πω οτι ειναι πολυ ευχαριστημενοι με την διαταγη σου. Εχουν ομως ενα παραπονο. Οι ελεφαντες σου ειναι λιγοι. Σε παρακαλουν λοιπον να τους φερεις αλλους τοσους ελεφαντες για να εχουν να ταϊζουν! ! !" 

 Οποιαδηποτε ομοιοτητα των χωρικων με εκεινους τους συμπολίτες μας οι οποιοι δεν ερχονται  στις παρεμβασεις μας στην ΔΕΗ, ενω τους κοβουν το ρευμα,  ειναι εντελως σκοπιμη και καθολου μα καθολου τυχαια! ! !  Ελπιζουμε στην παρουσια τους στην επομενη δραση!

ΑΜΗΝ
Θ.Τ.

ΑΧΑΪΑ: Άρση της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Σεπτεμβρίου 01, 2012
Άρση της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, αποφάσισαν και οι φαρμακοποιοί της Αχαίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαϊας, που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή του συλλόγου στην κινητοποίηση των συλλόγων όλης της χώρας με άρση επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στον ΕΟΠΥΥ από την Δευτέρα 3.9.2012.
"Η κυβέρνηση, αντί να εκπληρώσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις, θυμίζουμε πως διατυμπάνιζε πρόσθετη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και συμψηφισμό των χρεών μας, προχωρεί σε απειλές για ...
Καζάνι που βράζει θυμίζει το νοσοκομείο Ρεθύμνου που τα τελευταία 24ωρα βρίσκεται στη δίνη ολομέτωπης σύγκρουσης των γιατρών και του προσωπικού με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Το σκηνικό συνθέτουν απλήρωτες εφημερίες, εξώδικα, καταγγελίες γιαπαράνομες ...

ΒΟΙΩΤΙΑ- ΑΛΙΑΡΤΟΣ: ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ- ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ;

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Σεπτεμβρίου 01, 2012
Μεγάλη φωτιά στο Λεοντάρι του Δήμου Αλιάρτου στη Βοιωτία.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι φλόγες έχουν περάσει στις αυλές των σπιτιών και έχουν κάψει παραπήγματα.
Μεγάλη πυροσβεστική δύναμη μεταβαίνει στην περιοχή. Νωρίτερα πυρκαγιά κατέκαψε το άλσος στο Μαυρομάτι. Οι κάτοικοι μιλούν για εμπρησμό.

Πηγή: lamiastar.gr

Βρετανικό πανεπιστήμιο απειλεί με απέλαση 2.000 φοιτητές

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Σεπτεμβρίου 01, 2012
Η κυβέρνηση του απαγόρευσε να δίνει υποτροφίες σε ξένους φοιτητές.

Με την απειλή της ξαφνικής διακοπής των σπουδών τους και την άμεση απέλασή τους από τη Βρετανία είναι περισσότεροι από 2.000 ξένοι φοιτητές του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Λονδίνου (London Metropolitan University).

 Με απόφασή της, η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να αφαιρέσει από το ίδρυμα τη δυνατότητα να δίνει υποτροφίες σε ξένους φοιτητές (που δεν είναι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και, σαν αποτέλεσμα, τώρα διατρέχουν τον άμεσο κίνδυνο να απελαθούν λόγω ακύρωσης της βίζας τους, στα μέσα της...

ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΟΛΥΔΩΡΑ - video

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Σεπτεμβρίου 01, 2012
Γεωργιάδης: «Ο Πολύδωρας μπορούσε να διορίσει πέντε άτομα στη Βουλή και τελικά διόρισε ένα». Ο βουλευτής υπερασπίζεται τον πρώην πρόεδρο της Βουλής σε σημερινή του δήλωση.




ΑΔΩΝΙΣ ΜΕGA από Enikos_gr ΑΔΩΝΙΣ ΜΕGA από Enikos_gr

Ο βουλευτής πρώην του ΛΑΟΣ και νυν  της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης υπερασπίστηκε τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Βύρωνα Πολύδωρα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο νόμος του έδινε το δικαίωμα να διορίσει πέντε άτομα αλλά αυτός διόρισε μόνο την κόρη του.

 Μιλώντας στην ...

 «Η απόφαση του ισραηλινού δικαστηρίου για την υπόθεση της Ρέιτσελ Κόρι, συνιστά μια ήττα για τη δικαιοσύνη και μια νίκη για την ατιμωρισία του Ισραηλινού στρατού». Αυτό δήλωσε ο ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στα Παλαιστινιακά εδάφη Ρίτσαρντ Φαλκ, αναφερόμενος στην απόρριψη της αγωγής που είχαν καταθέσει οι γονείς της 23χρονης δολοφονημένης ακτιβίστρια στη Λωρίδα της Γάζας το 2003.

Η Ρέιτσελ Κόρι ήταν μέλος της οργάνωσης Διεθνές Κίνημα Αλληλεγγύης και είχε βρεθεί στην Παλαιστίνη για να...

Το ΧΩΝΙ ΚΑΝΕΙ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Σεπτεμβρίου 01, 2012
                             Δελτίο Τύπου

ΠΡΩΤΟΙ ΑΥΤΟΙ ΖΗΤΗΣΑΝ 1.000.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ 5 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ.

 ΕΠΕΙΔΗ το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (ΜΦΙ), όπου προεδρεύει ο πρωθυπουργικός αδελφός Αλέξανδρος Σαμαράς, λέει ψέματα στην αγωγή με την οποία αξιώνει ΈΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ από πέντε δημοσιογράφους της εφημερίδας Το ΧΩΝΙ,

 ΕΠΕΙΔΗ η αγωγή του ΜΦΙ (με πρόεδρο τον Αλ. Σαμαρά) βασίζεται στον ισχυρισμό ότι δεν υπάρχει εισαγγελική έρευνα για το κόκκινο σκαθάρι που εμπλέκει το Ινστιτούτο και εμείς δημοσιεύουμε το έγγραφο της εισαγγελίας που αποδεικνύει ότι υπάρχει,

ΕΠΕΙΔΗ στην αγωγή του το...

«Αδυνατισμένη» η βιομάζα του πλανήτη

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Σεπτεμβρίου 01, 2012
Η συνολική βιομάζα στον πλανήτη αντιστοιχεί σε μόλις 700 δισεκατομμύρια τόνους άνθρακα, και όχι 1 τρισεκατομμύριο τόνους όπως υπολογίζαμε ως τώρα... αναφέρουν Ευρωπαίοι ερευνητές στην αμερικανική επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences».

Σύμφωνα με παλαιότερες μελέτες, το 30% της ζωής κατά βάρος αντιστοιχεί σε μονοκύτταρους οργανισμούς που ζουν στον πυθμένα, ενώ το 55% αντιστοιχεί στα χερσαία φυτά και το υπόλοιπο στο φυτοπλαγκόν και τα ζώα.

Νέες εκτιμήσεις

Το πρόβλημα, επισημαίνει η νέα μελέτη, είναι ότι οι προηγούμενες εκτιμήσεις για τη βιομάζα στα ιζήματα του ωκεάνιου πυθμένα βασίζονταν σε...
Τα απανθρακωμένα λείψανα δεκάδων ινδιάνων της φυλής Γιανομάμι ανακαλύφθηκαν στα ερείπια καταυλισμού στην απομακρυσμένη περιοχή Ιροταθέρι του Αμαζονίου, στα σύνορα μεταξύ Βενεζουέλας και Βραζιλίας- και όπως όλα δείχνουν έπεσαν θύματα οργανωμένης επίθεσης από ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν οπλισμένοι χρυσοθήρες από την βραζιλιάνικη πλευρά των συνόρων. Από τη σφαγή κατάφεραν να επιβιώσουν μόλις τρία μέλη της κοινότητας, τα οποία τη στιγμή της επίθεσης κυνηγούσαν στο δάσος. Η επίθεση με πυροβόλα όπλα και εκρηκτικά φαίνεται πως έλαβε χώρα μέσα στον περασμένο μήνα, τα νέα όμως που ταξίδεψαν από χωριό σε χωριό άργησαν να φτάσουν στα αυτιά των αρχηγών της φυλής, οι οποίοι στη συνέχεια ειδοποίησαν τις αρχές της Βενεζουέλας. Κατά τα λεγόμενα των επιζώντων, οι..

ΚΥΚΛΩΜΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ: ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΑ "ΦΤΗΝΑ" ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Σεπτεμβρίου 01, 2012
«Φτερά» κάνουν τα φθηνά φάρμακα! Εξαφανίσθηκε από τα ράφια το πιο φθηνό αντιθρομβωτικό.
Έκκληση κάνει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να λάβει μέτρα και να αποκαταστήσει... την κυκλοφορία των φθηνών φαρμάκων στην αγορά γιατί πια κινδυνεύουν και ανθρώπινες ζωές.

Με επείγουσα επιστολή της η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Βαρβάρα Ανεμοδούρα, κρούει το καμπανάκι για χιλιάδες ασθενείς οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν την ζωή τους από τις θρομβώσεις.

Ενημερώνει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά πως οφείλει να παρέμβει άμεσα καθώς «εξαφανίστηκε» από τα ράφια των φαρμακείων το φάρμακο SΙΝΤΡΟΜ 4 mg. Φάρμακο το οποίο χρησιμοποιείται ως...

ΧΑΒΟΥΖΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΟΠΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Σεπτεμβρίου 01, 2012
Καθημερινά οι λαοί των Βαλκανίων πληρώνουν την πολιτική επιλογή των αστικών κυβερνήσεων τους να ταυτιστούν με τον κατασταλτικό-πολεμικό μηχανισμό του ΝΑΤΟ.

Λαοί που πεινούν, φτωχαίνουν ολοένα και χάνονται στην άβυσσο της ανεργίας, φορτώνονται με βαρείς φόρους και περικοπές σε μισθούς-συντάξεις-κοινωνικές υπηρεσίες, ενώ κλιμακώνεται η συμμετοχή των στρατιωτικών δυνάμεων των χωρών τους στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και υποχρεώνονται να αγοράζουν όπλα.
 Νέο φρούτο, οι δήθεν δωρεάν ή φθηνές παραχωρήσεις στρατιωτικού υλικού από τις ΗΠΑ και τις δυτικές δυνάμεις, που τους πετούν ότι παλιατζούρα περικόπτουν οι ίδιοι από το πολεμικό τους οπλοστάσιο.

 Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε αφενός την πολιτική πρόσδεση, αλλά και τα κέρδη των δυτικών πολεμικών βιομηχανιών που ανέλπιστα επεκτείνουν χρονικά τις γραμμές παραγωγής τους εξασφαλίζοντας νέες παραγγελίες για την συντήρηση και την αναβάθμιση των...

Υποβάθμιση της Καταλονίας από την S&P

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Σεπτεμβρίου 01, 2012
Yo no pago- Δεν Πληρώνω Καταλονίας
Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's υποβάθμισε σήμερα κατά δύο βαθμίδες το αξιόχρεο της Καταλονίας, σε ΒΒ  κατατάσσοντάς την στο επίπεδο της κερδοσκοπικής επένδυσης, δύο ημέρες αφότου η ισπανική Αυτόνομη Περιοχή ζήτησε οικονομική βοήθεια 5 δισ. ευρώ από την...

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΧΑΤΖΗ:12 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ…Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Σεπτεμβρίου 01, 2012
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΧΑΤΖΗΣ
     Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…12 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ…
Εμείς οι εργαζόμενοι από τα ζαχαροπλαστεία ΧΑΤΖΗΣ είμαστε σε επίσχεση εργασίας από τον Δεκέμβριο του 2011 και σε κινητοποιήσεις από τον Ιανουάριο του 2012.
Ο εργοδότης μας, επικαλούμενος την κρίση μας έχει απλήρωτους από πέρυσι τον Αύγουστο. Μας χρεωστάει επιδόματα αδείας δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα παλαιοτέρων ετών. Έτσι αποφασίσαμε να κινηθούμε πιο αποφασίστηκα και δυναμικά διεκδικώντας το δίκιο μας με παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τα καταστήματα. Αφού εξαντλήσαμε όλα τα ένδικα μέσα...

Σχεδιάζεται έμμεσος φόρος πτυχίου, στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Σεπτεμβρίου 01, 2012
 Ανάμεσα σε όλα λοιπόν τα κριτήρια και τα τεκμήρια που ευφευρίσκουν, υπάρχει η πρόταση να θεωρηθεί τεκμήριο αυξημένης φορολόγησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες και οι τίτλοι σπουδών που διαθέτουν (πτυχία, μεταπτυχιακά διδακτορικά).
Αφού η εξουσία εφαρμόζοντας το δόγμα του σοκ σε μια κοινωνία που δεν ξέρει πλέον για ποιο πράγμα να πρωτοαντισταθεί, αφού έχει διαλύσει τα πάντα, την υγεία, την παιδεία, τα εργασιακά κεκτημένα έρχεται τώρα να τιμωρήσει μέσω φόρων -από τους οποίους θα επωφεληθεί η ίδια και το κεφάλαιο- τον πολιτισμό και την κουλτούρα* ενός ολόκληρου λαού.
Είναι πολλά τα λεφτά που πρέπει να μας πάρουν για να...

Ένας στους πέντε φορολογούμενους δεν πλήρωσε την πρώτη δόση του φόρου

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Σεπτεμβρίου 01, 2012
Το 18% των φορολογουμένων, που έλαβαν χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα μέχρι και τον Ιούλιο, δεν πλήρωσε την πρώτη δόση του φόρου, σύμφωνα με το γενικό γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων.

 

Εκτός περικοπών οι μισθοί των κληρικών

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Σεπτεμβρίου 01, 2012
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συνάντησε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, λαμβάνοντας -σύμφωνα με πληροφορίες- τη διαβεβαίωση ότι δεν τίθεται θέμα περικοπών στους μισθούς των κληρικών.
Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε εκ νέου την αποδέσμευση οικοπέδων της εκκλησίας από το Δημόσιο προκειμένου για την αξιοποίηση με στόχο την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου.
 Να επωμισθεί βάρος της μισθοδοσίας των κληρικών ζητούν από την εκκλησία βουλευτές της ΔΗΜΑΡ.

tvxs

Στα επίπεδα του... '70 η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Σεπτεμβρίου 01, 2012

Τουλάχιστον 30 χρόνια πίσω – στα επίπεδα του 1978-79 - έχει επιστρέψει η αγοραστική δύναμη των κατώτατων μισθών, λόγω των αλλεπάλληλων μειώσεων στους μισθούς και τις συντάξεις, αλλά και της καταιγίδας των νέων φόρων που έχουν επιβληθεί, σύμφωνα με τη νέα μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ που θα δημοσιοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Στην Ελλάδα η μεγαλύτερη αύξηση ανεργίας

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έκθεσης...

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Πέντε νεαροί Ελληνες βρίσκονται πίσω από τη βάναυση επίθεση σε βάρος πέντε Ινδών, που είχε σημειωθεί στις 9 Αυγούστου στο Σφακάκι Ρεθύμνου.

Μάλιστα, αυτός που τραυμάτισε τους μετανάστες με μαχαίρι φαίνεται ότι ήταν ανήλικος....

 Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής η Αστυνομία, ύστερα από προανάκριση που διενήργησε η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, προέκυψε ότι δράστες της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ήταν πέντε Έλληνες ηλικίας...

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΒΟΗΘΗΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Αυγούστου 31, 2012
Η διάλυση της Δημόσιας Υγείας ένα από τα τελευταία χαρτιά του συστήματος.
Η τρόικα και οι εγχώριες μαριονέτες γνώριζαν εξ αρχής ότι το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας δεν ήταν μία εφικτή λύση.

Άλλωστε, το μέλημα του διεθνούς κεφαλαίου δεν ήταν ποτέ η διάσωση της χώρας, αλλά η πλήρης και άνευ όρων υποταγή και εξάρτηση του λαού από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Η βάση της αντιλαϊκής πολιτικής που ασκείται, περιλαμβάνει την αρπαγή των κοινωνικών αγαθών από τα χέρια του λαού. Η Δημόσια Υγεία, η Παιδεία, οι Μεταφορές, οι Δρόμοι, οι Φυσικοί Πόροι, η Ενέργεια, οι Ελεύθεροι Χώροι, δίδονται βορά στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο.
Ο έλεγχος αυτών των αγαθών από το διεθνές χρηματιστικό κεφάλαιο είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την επιβίωση του συστήματος της εκμετάλλευσης στην περίοδο της βαθύτατης κρίσης που διανύουμε.
Στην χώρα μας, το σχέδιο αυτό προχωρά με γοργούς ρυθμούς.
Μετά και την επίσημη παράδοση της διακυβέρνησης της χώρας στους διεθνείς τοκογλύφους και στις πολυεθνικές, το σχέδιο εκτελείται ανεμπόδιστα, χωρίς να τηρούνται ούτε καν τα προσχήματα της αστικής δημοκρατικότητας.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω έχει διαγνώσει τρία χρόνια τώρα ότι μία από τις μεγάλες μάχες θα δοθεί στο μέτωπο των κοινωνικών αγαθών και γι’ αυτό παλεύει να οργανώσει τις λαϊκές δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Μια κατεύθυνση αφενός με άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος (βλέπε Κοινωνικά Ιατρεία Αλληλεγγύης) και αφετέρου με αγώνα για συνολική άρση του αιτίου που οδηγεί στην διάλυση του κοινωνικού και δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ , δηλαδή πάλη για συνολικές κοινωνικές ανατροπές.

Πάτρα: Οι Φλόγες πλησιάζουν και τη Βούντενη

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Αυγούστου 31, 2012
 Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει η φωτιά στα Συχαινά της Πάτρας καθώς αυτή τη στιγμή οι φλόγες έχουν κατεύθυνση προς τη Βούντενη όπου υπάρχουν κατοικίες.
Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχθεί και 4 πεζετέλ ενώ από την διοίκηση της πυροσβεστικής έχει ζητηθεί να σταλούν και καναντέρ. Το έργο της κατάσβεσης είναι εξαιρετικά δύσκολο λόγω των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν στην περιοχή.
patrastimes.gr
Παιανία, 31 Αυγούστου 2012

Δελτίο  Τύπου

Το  ΧΩΝΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΙ  ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ  €1.000.000!
ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ  ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ;

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας. Το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (ΜΦΙ), με πρόεδρο τον αδελφό του πρωθυπουργού Αλέξανδρο Σαμαρά, έκανε αγωγή στην εφημερίδα Το ΧΩΝΙ και αξιώνει ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ από τους δημοσιογράφους της, επειδή –όπως ισχυρίζεται- είναι «συκοφαντική», «ψευδής» και «αήθης» η αναφορά της εφημερίδας περί εισαγγελικής έρευνας για την περίπτωση του κόκκινου σκαθαριού (Rynchophorous ferrungineus) στην οποία εμπλέκεται και το Ινστιτούτο. Για να δούμε… Τελικά, ποιος λέει ψέματα;

(Το ΜΦΙ αναφέρεται στο πρωτοσέλιδο της περασμένης Κυριακής, 26/8/12)

Ιδού και σχετικό απόσπασμα της αγωγής (ΑΚΡΙΒΩΣ όπως το γράφουν –οι υπογραμμίσεις δικές μας):...

Βιώνοντας μια εποχή κρίσης, όπου πολλοί συμπολίτες μας δεν έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν στις οικογένειές τους τα απαραίτητα, η Ανοιχτή Συνέλευση Πλατείας
"Περιβολάκια" Κορίνθου συνεχίζει να προωθεί κοινωνικές αλληλέγγυες δράσεις, και γι’ αυτό το λόγο συγκεντρώνει:...


Το 15% των ανέργων στην Αυστραλία ζει κάτω από συνθήκες πρωτοφανούς για τη χώρα φτώχειας, αφού το εβδομαδιαίο επίδομα των 245 δολαρίων Αυστραλίας δεν τους φτάνει να καλύψουν ούτε τα βασικά τους έξοδα.

Για τον λόγο αυτό, οργανώσεις που ασχολούνται με τη φιλανθρωπία ζητούν να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας τουλάχιστον κατά 50 δολάρια την εβδομάδα.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών και Οικονομικών Ερευνών, όσοι ζουν από το επίδομα ανεργίας έχουν πέντε φορές...

ΚΙΛΚΙΣ- Συλλαλητήριο: Η πλατεία και οι δρόμοι ήταν γεμάτοι

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Αυγούστου 31, 2012

Μια απ` τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έγιναν ποτέ στο Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε απόψε στην Πλατεία Ειρήνης απ` το Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα μεταλλεία. Περί τους δυο χιλιάδες Κιλκισιώτες έδωσαν το βροντερό παρών τους διατρανώνοντας την απόφασή τους να μην επιτρέψουν την σχεδιαζόμενη εξορυκτική δραστηριότητα στα Κρούσια απ` την εταιρία ΑΚΤΩΡ.
Η συγκέντρωση ξεχείλιζε από πάθος για υπεράσπιση του τόπου μας και του μέλλοντός του, ενώ χαρακτηριστικό της ήταν επίσης η ενότητα, αφού συμμετείχαν πολίτες όλων των πολιτικών προελεύσεων, άνθρωποι κάθε ηλικίας, από μικρά παιδιά ως ασπρομάλληδες της τρίτης ηλικίας.
Χαρακτηριστικά ήταν τα συνθήματα που ακούγονταν καθ` όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης, καθώς και στην μεγάλη πορεία που ακολούθησε δια μέσου των οδών, 21ης Ιουνίου, Θεσσαλονίκης και 25ης Μαρτίου:
- Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε γι` ανθρώπινες ζωές.
- Εξόρυξη δεν γίνεται μην τρέφετε ελπίδες, αν θέλετε χρυσό ανοίξτε τις θυρίδες
- Κιλκίς, Θράκη, Χαλκιδική, κοινός αγώνας για τη ζωή
- Ο τόπος μας δεν πρόκειται να γίνει αποικία, έξω απ` το Κιλκίς τα χρυσορυχεία...

ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΟΙ ΟΥΖΜΠΕΚΟΙ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Αυγούστου 31, 2012
Η Άνω Βουλή του Ουζμπεκιστάν ενέκρινε νομοσχέδιο, που απαγορεύει την παρουσία ξένων στρατιωτικών βάσεων στη χώρας και επιβάλει την ουδετερότητα του Ουζμπεκιστάν αφού προβλέπει ότι «η χώρα πρέπει να εγκαταλείψει τις διακρατικές οργανώσεις που αποτελούν στρατιωτικούς συνασπισμούς». «Το Ουζμπεκιστάν, δεν θα έχει ...

Τώρα- Γυναίκα απειλεί να πέσει απο τον 8ο όροφο

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Αυγούστου 31, 2012
Γυναίκα απειλεί να πέσει από τον 8ο όροφο κτιρίου που βρίσκεται στην Λεωφόρο Μεσογείων 11 δίπλα από το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

Την φωτογραφία ανέβασε στο Twitter η δημοσιογράφος του MEGA Ειρήνη Ανδρουλάκη.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ LUFTHANSA

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Αυγούστου 31, 2012
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, ΖΗΤΑΝΕ ΑΥΞΗΣΗ 5%

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί η απεργία του ιπτάμενου προσωπικού της αεροπορικής εταιρίας Lufthansa στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Γιαν Μπερβάλντε δήλωσε πως η εταιρία θα ακυρώσει περίπου το ένα τέταρτο των αναχωρήσεων και πρόσθεσε ότι εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων θα δημιουργηθούν προβλήματα τόσο στις...

Συγκέντρωση κατοίκων Κιλκίς εναντίον μεταλλείων

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Αυγούστου 31, 2012
Συλλαλητήριο και πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη σχεδιαζόμενη δημιουργία μεταλλείων χρυσού και χαλκού στα Κρούσια και στο Πάικο, πραγματοποίησαν κάτοικοι του Κιλκίς.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ειρήνης, εκπρόσωπος του δήμου και της αντιπεριφέρειας Κιλκίς, καθώς και βουλευτές του νομού. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το Μέτωπο Αγώνα ενάντια στα Μεταλλεία, με την εξόρυξη υπάρχει ο κίνδυνος μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα.
 
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ!

Λίγες μέρες πριν η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ( δηλαδή η ΤΡΟΪΚΑ εσωτερικού) ανακοινώσει τα νέα μέτρα σφαγιασμού των λαϊκών στρωμάτων, προκειμένου να διασφαλιστούν τα κέρδη μονοπωλιακών ομίλων και δανειστών, το τοπικό παράρτημά τους, η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, προετοιμάζει το έδαφος. Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στη Λέρο το Σάββατο 1 Σεπτέμβρη, ετοιμάζονται να θεσμοθετήσουν στα πλαίσια του λεγόμενου « Στρατηγικού Σχεδιασμού» της Περιφέρειας, τις ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ (ΕΟΖ), αρχικά για τη Σύρο και τη Ρόδο.

Οι ζώνες αυτές, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αντιγράφει εφαρμογές σκλαβοπάζαρων της...

Σε ύφεση η φωτιά στη Σητεία

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Αυγούστου 31, 2012
Μετά από ολονύχτια  μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων το πρώτο φως της ημέρας βρήκε την μεγάλη πυρκαγιά στο Κρυονέρι Σητείας σε ύφεση, ενώ οι κάτοικοι των χωριών της περιοχής πέρασαν μιαν εφιαλτική νύχτα καθώς αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, αν και τελικά οι πυροσβέστες κατάφεραν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια.

Πηγή: flashnews.gr

Στάση εργασίας στο μετρό αύριο

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Αυγούστου 31, 2012
Χωρίς μετρό αύριο  από τις 5.30 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, εξαιτίας στάσης εργασίας που έχουν προγραμματίσει οι εργαζόμενοι, για να συμμετάσχουν στη γενική τους συνέλευση.

WIKILEAKS: ΣΕ 6-12 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΑΝΖ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Αυγούστου 31, 2012
Ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ δήλωσε πως η κατάστασή του θα ξεκαθαρίσει σε έξι ως δώδεκα μήνες μέσω του διπλωματικού παιγνιδιού ή έπειτα από κάποιο αναπάντεχο γεγονός, σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε χθες το βράδυ από τηλεοπτικό δίκτυο του Ισημερινού.
"Πιστεύω πως θα επιλυθεί σε έξι ή δώδεκα μήνες, αυτό έχω υπολογίσει", δήλωσε ο 41χρονος Αυστραλός προς το τηλεοπτικό κανάλι Gama που του πήρε συνέντευξη στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου κατοικεί από τις 19 Ιουνίου για να αποφύγει να εκδοθεί στη Σουηδία, καθώς και την πιθανή έκδοσή του στις ΗΠΑ που θα μπορούσε να ακολουθήσει.
"Η κατάσταση θα ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Αυγούστου 31, 2012
Πολλές δεκάδες πρόσφυγες κυρίως από τη Συρία αλλά και από άλλες χώρες, ανάμεσα στους οποίους γυναίκες και παιδιά, διωγμένοι από την πείνα, την εξαθλίωση και τις πολεμικές συγκρούσεις που μαίνονται στις χώρες τους «ξεβράστηκαν» κατά τους συνήθεις τρόπους τις προηγούμενες ημέρες στα παράλια της Σάμου.


Οι πρόσφυγες αυτοί από το Σάββατο 25/8 κρατούνται σε απάνθρωπες συνθήκες στο Λιμενικό Ταμείο και στα Αστυνομικά τμήματα του νησιού. Χωρίς ούτε τη στοιχειώδη ιατρική φροντίδα και υποστήριξη, χωρίς πρόσβαση σε δικηγόρους για να...
Δασική πυρκαγιά, που απείλησε και κατοικημένη περιοχή, ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή του Νέου Βουτζά Αττικής. Στη προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαϊάς τραυματίσθηκαν ελαφρα δύο πυροσβέστες που παρασύρθηκαν από διερχόμενο Ι.Χ. Οι φλόγες άγγιξαν τουλάχιστον δύο..
Από την κινηματογραφική κολεκτίβα entrocinepía, μέσω της σελίδας αντιπληροφόρησης imagen pirata.

ΠΗΓΗ : active propaganda

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Αυγούστου 31, 2012
Σε εκτεταμενο μετωπο κατακαιει χορτολιβαδικες εκτασεις στη Σητεια της Κρητης. Πλησιαζει σε 3 οικισμους και εχουν αρχισει κατοικοι να φευγουν απο τις εστιες τους μεχρι να σβυσει η φωτια.
Κατηγορίες για τους φόνους των 34 συναδέλφων τους απαγγέλθηκαν σήμερα βάσει ρήτρας της νοτιοαφρικανικής νομοθεσίας στους μεταλλωρύχους οι οποίοι είχαν συλληφθεί στις 16 Αυγούστου, κατά την αιματηρή επιχείρηση της αστυνομίας στη διάρκεια των ταραχών στο ορυχείο λευκόχρυσου της Μαρικάνα, στη Νότια Αφρική.

 "Το δικαστήριο απήγγειλε σήμερα κατηγορίες για φόνο σε όλους τους μεταλλωρύχους, σύμφωνα με το νόμο", δήλωσε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Φρανκ Λεσενγιέγκο.

 Η ρήτρα αυτή προβλέπει την απαγγελία κατηγοριών για φόνο σε όλους όσοι συλλαμβάνονται στον τόπο ανταλλαγής πυροβολισμών στους οποίους εμπλέκεται η αστυνομία, είτε τα θύματα είναι αστυνομικοί είτε όχι.
 Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε 270 μεταλλωρύχους, εκ των οποίων οι...

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΒΑΡΒΑΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΕ ΑΜΕΑ ΣΗΜΕΡΑ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2012
ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΗΡΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ!
Αναδημοσιεύω τη μαρτυρία φίλης από το facebook για ότι της συνέβει σήμερα το πρωί στον προαστιακό. Αλήθεια είναι ενήμεροι στον προαστιακό ότι κινούνται στα βαγόνια μέλη φασιστικών οργανώσεων οι οποίοι παριστάνουν τους ελεγκτές; Δεν είναι το μόνο περιστατικό. Και σε λεωφορεία έχουν συμβεί παρόμοια περιστατικά.  Κατά πόσο είναι τυχαία; Υπάρχουν φασιστικοί θύλακες όπως αυτός παλιότερα της ΕΘΕΛ, οι οποίοι πουλάνε μπραβιλίκι στα Μ.Μ.Μ.;
Αντισταθείτε συλλογικά σε μπράβους και φασίστες. Είναι θρασύδειλοι και όταν το κάνουν κάτι, το κάνουν για να δημιουργήσουν κλίμα.
Μην ψαρώνετε.
Το ζητούμενο είναι να διαπιστώσουμε κατά πόσο υπάρχει εμπλοκή και ανάμειξη στην ανοχή ύπαρξης παραστρατιωτικών σε συρμούς, των ίδιων των εταιριών που διαχειρίζονται τα Μ.Μ.Μ.. Καλά για την αστυνομία δεν το συζητάμε. Ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι.Αυτές είναι οι δικές μου σκέψεις.
 Ακολουθεί η μαρτυρία όπως δημοσιεύτηκε:...

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2012

                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, δημιουργήθηκε, εδώ και 3 χρόνια στη βάση του αγώνα της υπεράσπισης των δημόσιων κοινωνικών αγαθών. 

Ένα από τα σημαντικότερα αυτά αγαθά, ίσως και το πιο σημαντικό είναι η υγεία. Το καπιταλιστικό σύστημα, στη βαθειά θανάσιμη αγωνία του, έχει φέρει την καταστροφή σε εκατομμύρια πολίτες, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παγκόσμια.

Η καταβαράθρωση του τομέα της δημόσιας δωρεάν υγείας σπέρνει την απελπισία και τον θάνατο σε εκατοντάδες χιλιάδες, ανήμπορες οικονομικά, οικογένειες. Η απάτη με το πεντάευρω στα νοσοκομεία και τις εκατοντάδες ευρώ για παρακλινικές εξετάσεις, κάνουν την πρόσβαση στον  ήδη υποβαθμισμένο τομέα της δημόσιας υγείας,  αδύνατη. 
Όπου έχει μπεί το ΔΝΤ το προσδόκιμο επιβίωσης μειώνεται τουλάχιστον 6-10 χρόνια.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω έχει κάνει δεκάδες παρεμβάσεις στα νοσοκομεία, είτε για την αποτροπή του κλεισίματος τους (Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, 7ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ κλπ) είτε με την κατάληψη και συμβολική αναστολή της λειτουργίας των ταμείων των κρατικών Νοσοκομείων (ΚΑΤ, Γενικό κρατικό Νίκαιας, Λαϊκό Νοσοκομείο, Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, Γενικό Νοσοκομείο Πολεμαϊδας κλπ). 

Η κρίση του συστήματος βαθαίνει και ολοένα και μεγαλύτερα στρώματα πληθυσμού χάνουν την ικανότητα πρόσβασης στην υγεία πεθαίνοντας από νοσήματα που είναι πολύ εύκολο να θεραπευτούν.

Το Κίνημα μας, μετά από απόφαση συνελεύσεων αποφάσισε αμεσοδημοκρατικά, να προχωρήσει στην δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης, όπου θα μπορούν να προσέρχονται πολίτες,  που δεν έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στις υπάρχουσες υγειονομικές δομές. 

Υλοποιώντας την απόφαση αυτή αντιπροσωπεία του Κινήματος Δεν Πληρώνω, επισκέφθηκε τα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, όπου είχε συνάντηση με μέλη του ΔΣ και τον πρόεδρο του ΙΣΑ. 
Υπήρξε θετική ανταπόκριση στην πρόθεση μας και ακολούθως υποβλήθηκε αίτηση προς το ΔΣ του ΙΣΑ .

Το κοινωνικό ιατρείο αλληλεγγύης απευθύνεται τόσο σε υγειονομικούς, όσο και σε οποιονδήποτε άλλο εθελοντή θα ήθελε να βοηθήσει .
Ο χρόνος λειτουργίας του ιατρείου θα ανακοινωθεί μόλις τελειώσουν οι τυπικές διαδικασίες. 

Επικοινωνείστε μαζί μας, όσοι θέλετε να βοηθήσετε στην προσπάθεια μας,  στα τηλέφωνα:
6946738344 Βασίλης Παπαδόπουλος,

Κάθε Πέμπτη 8.00 μμ πραγματοποιείται Ανοιχτή συνέλευση στην οδό Καυτατζόγλου 8 - 1ος Όροφος, Πατήσια. 

από το Γραφείο Τύπου
Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, βάση του εξωδίκου που έχουμε ήδη αποστείλει στον ΕΟΠΥΥ, καλεί τα μέλη της με οιανδήποτε εργασιακή σχέση σχέση με τον ΕΟΠΥΥ να προχωρήσουν σε επίσχεση από   Δευτέρα 3/9/12 έως και Παρασκευή 7/9/12 ως προς την εκτέλεση των συμβατικών τους υποχρεώσεων έναντι του ΕΟΠΥΥ και ιδίως των άρ.15 εδ.2, 16, 18 και 19 της ΣΥΜΒΑΣΗΣ (οπότε και θα εισπράττεται η νόμιμη αμοιβή του κρατικού τιμολογίου απευθείας από τον ασφαλισμένο, όσον αφορά τις ιατρικές επισκέψεις αυτό ισχύει μέχρι συμπλήρωσης των 200 επισκέψεων).
Η κινητοποίηση θα λάβει την μορφή των επαναλαμβανόμενων πενθήμερων επισχέσεων εργασίας. Ανάλογα με τα παραγόμενα αποτελέσματα, θα προκύπτουν και οι ανάλογες συλλογικές αποφάσεις. Επιπροσθέτως ενημερώνουμε ...

500 εκατ. ευρω οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί ΔΕΗ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2012
Στα 500 εκατ. ευρω φτάνουν οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί μόνο των νοικοκυριών προς τη ΔΕΗ.

Η ρευστότητας της επιχείρησης είναι στο «κόκκινο», λόγω του ειδικού τέλους ακινήτων και των ανεξόφλητων οφειλών νοικοκυριών, επιχειρήσεων και δημοσίου.

Το ταμειακό πρόβλημα της ΔΕΗ συζητήθηκε την Τετάρτη στη συνάντηση του διευθύνοντος συμβούλου της Επιχείρησης Αρθούρου Ζερβού με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, όπου τέθηκε θέμα συμψηφισμού οφειλών του Δημοσίου με φορολογικές υποχρεώσεις της ΔΕΗ. Όπως σημειώναν στελέχη της ΔΕΗ...

Οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες!

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2012
Δουλεύουν περισσότερο από όλους τους Ευρωπαίους, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ Έρευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) δείχνει ότι οι Έλληνες όχι μόνο δεν είναι τεμπέληδες, όπως μας κατηγορούν πολλοί Ευρωπαίοι, αλλά αντίθετα είναι από τους πιο δουλευταράδες της Ευρώπης. Ο μέσος έλληνας εργαζόμενος δουλεύει 2.017 ώρες το χρόνο, περισσότερες από οποιονδήποτε στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρώτοι στον κόσμο έρχονται ...

Ιταλία: 50 μεταλλωρύχοι απειλούν να ανατιναχτούν!

Posted by freeblackbee Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2012


Στην Σαρδηνία της Ιταλίας 50 μεταλλωρύχοι βρίσκονται μέσα σε ένα ορυχείο και απειλούν να ανατιναχτούν αν...
Αν υλοποιηθεί η απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρηθεί σε ιδιώτες και ο αυτοκινητόδρομος αυτός, η κατασκευή του οποίου στοίχισε στον ελληνικό λαό πάνω από 6,5 δισ. ευρώ! Το υψηλότατο αυτό αντίτιμο διοδίων, όπως αναφέρει σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Εγνατία Οδό, θα «είναι ίδιο με αυτό που ισχύει στις υφιστάμενες συμβάσεις παραχώρησης αυτοκινητοδρόμων (Μαλιακός-Κλειδί, Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας Ε65 κτλ.)». Η κυβέρνηση μάλιστα για να κάνει ακόμη πιο ...

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΑΜΕΑ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2012
Στις 11:30 διαδηλώνουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις μειώσεις (που φτάνουν το 33%) των προνοιακών επιδομάτων τους.

Θα πληρώνει το "λάθος" του!

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2012
Στο ταμείο, αλλά για να πληρώνουν θα πηγαίνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι με τις ενέργειές τους ζημιώνουν το κράτος. Αυτό προβλέπεται σε εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταικούρα που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην εγκύκλιο και με βάση τον αστικό κώδικα, ο υπάλληλος ευθύνεται έναντι του Δημοσίου για κάθε ζημιά την οποία προξένησε σε αυτό από δόλο ή βαρεία αμέλεια κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του. Ο υπάλληλος ευθύνεται επίσης για την...
  • Blogroll

  • Blog Archive