Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα των εκλογών

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Μαΐου 19, 2012
Σε προεκλογική περίοδο εισήλθε και τυπικά η χώρα καθώς σήμερα το πρωί θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για το κλείσιμο της Βουλής και την διενέργεια εκλογών στις 17 Ιουνίου. Το Προεδρικό Διάταγμα υπογράφεται από τον... πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο. Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα η Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα συγκληθεί στις 11 π.μ. της Πέμπτης 28 Ιουνίου.

Αναλυτικά στο Προεδρικό Διάταγμα αναφέρονται τα εξής:...
πηγη:Agora  Athens
Η δίκη της 17ης Μαίου αναβλήθηκε για τις 23 Μαίου, και οι “κατηγορούμενοι” αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι αυτή την ημερομηνία. Παρακάτω παραθέτουμε το κατηγορητήριο τους, όπου εκθέτονται τα  παραπτώματά τους, όπως για παράδειγμα ότι “επιτέθηκαν όλοι μαζί εναντίον στους αστυνομικούς και με τα χέρια τους και τα πόδια τους, και  ώθησαν αυτούς βιαίως”. Μια ματιά στις φωτογραφίες και στα βίντεο αρκεί για να διαπιστώσει κανείς αυτή τη “βάναυση συμεπριφορά”.
 
Κατηγορητήριο:
Kατηγορούνται οι υπαίτιοι του ότι:
Α. Στην Αθήνα, στις 15/05/2012 όλοι οι κατηγορούμενοι ενεργώντας από κοινού:
Μεταχειρίστηκαν βία για να εξαναγκάσουν υπαλλήλους σε παράλειψη νόμιμης ενέργειας που ανάγεται στα καθήκοντά τους. Η πράξη αυτή τελέστηκε από περισσότερα άτομα. Συγκεκριμένα κατά τον ανωτέρω χρόνο ευρικόμενοι στην Πλατεία Συντάγματος, όταν οι εγκαλούντες αστυνομικοί επεχείρησαν να ...

ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ

Ο Δήμαρχος Κος Μιχαλολιάκος , κινούμενος σε καθαρά μνημονιακό πλαίσιο, έβγαλε στο σφυρί και παραχώρησε σε έναν ιδιώτη τους μοναδικούς ελεύθερους χώρους του Πειραιά, τις πολύτιμες παραλίες μας, την Φρεαττύδα και τα Βοτσαλάκια, με αποτέλεσμα την ιδιωτικοποίηση και τσιμεντοποίηση τους.
Οι κάτοικοι του Πειραιά με μαζική κινητοποίηση μας το πρωινό της Δημοπρασίας και με κατάθεση 2000 υπογραφών κάναμε σαφές στον Δήμαρχο, ότι δεν επιθυμούμε την παραχώρηση των παραλιών μας σε ιδιώτες.

Ορίζουμε την Κυριακή 20 Μαΐου ως ημέρα επαναοικειοποίησης των παραλιών μας και ακυρώνουμε στην πράξη την ΠΑΡΑΝΟΜΗ απόφαση του Δημάρχου. Καλούμε όλους τους κατοίκους να συμμετέχουν στο ολοήμερο γλέντι μας το οποίο θα περιλαμβάνει φαγητό, ποτό, μουσική, συζητήσεις, ομιλίες, συναυλίες, και διάφορα δρώμενα για μικρούς και μεγάλους!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ...

Γινε η αλλαγη που θες να δεις

Posted by ΟΜΑΔΑ MULTIMEDIA b Σάββατο, Μαΐου 19, 2012

Τα σκυλιά του Πολέμου και του ΝΑΤΟ μαζεύονται στο Σικάγο

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Μαΐου 19, 2012
Μια από τις πιο σημαντικές συνόδους του ΝΑΤΟ των τελευταίων ετών πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Σικάγο, στις 20-21 Μαΐου 2012. Θα λέγαμε ότι αρχικά οι εγχώριοι προπαγανδιστές, στο πλαίσιο των απειλών που διατυπώνουν σχετικά με «την Ακυβερνησία της χώρας», επιχείρησαν να δώσουν ιδιαίτερο «εθνικό χρώμα» σε αυτή την Σύνοδο, τονίζοντας τον κίνδυνο η Τουρκία και η Δημοκρατία της Μακεδονίας, να θέσουν ζήτημα εισόδου της τελευταίας στο ΝΑΤΟ χωρίς να έχει αντιμετωπιστεί το ζήτημα του ονόματος. Δεν ξέρουμε φυσικά αυτό το ζήτημα πόσο απασχολεί τον εργαζόμενο λαό μας που εξαιτίας των Μνημονίων και της αντεργατικής πολιτικής των ΠΑΣΟΠΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ βλέπει το μισθό να μειώνεται ακόμη 40%, το πετσόκομμα των συντάξεων να ακολουθεί τις εκλογές, την ανεργία να ξεπερνά το 1.000.000 άτομα, τα εκκαθαριστικά της εφορίας να φέρνουν 600-1000 ευρώ νέους φόρους κατά μέσο όρο! Όμως ακόμη και αυτές οι απειλές αποδείχτηκαν τζούφιες, καθώς ο Ομπάμα, η Μέρκελ και ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ ξεκαθάρισαν ότι χωρίς λύση στο όνομα η Δ.Μακεδονίας δε μπαίνει στο ΝΑΤΟ. Αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα ότι το γερό άλογο, έστω και λαβωμένο οικονομικά,ο σίγουρος συνεργάτης των ιμπεριαλιστών στην περιοχή είναι η Ελλάδα...

Εμείς. Πλατεία Κουμουνδούρου , Σάββατο-Κύριακο19.20/5, 18:00 -22:00

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Μαΐου 19, 2012

Image
Εμείς που συναντηθήκαμε στις πλατείες, εμείς που μοιραστήκαμε τα ίδια όνειρα, εμείς που δημιουργήσαμε κάτι σπουδαίο, αλλά κάπου στην πορεία το χάσαμε. Άλλοι συνεχίζουμε χωρίς προσανατολισμό, άλλοι απογοητευτήκαμε, άλλοι επιστρέψαμε σπίτι, στο φόβο και στην ανυπόφορη καθημερινότητα, άλλοι θα χαρίσουμε την ψήφο μας με ή χωρίς αυταπάτες.
Όμως τα λόγια που πιστέψαμε δεν μπορεί να μένουν κούφια ή μασημένα. Αντί να νοσταλγούμε το παρελθόν, προχωράμε ξανά, από κοινού στη δημιουργία.  Συναντιόμαστε για να συζητήσουμε για όλη αυτήν την περίοδο, τα καλά και τα λάθη, και για να οργανώσουμε τη συνέχεια. Για να μετατρέψουμε τα λόγια σε αλήθεια.
Στις 19/20 Μαϊου συναντιόμαστε  εσύ, εγώ,
Εμείς!
«Θρίλερ» με την πρόταση Μέρκελ για δημοψήφισμα ( Καθημερινή) Έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα στην πρόταση Μέρκελ για δημοψήφισμα με θέμα την παραμονή στο ευρώ παράλληλα με τις εκλογές και γερμανική διάψευση. Ομπάμα και Ολάντ συμφώνησαν ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ. Σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση, η Γερμανίδα καγκελάριος πρότεινε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές. Το δημοψήφισμα θα έχει ως θέμα την παραμονή ή όχι στο ευρώ. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, επικοινώνησε με τους πολιτικούς αρχηγούς: Α. Σαμαρά, Πρόεδρο της ΝΔ, Αλ. Τσίπρα, πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Βενιζέλο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Αλ. Παπαρήγα ΓΓ του ΚΚΕ, Ν. Μιχαλολιάκο ΓΓ του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή και τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ Φ. Κουβέλη και τους ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Αγκελα Μέρκελ...

Σκουριές: οι παρανομίες από την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ συνεχίζονται…(Video)

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Μαΐου 19, 2012
19 May, 2012 by antigoldgreece Κάνει ότι δεν κατάλαβε η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ και συνεχίζει να προκαλεί…. Όπως θα δείτε στο βίντεο, έχουν ξανατοποθετηθεί οι μπάρες στο δασικό δρόμο Χοντρό Δέντρο- Σκουριές, που είχαν αφαιρεθεί την παραμονή της Πρωτομαγιάς με την προσωπική επίβλεψη του Γενικού Διευθυντή της Διεύθυνσης Δασών Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης. Οι πολίτες που ανέβηκαν στο βουνό στις 14 Μαΐου βρήκαν μπροστά τους τους σεκιουριτάδες της εταιρείας οι οποίοι ζήτησαν τα ονόματα τους και κράτησαν τους αριθμούς των αυτοκινήτων τους για να επιτρέψουν τη διέλευσή από ένα δημόσιο δασικό κοινόχρηστο δρόμο. Απείλησαν να κατασχέσουν (!!!) κάμερα που είχε καταγράψει τα πρόσωπά τους, δηλώνοντας ότι “απαγορεύεται”. Γιατί απαγορεύεται; Γιατί “το γράφει εκεί στο χαρτάκι” – ένα χαρτί κολλημένο στον κορμό ενός δέντρου που λέει ότι η κυκλοφορία των ιθαγενών στο δάσος γίνεται υπ’ευθύνη μιας ιδιωτικής Καναδικής εταιρείας. Όταν μια πολίτης τόλμησε να βγει από το αυτοκίνητο της, έμαθε και έναν άλλο “κανονισμό” της εταιρείας για τους ιθαγενείς: απαγορεύεται να περπατάς στο ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΑΣΙΚΟ, ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ δρόμο, μόνο μέσα στο αυτοκίνητο σου επιτρέπεται...

Επιτροπή Αγώνα Φυλής
για το άμεσο, οριστικό και αμετάκλητο κλείσιμο της χωματερής Άνω Λιοσίων – Φυλής
epitropi-fylis.blogspot.com, epitropi.fylis@gmail.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ
Φυλή, 18-05-2011

Η Επιτροπή Αγώνα Φυλής για το άμεσο, οριστικό και αμετάκλητο  κλείσιμο της χωματερής Άνω Λιοσίων-Φυλής πιστεύει ότι οι κάτοικοι του Δήμου μας είμαστε οι πλέον θιγόμενοι αφού στην περιοχή μας όχι μόνον συνεχίζουν να υφίστανται οι εγκαταστάσεις της χωματερής, αλλά στα πλαίσια του νέου περιφερειακού σχεδιασμού  συνεχίζουν και δρομολογούνται κανονικά τα έργα εγκατάστασης τουλάχιστον δύο νέων  εργοστασίων καύσης απορριμμάτων στην περιοχή μας.
Δηλαδή ενώ απ΄ τη μια μεριά τα μνημόνια επιβάλλουν περικοπές στις κοινωνικές παροχές για την υγεία, παιδεία, πλήρη σφαγή των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, απ΄ την

ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ: ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΪΟΥ 2012 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Μαΐου 19, 2012
Η Επιτροπή  κατά των ΧΥΤΑ σας καλεί στην κρίσιμη Δίκη που γίνεται τη Δευτέρα 21 Μαΐου στα δικαστήρια της Ευελπίδων
ΚΤΙΡΙΟ ΠΡΟΚΑΤ  ΑΙΘΟΥΣΑ 3
Με αδιάσειστα στοιχεία διεκδικούμε το σταμάτημα των εργασιών στο ΧΥΤΑ Γραμματικού !
Το Λεωφορείο της Επιτροπής Αγώνα  θα ξεκινήσει :
- στις 7.30 από την πλατεία του Γραμματικού.
- θα περάσει 7.45 από Πλατεία Μαραθώνα
- στις 8.00 από τη στάση Αγ. Κωνσταντίνου στη Νέα Μάκρη

ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΪΟΥ - ΩΡΑ 09.00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ !!

Επιτροπή Γραμματικού – Μαραθώνα κατά των ΧΥΤΑ

Γραμματικό 18 / 5 / 2012

ΔΙΠΛΗ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΡΕΜΟΥΛΑΣ ΣΤΟ ΘΥΜΑ-ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Μαΐου 19, 2012

ΔΙΠΛΗ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΡΕΜΟΥΛΑΣ ΣΤΟ ΘΥΜΑ-ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ;

της  Μαρίας Παπαδοπούλου, μέλους του Κινήματος Δεν Πληρώνω, υποψήφιας Μαγνησίας

Έτσι μας "δουλεύουν"  τα λαμόγια
Το ξεζούμισμα του φορολογούμενου πολίτη δεν έχει τέλος. Το μάδημα έφτασε στο μεδούλι του . Tο κράτος έστησε πάλι παγίδες στο θήραμα του .
Ξέρουμε ότι το αφορολόγητο όριο είναι 5.000 ευρώ το χρόνο, τώρα πια.
Υποτίθεται  ότι ο φορολογούμενος με εισοδήματα κάτω από το όριο αυτό, δεν πληρώνει φόρο εισοδήματος.
Αμ δε !!!!
‘Ολοι οι φορολογημένοι πρέπει να μαζεύουν αποδείξεις, ίσες με το 25% των εισοδημάτων τους.
 Έτσι κατοχυρώνουν , δήθεν, το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ. Οι αποδείξεις όμως (25%) πρέπει να υπολογίζονται με βάση το τεκμαρτό εισόδημα , δηλαδή αυτό που βγαίνει με των υπολογισμό και των τεκμηρίων διαβίωσης π.χ. αυτοκίνητο, σπίτι, κ.λ.π.
Για να γίνει κατανοητό ας δώσουμε ένα απλό  παράδειγμα: Ένας φορολογούμενος πολίτης  δηλώνει εισόδημα το χρόνο 5.000 ευρώ .
Παρέμβαση στη ΔΟΥ Καλλιθέας
Το εισόδημα όμως βγαίνει , λογω των τεκμηρίων διαβίωσης του  π.χ. 8.000 ευρώ το χρόνο, αντί για 5.000 που είναι το πραγματικό του εισόδημα . Αυτός ο πολίτης πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις , ίσες  με το 25% επί του τεκμαρτού εισοδήματος του , δηλαδή 8.000 Χ 25% = 2.000 ευρώ  . Κανονικά, θα έπρεπε να συγκεντρώσει αποδείξεις επι των 5.000 ευρώ, δηλαδή 5.000 Χ 25%= 1250 ευρώ  και όχι 2.000 ευρώ. Αν όμως ο άνθρωπος αυτός φέρει αποδείξεις στην εφορία 1250 ευρώ, όπως ίσχυε μέχρι τώρα , φίδι που τον έφαγε . 
Η διαφορά απο τις αποδείξεις που έπρεπε να φέρει με τις αποδείξεις που έφερε είναι 750 ευρώ (2000-1250) . Ο φορολογούμενος λοιπόν θα επιβαρυνθεί με φόρο 10%  για τις αποδείξεις που του λείπουν  δηλαδή 750Χ 10% =75  ευρώ .
 Το μαστίγωμα δεν τελειώνει βέβαια εδω μονό με τα 75 ευρώ (ίσως αμελητέο πόσο για τους φορομπήχτες μας )  γιατί το τεκμαρτό εισόδημα αυτού  του πολίτη είναι 8000 ευρώ και πρέπει να πληρώσει στην εφορία επιπλέον  300 ευρω ( 8000-5000=3000Χ 10% = 300) και 75 ευρώ τιμωρία για τις αποδείξεις που δεν προσκόμισε .

ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΟΔΙΚΩΝ ΟΔΩΝ; ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Μαΐου 19, 2012
Καλησπέρα, ονομάζομαι Λανταβός Γιώργος. Κατάγομαι από την Ορμύλια Χαλκιδικής. Πριν από είκοσι ημέρες βρέθηκα στη δυσάρεστη θέση να νιώσω απροστάτευτος,και αδικημένος μη έχοντας τη δυνατότητα υπεράσπισης των δικαιωμάτων μου. Σας αποστέλλω την ένσταση,οπου περιγράφει ακριβώς τη συνέβη. Εχθές πήγα στο αστυνομικό τμήμα Πολυγύρου να παραλάβω πινακίδες κ.λ.π.με ενημερώσανε γραπτώς την απόρριψη της ένστασης. Πριν απο δυο ημέρες έπειτα απο τηλεφωνική επικοινωνία με το διοικητή του Α.Τ. Λιτόχωρου κύριο Σαββίδη Ιωάννη,σε ερώτηση μου για ποιο λόγο δεν έκανε δεκτή την ένσταση, καθώς δεν έκανα καμιά απολύτως παράβαση,μου απάντησε πως ουσιαστικά έχω δίκιο, τυπικά όμως όχι γιατί εντός τριών ημερών είχα το δικαίωμα να υποβάλω αντιρρήσεις και όχι σε πέντε (!) και το μονό που μπορώ να κάνω να προσβάλω διοικητικά την(ΆΔΙΚΗ) απόφαση. Μη έχοντας την οικονομική δυνατότητα να το κάνω αυτό, παρακαλώ αν μπορείτε να με βοηθήσετε να συντάξω μια επιστολή διαμαρτυρίας την οποία να κοινοποιήσω στο Υπουργείο προστασίας του πολίτη. Όπως και να με συμβουλέψετε τι άλλο μπορώ να πράξω. ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ.

 
ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΕΝΣΤΑΣΗ – ΠΡΟΣΦΥΓΗ
Γεωργίου Λανταβού του Νικολάου και της Ευαγγελίας, κατοίκου Ορμύλιας Χαλκιδικής
ΚΑΤΑ...

ΞΑΝΘΗ: Ενημέρωση για χαράτσι ΔΕΗ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Μαΐου 19, 2012
Όπως ήταν αναμενόμενο, οι πρώτες δύο δώσεις (2011) του χαρατσιού της ΔΕΗ αποδεσμεύτηκαν από τους λογαριασμούς και μεταφέρονται στις Οικονομικές Εφορείες. Έτσι όσοι συμπολίτες μας δεν έχουν πληρώσει τους λογαριασμούς αυτούς με το χαράτσι, μπορούν να πληρώσουν μόνο το ρεύμα στη ΔΕΗ ζητώντας και διακανονισμό πληρωμής. Αυτό άλλωστε μας είχε διαβεβαιώσει ο Προϊστάμενος του ……… κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας που έκανε η Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης ζητώντας να μην κόβεται σε κανέναν το ρεύμα και να γίνεται αποδεκτή από τη ΔΕΗ η πληρωμή μόνο του ρεύματος. Όλα αυτά είναι σίγουρα μια επιτυχία του κινήματος κατά του χαρατσιού και της μαζικής αδυναμίας και άρνησης εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών να πληρώσουν το χαράτσι. Η κυβέρνηση και η ΔΕΗ δεν τόλμησαν να προχωρήσουν σε μαζική αποκοπή του ρεύματος, φοβούμενοι την έκρηξη της λαϊκής οργής. Γι αυτό ακολουθούν άλλους δρόμους είσπραξης, άλλους δρόμους εκβιασμών. Θα απειλήσουν με κατασχέσεις μισθών και καταθέσεων (όπου υπάρχουν), αν δεν το πληρώσουμε. Γι αυτό χρειάζεται ο αγώνας να συνεχιστεί πιο οργανωμένα, συλλογικά και αποφασιστικά, μέχρι την κατάργηση του χαρατσιού. Ξάνθη 16-05-2012 Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΥΛΑ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Μαΐου 19, 2012
Εναμισυς μηνας περασε απο το ηχηρο μηνυμα σε ολη την κοινωνια του συναγωνιστη μας, μελους του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, Δημητρη Χριστουλα. Συντροφε Δημητρη δεν σε ξεχναμε. Θα ζωντανευουμε το μηνυμα σου μεσα απο τους αγωνες μας.

Gastarbeiter: Έλληνες εκμεταλλεύονται Έλληνες στη Γερμανία

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Μαΐου 19, 2012


Κατακόρυφη αύξηση παρουσιάζει η μετανάστευση άνεργων Ελλήνων με προορισμό τη Γερμανία, γεγονός το οποίο σπεύδουν να εκμεταλλευτούν ομογενείς εργοδότες. Σε μεγάλο ποσοστό, αναβιώνουν «ήθη και έθιμα» της πατρίδας, όπως η παραβίαση ωραρίων, η ανασφάλιστη εργασία και η περικοπή εισοδημάτων σε σχέση με τα αρχικώς συμφωνηθέντα.
   Την προσοχή σε ανώνυμες αγγελίες εφιστούν κοινότητες ομογενών, οι οποίες μιλούν ακόμη και για περιστατικά Ελλήνων μεταναστών που κοιμούνται σε αυτοκίνητα στους δρόμους...

Entreu a la nostra web i doneu suport a la Llei de supressió de peatges. Només cal omplir el formulari.
Com més siguem més presionarem als nostres Diputats!
Som un poble en moviment!
www.proupeatges.cat

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Μαΐου 18, 2012

           ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ


ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ - ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ
Ø Δεν πληρώνουμε την κρίση τους – Δεν πληρώνουμε το χρέος τους - Ολοκληρωτική διαγραφή του χρέους.
Ø Κατάργηση όλων των χαρατσιών που επιβάλλει η χούντα των τραπεζιτών στους πολίτες για την αποπληρωμή του τοκογλυφικού χρέους.
Ø Κάτω η χούντα των τραπεζιτών - Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη - Διαγραφή των χρεών των συμπολιτών μας στις τράπεζες - Εθνικοποίηση των τραπεζών κάτω απο τον έλεγχο του λαού χωρίς αποζημίωση στους τραπεζίτες .
Ø Κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης: Στην περίπτωση που το Κίνημα Δεν Πληρώνω μπει στη Βουλή, η οποιαδήποτε κρατική επιχορήγηση θα επιστέφει στο λαό μέχρι το τελευταίο ευρώ (λαϊκά συσσίτια, ξενώνες για αστέγους, αλληλεγγύη σε απεργιακούς αγώνες εργαζομένων, αλληλεγγύη σε ανέργους κ.λ.π.) με απόλυτα διαφανή τρόπο όπως θα προκύπτει απο τις ανοιχτές διαδικασίες του κινήματος.
Ø Κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και της βουλευτικής ασυλίας.
Ø Απόδοση ευθυνών σε ολους τους υπαίτιους της εξαθλίωσης μας, μέσα από μια δικαιοσύνη που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού.

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ – ΠΡΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ – ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
Ø    Κατάργηση όλων των διοδίων της χώρας - Ελεύθεροι και ασφαλείς δρόμοι για όλους.
Ø Δωρεάν μετακινήσεις - Ελεύθερη πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς για όλους. Δημιουργία χώρων στάθμευσης χωρίς την καταβολή αντιτίμου.
Ø Κανενα νοικοκυριο χωρις ρευμα - απαγορευση κοψιματος ρευματος απο οποιοδηποτε νοικοκυριο - δωρεαν ηλεκτρικο ρευμα για τους ανεργους, τις φτωχες και τις πολυτεκνες οικογενειες.
Ø Καταργηση του εισιτηριου των 5 ευρω και της οποιασδηποτε οικονομικης συμμετοχης των ασθενων στα δημοσια νοσοκομεια – Δημοσιο δωρεαν υψηλου επιπεδου σύστημα υγείας για ολους - Δημοσια δωρεαν υψηλου επιπεδου ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη για ολους.
Ø Υψηλού επιπέδου δημόσια δωρεαν παιδεια για ολους - Ελεύθερη πρόσβαση στην εκπαίδευση κάθε βαθμίδας για όλο το λαό – Ακύρωση του νόμου περί κατάργησης του ασύλου στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Ø Κανένας άνθρωπος χωρίς στέγη και τροφή - Δημιουργία ξενώνων και λαϊκών συσσιτίων για όλους τους αστέγους, φτωχούς συμπολίτες μας και όσους έχουν ανάγκη
Ø Δωρεάν θέρμανση για τους ανέργους, τις φτωχές και πολύτεκνες οικογένειες - Δωρεάν και καθαρό νερό για όλους.
Ø Κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ, των πεζών και των ποδηλατιστών.
Ø Κατάργηση του εισιτηρίου στους δημόσιους χώρους πολιτισμού. Η πολιτισμική κληρονομιά ανήκει σε όλους μας.
Ø Ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες και τις ακτές για όλο το λαό - Κατάργηση οποιουδήποτε εισιτηρίου και ξερίζωμα των καγκέλων της ντροπής - Κατάργηση του διατροφικού κώδικα (codex alimentarius).

τηλ. επικοινωνίας: 211 0192839, 6973854756
e-mail: epitropes2010@gmail.com
Διεύθυνση γραφείων: Καυτατζόγλου 35, Αθήνα, Τ.Κ.: 11144

www.kinimadenplirono.gr                     www.oxidiodia.gr
Οδηγώ μοτοσυκλετα πολλα χρονια. Απο την πρωτη στιγμη που ο νομος μου εδωσε το δικαιωμα να βγαλω διπλωμα. Φυσικα με εξετασεις επιεικως γελοιες.

"Κανε παιδι μου 3-4 οχταρια με την βεσπα". Γιατι με βεσπα διναμε εξετασεις τοτε. "Πηγαινε και μεχρι την γωνια και γυρνα, κουνωντας τα χερια σου σαν τροχονομος δεξια  και αριστερά οταν θελεις να στριψεις ". Ετσι ηταν ο κανονισμος των εξεταστων. Δεν πα να ειχαν ολες οι μοτοσυκλετες φλας .Εσυ επρεπε να να κουνας τα χερια σου σε καθε στροφη, αφηνωντας το τιμονι, με οτι κινδυνους αυτο συνεπαγεται.... "Τα εκανες ολα αυτα; Μπραβο! Παρε ενα διπλωμα και το δικαιωμα να καβαλησεις ενα χιλιαρι 180 ιππων και οποιον παρει ο χαρος...." Ουτε εκπαιδευτες, ουτε διδακτεα υλη, ουτε εξεταστεα .. Τιποτα.                                                 

Όχι οτι εχει αλλαξει και  πολυ η κατασταση σημερα. Απλα πριν πας για εξετασεις πρεπει να περασεις απο καποια σχολη οδηγων και να κανεις υποχρεωτικα μαθηματα. Της πλακας μαθηματα βεβαια ,απλα τα πληρωνεις.  Παλι στον δρομο θα μαθεις να οδηγεις μονος σου. Οι εκπαιδευτες που εχουν οι σχολες οδηγων σου διδασκουν οτι θελουν και οτι ξερουν φυσικα. Καμια σχεση με την διδακτεα υλη των σοβαρων χωρων της Ε.Ε.

Μάταια η ΜΟΤ.Ο.Ε. (Μοτοσυκλετιστικη Ομοσπονδια Ελλαδος ) με παραστασεις της στα αρμοδια υπουργεια εχει ζητησει πιστοποιημενους εκπαιδευτες, και εκπαιδευση υποψηφιων οδηγων εφαμιλλη των υπολοιπων χωρων της Ευρωπης. Φωνη βοωντος εν τη ερημω.
Απο την αρχη την μοτοσυκλετα την χρησιμοποιησα σαν μεσον μετακινησης αλλα και σαν μεσον για να γνωρισω νεους τοπους. Το ερριξα στα ταξιδια δηλαδη οσο μου επετρεπε ο ελευθερος χρονος μου.Αρχικα στην Ελλαδα. Ωραια η χωρα μου δεν λεω. Απο τις ομορφoτερες του κοσμου!!  Αλλα απο δρόμους...’’εφιαλτης στον δρομο με τις λευκες’’.

Οδόστρωμα εγκληματικα γλυστερο. Οταν δε βρεχει δεν την βγαζει καθαρη ουτε ο Rossi… Δρομοι κακοσχεδιασμενοι με αναποδες κλισεις στις στροφες, χωρις ορατοτητα, λακκουβες σαμαρια, μπαλωματα.
Και απο σημανση.... εδω γελαει ο καθε πικραμενος.
Απλα σκεφθειτε τον  τουριστα που βγαινει με πλοιο στο λιμανι του Πειραια και θελει οδηγωντας να βρει την Αθηνων- Λαμιας ή  την καρμανιολα Αθηνων- Κορινθου χρησιμοποιωντας  τις ταμπελες.......

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Εδω και 25 χρονια ταξιδευω αρκετα στο εξωτερικο.
Εχω γυρισει ολη την Ευρωπη, βορεια και νοτια, εχω κανει αμετρητα ταξιδια σε ολη την Τουρκια, γυρισα το μεγαλυτερο μερος της Αιγυπτου, εκανα δυο μεγαλα ταξιδια στις ΗΠΑ, το πρωτο 20.000 χλμ και το δευτερο 25.000 χλμ οδηγωντας σχεδον σε ολες τις πολιτειες  και γυρισα σχεδον ολη την Βενεζουελα. Καθε ενα απο αυτα τα ταξιδια ειναι ενα σοκ. Θετικο για την χωρα που επισκεφθηκα αρνητικο για την Ελλαδα. Η ποιοτητα των δρομων μας ειναι η χειροτερη. Το οδοστρωμα , η σημανση τα παντα. Δεν συγκρινονται με καμμια απο τις χωρες που εχω επισκεφθει. Και φυσικα ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΔΙΑ!  Μονο στην Ιταλια και στην Γαλλια εχουν διοδια αλλα μονο στους αυτοκινητοδρομους τους οποιους εχουν κατασκευασει εξ αρχης οι ιδιωτικες εταιρειες. Τα υπολοιπα οδικα δικτυα ειναι ΕΛΕΥΘΕΡΑ!

Εννοειται βεβαια οτι σε ολους  τους προορισμους που πηγαινουν οι ιδιωτικοι δρομοι υπαρχει και η εναλλακτικη λυση των δημοσιων  δρομων. Στην Ιταλια π.χ. μπορεις να χρησιμοποιησεις την Autostrada  με πληρωμη  ή  την Superstrada  δωρεαν για τον ιδιο προορισμο. Σε καμμια απολυτως  χωρα καμμια κυβερνηση δεν παρεχωρησε τους δημοσιους δρομους σε ιδιωτες για εκμεταλλευση βαζοντας  παρανομα διοδια. Εδω το εκαναν οι αρμοδιοι υπουργοι.
Και δεν μου λετε ρε παληκαρια.  Δικοι σας ειναι οι δρομοι  και τους χαρισατε;

Οι δρομοι ειναι του Ελληνικου λαου. Εγιναν με χρηματα του Ελληνικου λαου. Επι πλεον, ειναι δημοσιο αγαθο, οπως η Παιδεια, η Υγεια κλπ. Με ποιο δικαιωμα τους  δωσατε; Χαριστε τα σπιτια σας. Τις αυλες σας. Τα αυτοκινητα σας. Οχι τους δρομους μας . Φανταστειτε να ερθει καποιος υπουργος στην Αμερικη και με μια υπογραφη να παραχωρησει τους  INTERSTATE σε ιδιωτικες εταιρειες.  Και μετα οι εταιρειες να βαλουν διοδια σε ολη την Αμερικη. Φανταστειτε τι εχει να γινει........

Θεοδόσης Τεμζελίδης,  μέλος του Κινήματος Δεν Πληρώνω και υποψήφιος στη Β΄ Αθήνας
39,8 εκατ. ευρώ για τις σήραγγες του αυτοκινητόδρομου Αιγαίον ΑΕ - "Χαλάρωσαν" τους όρους για να απολαύσουν καλύτερα το φαγοπότι με τα δικά μας χρήματα.Τα παίρνουν απο τους συνταξιούχους, τους μισθωτούς και τα επιδόματα ανεργίας και κάνουν τα γλέντια τους με τους μεγαλοεργολάβους.... Και τα ακριβοπληρώνουμε από τις τσέπες μας και θα πληρώνουμε και πανάκριβα διόδια Διαβάστε το σχετικό άρθρο. Στόχος του υπουργείου Υποδομών η άμεση επανεκκίνηση των έργων σε Τέμπη και Πλαταμώνα Του Γιωργου Λιαλιου Καθημερινη Την καταβολή 39,8 εκατομμυρίων ευρώ στην κοινοπραξία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να ξεκινήσουν και πάλι τα έργα στις σήραγγες των Τεμπών και του Πλαταμώνα, αποφάσισε το υπουργείο Υποδομών. Τα χρήματα θα δοθούν με τη «χαλάρωση» των όρων που είχαν τεθεί στο πλαίσιο μιας συμπληρωματικής σύμβασης για τις σήραγγες, όροι που συνδέονταν με την πρόοδο του έργου και δεν είχαν επιτευχθεί.

Το ψευτοδιλημμα ευρω ή δραχμη

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Μαΐου 18, 2012

της Ιωάννας Γκίκα, Οικονομολόγου, μέλους της ομάδας οικονομικών αναλυτών του Κινήματος Δεν Πληρώνω

Ένα από τα πιο καίρια και βασανιστικά ερωτήματα της Αγίας Τριάδας των κυβερνώντων και όλων των illuminati που τους πλαισιώνουν, είναι αν θα παραμείνουμε ή όχι στην ασφαλή θαλπωρή του ευρώ.
Η έξοδος της χώρας μας από το ευρώ και την Ευρωζώνη, χρησιμοποιείται από τους ηγέτες της ΕΕ και τους υπόλοιπους παρατρεχάμενους ως εκβιασμός προς την Ελλάδα για την γρήγορη και αναίμακτη (για εκείνους) υιοθέτηση των νέων επονείδιστων μέτρων καθώς η επιστροφή στη δραχμή θα σημαίνει τον οικονομικό και τον φυσικό μας κατ’επέκταση θάνατο.
Ωστόσο φαίνεται να ξεχνούν ότι αυτή τη στιγμή είμαστε ούτως ή άλλως οικονομικά ζόμπι, ζώντας μέσα σε ένα σύστημα που πνέει τα λοίσθια.
Μας απειλούν με χρεοκοπία. Δηλαδή αυτή τη στιγμή οι συνθήκες στις οποίες ζούμε είναι συνθήκες μη χρεοκοπίας;
Πιστεύει κανείς ότι ο μέσος Έλληνας και μετανάστης που ζει σε αυτή τη χώρα ξυπνάει και κοιμάται με αυτό το ζωτικής σημασίας ερώτημα: Ευρώ ή δραχμή;

Προετοιμάζεται για Πόλεμο το ΝΑΤΟ στο Σικάγο εν όψει της Συνόδου του

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Μαΐου 18, 2012
Οι αποκαλύψεις των καθεστωτικών μέσων για τις άγριες και πρωτόγνωρες προετοιμασίες των κατασταλτικών δυνάμεων εν όψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Σικάγο αποτελούν σαφή απόδειξη της ωρίμανσης των κοινωνικών κινημάτων στις ΗΠΑ, που ξεπερνώντας την προπαγάνδα του «ειρηνόφιλου και δημοκράτη» Ομπάμα, τον ταυτίζουν με τον απερίγραπτο Μπους εξαιτίας της αντεργατικής-κατασταλτικής-φιλοπόλεμης πολιτικής που ασκεί. Εργαζόμενοι και νεολαία στέκονται απέναντι στην καπιταλιστική κρίση που τους πετά στην εργασιακή και κοινωνική άβυσσο, αρνιούνται τους πολέμους της Νέας Τάξης Πραγμάτων, ζητούν με μαχητικό και αποφασιστικό τρόπο τη διάλυση του ΝΑΤΟ. Απαιτούν να φύγουν τα νατοϊκά και αμερικανικά στρατεύματα από το κατεχόμενο Αφγανιστάν και δεν συναινούν στις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που σχεδιάζονται από τις ΗΠΑ, την Ε.Ε. και το Ισραήλ. Οι αγώνες τους είναι και δικοί μας αγώνες και με ιδιαίτερη αγωνία αναμένουμε το ξεδίπλωμα της αμφισβήτησης τους, εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας. Προετοιμάζεται το Σικάγο...
«Σκάνδαλο» στην ΕΛ.ΑΣ με 60 αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ Καταγγελίες ότι αγνόησαν εντολές ανωτέρων και κτύπησαν άγρια φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ to vima Σύμφωνα με αναφορές αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ «για τουλάχιστον 20 λεπτά ουδείς υπάκουσε στις εντολές. Τους διατάζαμε να φύγουν αμέσως από εκεί, αφού ελλόχευε ο κίνδυνος γενίκευσης των επεισοδίων, όμως εκείνοι δεν άκουγαν κανέναν...». Αναστάτωση στην ΕΛ.ΑΣ από μαζικό κρούσμα απειθαρχίας αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ. Περίπου 60 εποχούμενοι αστυνομικοί συνεπλάκησαν, στη μία το βράδυ της Τετάρτης, με φοιτητές στο προαύλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου παρά τις αντίθετες εντολές από το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ και από ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς. Οι αστυνομικοί ξυλοκόπησαν με κλομπ πολλούς φοιτητές της ΑΣΟΕΕ που τους θεώρησαν υπεύθυνους για την ρίψη μπουκαλιών -λίγη ώρα νωρίτερα- εναντίον μοτοσικλέτας της ομάδας ΔΙΑΣ. Κι όλα αυτά όταν οι υπεύθυνοι αξιωματικοί...

Fitch: Υποβάθμιση της Ελλάδας από B- σε CCC

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Μαΐου 18, 2012
Βασικός συντελεστής ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ και η άνοδος των αντιμνημονιακών κομμάτων Σε υποβάθμιση κατά μία βαθμίδα της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας προχώρησε ο αμερικανικός οίκος Fitch δικαιολογώντας την απόφασή του με την εκλογική άνοδο που σημείωσαν «τα ‘‘αντιμνημονιακά’’ κόμματα στις 6 Μαΐου και με την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης». Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι λόγω της πολιτικής αστάθειας αλλά και «της απουσίας κοινωνικής και πολιτικής στήριξης» των μέτρων που απορρέουν από το πρόγραμμα δανειοδότησης της τρόικας, η Ελλάδα δεν θα είναι ικανή να υποστηρίξει την παραμονή στο κοινό νόμισμα. Στη συνέχεια αποδίδεται και ένας «προληπτικός» χαρακτήρας στην απόφαση καθώς η υποβάθμιση συνδέεται με εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών –που δεν έχουν ακόμα προκηρυχθεί...

Οδευει ολοταχως στην χρεοκοπια και η Ισπανια

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Μαΐου 18, 2012
Moody's: 16 ισπανικές τράπεζες υποβαθμίστηκαν κατά τρεις βαθμίδες Λόγω των δυσκολιών της οικονομίας και του τραπεζικού τομέα εν γένει Ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε την Παρασκευή έως και κατά τρεις βαθμίδες τη δανειοληπτική ικανότητα 16 τραπεζών στην Ισπανία, επικαλούμενος ως λόγο τις δυσκολίες της οικονομίας και του τραπεζικού τομέα εν γένει, τα δημοσιονομικά προβλήματα και την «περιορισμένη πρόσβαση σε χρηματοδότηση». Η υποβάθμιση των τραπεζών κυμαίνεται από μία έως τρεις βαθμίδες, με μείωση δύο βαθμίδων του αξιόχρεου της Santander, της μεγαλύτερης τράπεζας στη χώρα, η οποία έπεσε στο «Α3», και υποβάθμιση τριών βαθμίδων της δεύτερης μεγάλης τράπεζας BBVA, η οποία επίσης έπεσε στο «Α3». Δειτε μια πολυ καλη αναλυση της καταστασης στην Ισπανια: ΙΣΠΑΝΙΑ, ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ -ανταποκριση απο την Ισπανια για το ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ του Antonio Giovetti , Μαδρίτη
Αρχή περικοπών με τις συντάξεις ΙΚΑ που θα καταβληθούν στις 22 Μαΐου Οι αναδρομικές από τον Ιανουάριο θα παρακρατηθούν σε 8 μηνιαίες δόσεις Από τη σύνταξη του Ιουνίου που θα καταβληθεί στις 22 Μαΐου αρχίζει ο νέος γύρων μειώσεων στις συντάξεις του ΙΚΑ. Οι αναδρομικές περικοπές που αφορούν τις συντάξεις Ιανουαρίου μέχρι και τον Μάιο, θα παρακρατηθούν σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τη σύνταξη Ιουνίου μέχρι και τη σύνταξη του Ιανουαρίου 2013. Η εγκύκλιος του ΙΚΑ για την εφαρμογή των περικοπών στις συντάξεις...

Μιλανε ανοικτα για την αναγκη διασωσης του ευρω- Σχεδιο Τρισέ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Μαΐου 18, 2012
Σχέδιο Τρισέ για διάσωση του ευρώ Προτείνει ενεργοποίηση ομοσπονδιακών εξουσιών της ΕΕ μόνο σε εξαιρετικές περιστάσεις Η Ευρώπη θα μπορούσε να ενισχύσει τη νομισματική ένωσή της δίνοντας στους ευρωπαίους πολιτικούς την εξουσία να κηρύσσουν σε χρεοκοπία ένα κράτος και να αναλαμβάνουν τη δημοσιονομική πολιτική του, δήλωσε την Πέμπτη ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ παρουσιάζοντας μια τολμηρή πρόταση για τη σωτηρία του ευρώ. Το σχέδιο του Τρισέ, ο οποίος αποχώρησε τον περασμένο Νοέμβριο από τη θέση του προέδρου της ΕΚΤ, αντιμετωπίζει μια θεμελιώδη αδυναμία του ενιαίου νομίσματος, το οποίο υφίσταται εδώ και 13 χρόνια. Η νομισματική ένωση ανέκαθεν θεωρούνταν ότι αψηφούσε οικονομικές αρχές, επειδή το ευρώ υιοθετήθηκε πριν από μια δημοσιονομική ή πολιτική ένωση της Ευρώπης. Το γεγονός αυτό δημιούργησε πιέσεις σε χώρες με μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα --κυρίως στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Ιταλία-- που οδήγησαν σε προβλήματα χρηματοδότησης και πιέσεις στο τραπεζικό σύστημα. Για την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, στο πλαίσιο των οποίων τα κράτη θα παραχωρούσαν ένα μεγάλο τμήμα δημοσιονομικής εξουσίας στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, δεν είναι ευπρόσδεκτες πολιτικά, δήλωσε ο Τρισέ...

Ποιοί θίγονται και ποιοι τρομοκρατούνται από την συμμετοχή του Κινήματος Δεν Πληρώνω στις εκλογές

Posted by ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Παρασκευή, Μαΐου 18, 2012
ΤΑ ΨΗΛΑ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΤΑ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΒΟΡΙΑΣ Ποιοί θίγονται και ποιοι τρομοκρατούνται από την συμμετοχή του Κινήματος Δεν Πληρώνω στις εκλογές Το Κίνημα Δεν Πληρώνω έχει ιστορία τριών ετών την οποία κανένας κρατικός ή παρακρατικός, καιροσκόπος ή περαστικός, «αγωνιστής» του καναπέ ή του internet, βαλτός ή βαλτωμένος δεν μπορεί να διαγράψει ή να αμαυρώσει. Η αξία, το ήθος και η αγωνιστική συνέπεια των αγωνιστών που αποτελούν το Κίνημα Δεν Πληρώνω αποδεικνύεται μέσα από τις δράσεις του και όχι μέσω διαδικτυακών κουτσομπολιών που αναπαράγονται από διάφορα κατευθυνόμενα κανάλια, blogs και sites. Για να μην ξεχνάνε οι παλαιότεροι και για να μαθαίνουν οι νεότεροι. Προ τριών ετών, μετά από συνειδητή και επίπονη προσπάθεια κάποιων αγωνιστών, το κίνημα ενάντια στα διόδια που ξεκίνησε με τοπικά χαρακτηριστικά στις Αφίδνες, μετεξελίχθηκε σε ένα πανελλαδικό κίνημα για την κατάργηση όλων των διοδίων. Αυτή η μετεξέλιξη δεν επιτεύχθηκε αυθόρμητα, αλλά με αταλάντευτο ιδεολογικό αγώνα και παρά τις μεθοδεύσεις κάποιων καρεκλοκένταυρων κομματικών οι οποίοι ήθελαν να περιορίσουν τον αγώνα σε τοπικό επίπεδο για να ικανοποιήσουν την εκλογική τους πελατεία και να ξαναεκλεγούν στις δημοτικές εκλογές. Μετά από μήνες συνεχών αγωνιστικών δράσεων, το κίνημα ενάντια στα διόδια, πάλι μέσα απο τη συνειδητή ιδεολογική μάχη περισσότερων αγωνιστών αυτή τη φορά, και παρά τις ποικίλες επιθέσεις των δεκανικιών του συστήματος, μετεξελίχθηκε σε ένα πολιτικό κίνημα άρνησης πληρωμών για όλα τα κοινωνικά αγαθά. Πλέον, μετά από τρία χρόνια, το ίδιο κίνημα, μέσα από διαρκή αγώνα και συνεχή ιδεολογική ζύμωση, έχει ωριμάσει σε ένα πρωτοπόρο πολιτικό κίνημα, δίχως παροπίδες και αγκυλώσεις, αλλά με ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις για όλα τα ζητήματα που αφορούν την κοινωνία. Οι αγωνιστές που συνεισέφεραν συνειδητά και με αυτοθυσία σε αυτή τη μετεξέλιξη, αποτέλεσαν τον καταλύτη ώστε να εκλυθούν εκείνες οι κοινωνικές δυνάμεις οι οποίες αποτέλεσαν το ευρύτερο κοινωνικό Κίνημα Δεν Πληρώνω που υπάρχει σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγωνιστές αυτοί μαζί με πολλούς άλλους, είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης μέχρι και σήμερα και σκοπεύουν να παραμείνουν σε αυτή μέχρι την τελική νίκη. Ποιοί θίγονται από την συμμετοχή του Κινήματος Δεν Πληρώνω στις εκλογές και την οργανωτική του αναβάθμιση;

Γιατί Ψηφίζουμε «ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»

Posted by ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Παρασκευή, Μαΐου 18, 2012
Είμαστε αυτοί που βλέπετε καθημερινά να αγωνιζόμαστε στους δρόμους.
Έμβλημά μας οι σημαίες μας οι κίτρινες με τα ψαράκια. Μας βλέπετε στα διόδια, στο μετρό, στο Σύνταγμα, στις πορείες, στη ΔΕΗ, στις εφορίες, στις τράπεζες, τους ιδιωτικούς εργολάβους που κόβουν ρεύμα, και στα νοσοκομεία. Μας βλέπετε παντού.
Ψηφίστε μας, μόνο για τις δράσεις μας και όχι για τα ωραία μας τα λόγια.
Ελάτε να αγωνιστούμε μαζί. Παλεύουμε για ελεύθερη πρόσβαση όλου του λαού στα δημόσια κοινωνικά αγαθά (υγεία, παιδεία, μέσα μαζικής μεταφοράς, παραλίες, ρεύμα, νερό ) τα χρυσοπληρώνουμε με τους φόρους μας και μας ανήκουν.  
Δεν έχει κανένα νόημα η αλλαγή των προσώπων στη πολιτική σκηνή. Είναι ξεκάθαρα θέμα κοινωνικού συστήματος. Ενός βάρβαρου καπιταλισμού, που νοιάζεται μόνο για το κέρδος των τραπεζών και των πολυεθνικών εταιριών. Ενός ανάλγητου συστήματος που σκοπεύει να φτωχοποιήσει όλη την κοινωνία του 99%, προκειμένου να πλουτίζει το 1%. Θέλουμε τη ζωή μας πίσω, τη δουλεία μας, τη σύνταξή μας, την υγεία μας, την αξιοπρέπεια μας. Ονειρευόμαστε ένα άλλο σύστημα αξιών και παραγωγής με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, υλικές και πνευματικές. Αυτό πραγματοποιείται μόνο με την πλήρη...

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ

Posted by ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Παρασκευή, Μαΐου 18, 2012
Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ 

-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ-ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΤΩΝ 5 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ-ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

-ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ-ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΟΨΙΜΑΤΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ-ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΤΙΣ ΦΤΩΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

-ΔΩΡΕΑΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΤΙΣ ΦΤΩΧΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

-ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΞΕΡΙΖΩΜΑ ΤΩΝ ΚΑΓΚΕΛΩΝ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

-ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΤΡΟΦΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΩΝ ΚΑΙ ΛΑΙΚΩΝ ΣΥΣΣΙΤΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ, ΦΤΩΧΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ

-ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ-ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ-ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

-ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΘΕ ΒΑΘΜΙΔΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

-ΔΩΡΕΑΝ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ: ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΥΡΩ (ΛΑΪΚΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ, ΞΕΝΩΝΕΣ ΓΙΑ ΑΣΤΕΓΟΥΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΛΠ) ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΑΦΑΝΗ ΤΡΟΠΟ ΟΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

spot ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Μαΐου 18, 2012

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΗΝ ΕΤ1

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Μαΐου 18, 2012

Αθωώθηκαν οι κατηγορούμενοι για το Αποπηγάδι στην Κρήτη

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Μαΐου 18, 2012
Περισσότερα για τους αγώνες στην Κρήτη ενάντια στις ΑΠΕ στην σελίδα http://www.kandanos.eu/taxonomy/term/84
Αθωώθηκαν οι κατηγορούμενοι που είχαν συλληφθεί από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ στις 21-4-2010 στον Άναβο Καντάνου, υπερασπιζόμενοι με ειρηνικό τρόπο, το φυσικό περιβάλλον της περιοχής τους και τις ιδιοκτησίες τους. Στο δικαστήριο που έγινε στην Κάντανο, κατέπεσαν οι κατηγορίες τις εταιρείας και οι κατηγορούμενοι κατέθεσαν έγραφα και μηνύσεις του δασαρχείου προς την εταιρεία, που αποδείκνυαν τις παράνομες εργασίες της και την καταστροφή του περιβάλλοντος, που θέλησαν οι κάτοικοι, διαμαρτυρόμενοι, να εμποδίσουν.
Ευχαριστούμε από καρδιάς, τους φίλους και συναγωνιστές, που ήρθαν από το μακρινό Λασίθι, για να μας συμπαρασταθούν.

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

του Antonio Giovetti , Μαδρίτη




 ΙΣΠΑΝΙΑ, ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

 Η θύελλα που πρόκειται να σαρώσει την Ελλάδα εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς προς τα δυτικά όρια της Ευρώπη. Η ανησυχητική κατάσταση των ισπανικών νομαρχιών - 13 από τις 17 περιφέρειες παρουσιάζουν τρομακτικά δεδομένα και ενδεχομένως θα είναι αναγκαία η διάσωση τους από το κράτος - και τα τεραστια ιδιωτικά χρέη - 300% σε σχέση με το ΑΕΠ - έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην κοινή γνώμη. Η ώρα μηδέν έφτασε και στην Ισπανία αφού η κυβέρνηση δεν σταματάει να χρηματοδοτεί το υπό κατάρρευση εθνικό τραπεζικό σύστημα.  
 
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ BANKIA

  Χαρακτηριστική είναι η υπόθεση της Bankia, δηλαδή του τεταρτου χρηματοοικονομικού ομίλου της χώρας, της οποιας η ανακεφαλαιοποίηση με 10 δισεκατομμύρια ευρώ που προέρχονται από κρατικά κονδύλια αποτέλεσε πραγματικό σκάνδαλο. Ο κύριος Rodrigo Rato, πρώην πρόεδρος του ιδρύματος και Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης επι θητείας του δεξιού José María Aznar, υποχρεώθηκε να παραιτηθεί με αποζημίωση 1.2 εκατομμύρια ευρώ. Πρόσφατα ο μισθός του εν λόγω κυριου μειώθηκε από τα 2.3 εκατομμύρια μέχρι τα 600.000 ευρώ ετησίως! Η κατάρρευση του ομίλου Bankia είναι η συνέπεια της έκρηξης της φούσκας που είχε αναπτυχθεί στην ισπανική αγορά ακινητων στην διάρκεια του 2008. Το 80% των εξώσεων που γίνονται στην περιφέρεια της Μαδρίτης γίνεται λόγω απλήρωτων στεγαστικών δανειων που οι πολίτες είχαν συνάψει με το ίδρυμα του οποιου οι μετοχές, από τότε που εισήλθε στο Χρηματιστήριο (Ιούλιος 2011), έχασαν το 70% της αξιας τους. Αυτήν την εβδομάδα 1 δισεκατομμύριο ευρώ αποσύρθηκε από τα υποκαταστήματα της Bankia.

 ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

  Χθες η διαφορα μεταξύ του ισπανικού και του γερμανικού ομολογου έφτασε στις 500 μονάδες προξενώντας το πανικό στις εγχώριες αγορές. Η κυβέρνηση του κυριου Ραχόι προσπαθεί να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα: ο κύριος Luis de Guindos, υπουργός Εθνικής Οικονομίας, και ο υπουργός Εξωτερικών José Manuel García-Μargallo ενοχοποίησαν την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και στην ευρύτερη Ευρώπη (πτώση της κυβέρνησης στην Ολλανδία, βουλευτικές εκλογές στην Γαλλία) για τα δεινα της Ισπανίας, ενώ άλλες περικοπές - που ανέρχονται στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ - προβλέπονται στην Παιδεία και στην Υγεία. Από τις δωδέκατη μέχρι την δέκατη πέμπτη Μαΐου πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και συνελεύσεις εν όψει της πρώτης επετείου του κινήματος 15-M. 
Ο αγώνας για μια καλύτερη κοινωνία συνεχίζεται....

Βίαιη εισβολή ομάδας ΔΙΑΣ στην ΑΣΟΕΕ το βράδυ των εκλογών

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Πέμπτη, Μαΐου 17, 2012

Ημερομηνία: 17/05/2012

Άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ επιτέθηκαν απρόκλητα σε φοιτητές και προκάλεσαν φθορές στο χώρο της ΑΣΟΕΕ, το χθεσινό βράδυ των φοιτητικών εκλογών.

Συγκεκριμένα, ήταν μεταξύ 00.30 με 01.00, όταν κομβόι των δύο ομάδων εισήλθε μέσα στο κτίριο της ΑΣΟΕΕ και άρχισε να πετάει τραπέζια και καρέκλες σε φοιτητές, ενώ προκαλούσαν φθορές με κλομπς στα τραπεζάκια και τα ταμπλό των φοιτητικών παρατάξεων και σχημάτων. Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε ένας φοιτητής, ο οποίος εκείνη τη στιγμή αγόραζε νερό από το περίπτερο έξω από το χώρο του πανεπιστημίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ εξαπέλυαν φραστικές επιθέσεις, αδιακρίτως, προς τα μέλη όλων των παρατάξεων, καθώς και να υπογραμμιστεί ξανά, ότι η επίθεση ήταν παντελώς απρόκλητη.  

Μάρτυρες μετέφεραν στο left.gr ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης, από τους ασυρμάτους των αστυνομικών ακούγονταν φωνές: “Τι κάνετε; Γυρίστε πίσω! Σταματήστε!”, γεγονός το οποίο οδηγεί στην...

Τελικά, αυτή η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι πολύ κρατικοδίαιτη. Σε δημοσίευμα του redalert.gr αποκαλύπτεται για μια ακόμη φορά το πώς μεταφράζεται σε κέρδος για τους ξενοδόχους και τις ιδιωτικές κλινικές η δυστυχία του λαού της Λιβύης, ενώ φυσικά ο λογαριασμός των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για την συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη βάρβαρη επέμβαση του ΝΑΤΟ και της Συμμορίας των Προθύμων Ιμπεριαλιστών, φορτώθηκε στις πλάτες του εργαζόμενου και αγρίως φορολογούμενου λαού μας. «Πάλι καλά που ήταν και οι Λίβυοι» και τονώθηκε η τουριστική αγορά της Θεσσαλονίκης λέει χωρίς ντροπή ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλης Θωμόπουλος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Θωμόπουλος είχαμε τους πρώτους μήνες του έτους 94.000 διανυκτερεύσεις Λίβυων. Υπενθυμίζεται ότι το Λιβυκό κράτος πληρώνει τα έξοδα διαμονής τους, ενώ δίνει και «χαρτζιλίκι» 500 ευρώ την εβδομάδα στους τραυματίες για τα προσωπικά τους έξοδα, ποσό που απορροφάται στην αγορά της πόλης...
Έχει έδρα τα νησιά Cayman- Το ιδιο fund ειχε κερδοσκοπησει και στην κριση της Αργεντινης. Το ομολογο αυτο ηταν προσαρμοσμενο στο ξενο δικαιο και δεν υπεστη κουρεμα! Σε διάσημο Fund από τα νησιά Cayman ανήκει το ομόλογο που πληρώθηκε κανονικά. Πρόκειται για γνωστό fund σε οικονομικούς κύκλους το οποίο αγοράζει σε φτηνές τιμές ομόλογα χωρών που είναι κοντά στην κατάρρευση και αν δεν πληρωθεί προχωρά σε μηνύσεις, αν πληρωθεί έχει τεράστια κέρδη. Όπως αναφέρει η εφημερίδα New York Times το 90% από τα 436 εκατομμύρια σε ταμεία του Dart Management, ένα επενδυτικό fund με έδρα τα νησιά Cayman. Το Dart κάνει την ίδια δουλειά από το 1980. Η τακτική τους είναι γνωστή. Αγοράζουν στα χαμηλά από τις αγορές κι αν δεν πληρωθούν αργότερα στο 100% τότε μηνύουν τις χώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, της εφημερίδας ο μεγαλύτερος όγκος των ομολόγων αγοράστηκε στα 60-70 σέντ του δολαρίου, έτσι το Fund κατέγραψε μεγάλα κέρδη. «Μας έπιασαν στην πιο αδύνατη στιγμή» δηλώνει στους New York Times ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος προσθέτει ότι η απόφαση δεν είναι οδηγός για μελλοντικές αποφάσεις.

Φρανκφούρτη: Ακόμη και από δέντρα κατέβασαν διαδηλωτές του Οccupy

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Πέμπτη, Μαΐου 17, 2012
Απομακρύνθηκαν οι 300 διαδηλωτές που βρίσκονταν μπροστά από την ΕΚΤ Τους πάνω από 300 διαδηλωτές του Occupy μπροστά από τα κεντρικά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη απομάκρυνε η γερμανική αστυνομία την Τετάρτη -με την επιχείρηση να λήγει αίσια και αναίμακτα όταν οι ένστολοι κατάφεραν να κατεβάσουν τους δύο τελευταίους από τα δέντρα. Οι διαδηλωτές-κατασκηνωτές βρίσκονταν στην πλατεία επί επτά μήνες. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης απομάκρυνσης, οι διαδηλωτές περιορίστηκαν σε «παθητική αντίσταση» -σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις με αξιοσημείωτη ικανότητα: έχοντας δεθεί σε αλυσίδα, ο πρώτος «κρίκος» της οποίας είχε πιαστεί σε σταθερό σημείο, χρειάστηκαν αρκετοί αστυνομικοί για να απομακρύνουν έναν-έναν τους διαδηλωτές που είχαν απλά σταυρωμένα τα χέρια...

Διακριτική μεταχείριση καταγγέλλουν οι ομολογιούχοι

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Πέμπτη, Μαΐου 17, 2012
Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η πληρωμή του ομολόγου των 435 εκατ. Αποζημιώσεις θα διεκδικήσουν από το Ελληνικό Δημόσιο ομολογιούχοι που μετείχαν στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI) και οι οποίοι θεωρούν πως από την περίπτωση της πληρωμής του ομολόγου ξένου δίκαιου των 435 εκατ. ευρώ προκύπτει διακριτική μεταχείριση και παραπλάνηση επενδυτών. Σύμφωνα με εκπροσώπους ομολογιούχων φυσικών και νομικών προσώπων οι επενδυτές θεωρούν πως παραπλανήθηκαν καθώς το Ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομικών τους είχε ενημερώσει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση πέρα από την αναδιάρθρωση χρέους και ότι όσοι δεν μετείχαν στο PSI δεν θα πληρωνόντουσαν. Ωστόσο, η προχθεσινή απόφαση του Ελληνικού Δημοσίου για την εμπρόθεσμη αποπληρωμή του ομολόγου ξένου δίκαιου ύψους 435 εκατ. ευρώ κατέδειξε πως υπήρχαν χρήματα για πληρωμές, γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίδραση του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου. newsbeast

Guardian: 1 τρισ. δολάρια το κόστος εξόδου της Ελλάδας

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Πέμπτη, Μαΐου 17, 2012

Και σε διαρροή κεφαλαίων λόγω πολιτικής αναταραχής αναφέρεται ο ξένος Τύπος
Guardian: 1 τρισ. δολάρια το κόστος εξόδου της Ελλάδας

 
Σε ένα τρισεκατομμύριο δολάρια τοποθετεί η εφημερίδα «Guardian» το κόστος της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις λαμβάνουν μέτρα για να περιορίσουν το κόστος μιας πιθανής χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η βρετανική κυβέρνηση λαμβάνει έκτακτα μέτρα για την περίπτωση της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, μετά τη δήλωση του επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας, Σερ Μέρβιν Κινγκ, ότι η Ευρώπη «κατασπαράσσει τον εαυτό της».

Ο «Guardian» αναφέρεται και σε δηλώσεις του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον: «Είτε η Ευρώπη θα έχει μια αφοσιωμένη, σταθερή, επιτυχημένη Ευρωζώνη με ένα αποτελεσματικό τείχος προστασίας, καθώς κεφαλαιοποιούνται και ρυθμίζονται οι...

Χωρίς χαράτσι εκδίδονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Πέμπτη, Μαΐου 17, 2012
Οδηγίες από την κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το τέλος ακινήτων του 2012 και αν αυτό θα καταβληθεί όπως πέρυσι, μέσω των λογαριασμών ρεύματος, αναμένει η ΔΕΗ. Παράλληλα και για μικρό χρονικό διάστημα, οι λογαριασμοί, όπως έγινε γνωστό από την επιχείρηση, θα εκδίδονται χωρίς το τέλος ακινήτων.
Το τέλος επιβλήθηκε πέρυσι και ενσωματώθηκε σε δύο δόσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού, ενώ για εφέτος ο σχεδιασμός προέβλεπε την κατανομή του σε περισσότερες δόσεις.
Η επιβολή του τέλους είναι η βασική αιτία για τα έντονα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω της αδυναμίας πολλών καταναλωτών να πληρώσουν τους λογαριασμούς με το τέλος, αναφέρει το ethnos.gr.
Στο μεταξύ, με απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας έχει κριθεί αντισυνταγματική η διακοπή του ρεύματος για όσους δεν πληρώσουν το τέλος.

March to Athens activists in court - Slogans and arrival

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Πέμπτη, Μαΐου 17, 2012

Διακρίσεις στο ποιοι χρεώθηκαν με το «χαράτσι» για τα ακίνητα και ποιοι όχι
Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα και γι’ αυτό έχουν εξαγριωθεί οι πολίτες και το αποδεικνύουν στις κάλπες.
Ο νόμος που επέβαλε το περίφημο χαράτσι στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ προβλέπει ότι αυτός επιβάλλεται σε όλα τα ακίνητα που αφορούν εμπορική ή οικιακή χρήση και ότι εξαιρούνται από αυτό μόνο τα ακίνητα που ανήκουν στο ευρύτερο δημόσιο, καθώς και όσα κτίρια χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εκπλήρωση θρησκευτικών, φιλανθρωπικών, εκπαιδευτικών, καλλιτεχνικών, αθλητικών ή κοινωφελών σκοπών.
1.100 ακίνητα της Αλουμίνιον του Μυτιληναίου δεν χρεώθηκαν με το χαράτσι της ΔΕΗ!Είχαμε λοιπόν την ψευδαίσθηση ότι τουλάχιστον απέναντι του συγκεκριμένου «χαρατσιού» όλοι οι υπόλοιποι είμαστε ίσοι, φαίνεται όμως ότι και σε αυτή την περίπτωση κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η περίφημη εταιρεία Αλουμίνιον του κ. Μυτιληναίου φαίνεται ότι και εδώ τυγχάνει ειδικής μεταχείρισης, αφού ενώ έχει στην κατοχή της περίπου 1.100 ακίνητα (σπίτια και καταστήματα) στην Βοιωτία και συγκεκριμένα στην περιοχή Παραλία Διστόμου (ή Άσπρα Σπίτια), όλως περιέργως δεν χρεώθηκε με «χαράτσι» όπως συνέβη με όλους τους υπόλοιπους κάτοικους σε όλους τους γύρω οικισμούς αλλά και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Τα συγκεκριμένα ακίνητα της Αλουμίνιον έχουν συνολικό εμβαδό πάνω από 120.000 τετραγωνικά μέτρα, δηλαδή μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που χαρίστηκαν (και χαρίζονται) παρανόμως στον μεγαλοεπιχειρηματία κ. Μυτιληναίο, που …απειλεί μάλιστα και να πάρει την έδρα των επιχειρήσεών του εκτός Ελλάδας.
tsantiri.gr


  • Blogroll

  • Blog Archive