Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Ανακοίνωση Συνάντησης Ανοιχτής Συνέλευσης στην Θεσσαλονίκη

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Αυγούστου 28, 2010

Η συνέλευση "ελεύθεροι δρόμοι χωρίς διόδια" καλεί σε συνάντηση για την οργάνωση της υποδοχής της αυτοκινητοπομπής "Πάμε Δεθ σηκώστε τις μπάρες",
την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 8.00μμ στο Μικρόπολις Βενιζέλου & Β. Ηρακλειου 18.

Προσυγκέντρωση στις 11/9 στις 16.00 στο ΑΓ Βενιζέλου και άνοιγμα διοδίων Μαλγάρων στις 16.30.

Επικοινωνήστε με το mail oxidiodia_thess@yahoo.com

ΔΕΝ Έχουμε Χούντα , Σηκώστε Τις Μπάρες! ΟΧΙ Στα Διόδια!

Posted by Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού Σάββατο, Αυγούστου 28, 2010
πηγή: ΜΕΓΑΡΑ LIVE

Είμαστε πολίτες μιας δημοκρατικής χώρας , μερικοί Ιδιωτικοί υπάλληλοι νομίζουν ότι έχουν δικαίωμα να σταματούν στα διόδια τους πολίτες της Ελλάδος , δεν έχουν κανένα δικαίωμα και παρανομούν παρακάτω θα δείτε ένα οδοιπορικό στα διάφορα διόδια με ένα παλικάρι (με όλη την σημασία της λέξης) που δεν πληρώνει διόδια , προσέξτε 2 σημεία , το πρώτο σημείο είναι πώς οι υπάλληλοι νομίζουν ότι βρίσκονται σε δημόσια υπηρεσία (φυσικά είναι απλά εργαζόμενοι σε ιδιωτική εταιρία) και το δεύτερο σημείο , ένας ελληναράς που το που νόμιζε πώς τα ήξερε όλα πήγε αμέσως να τσαμπουκαλευτεί με το οδηγό που δεν ήθελε να πληρώσει! δείτε και τα 2 Bίντεο ,αξίζει πραγματικά να δείτε πως έχουν χωρίσει την χώρα για να τρώνε το μεδούλι του Έλληνα …

Όλα είναι μπροστά μας

Posted by Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού Σάββατο, Αυγούστου 28, 2010

Από τoν Δημήτρη Παπαχρήστο, Συγγραφέα

Θα μπορούσαμε να κάνουμε μια αποτίμηση του καλοκαιριού, αλλά δεν συνέβη τίποτα το συνταρακτικό και το απροσδόκητο που θα μπορούσε να προκαλέσει την έξαρση, να δημιουργήσει ελπίδες, να εντείνει την αναστάτωση, προσωπική, κοινωνική και πολιτική και να δίνει προοπτική!..

Οσοι μπόρεσαν να ρίξουν και να πνίξουν τα προβλήματα στη θάλασσα, έκαναν διακοπές, δηλαδή διέκοψαν για λίγο από τη βιοφθορά, το άγχος για τα ερχόμενα και αναμενόμενα του φθινοπώρου. Το μνημόνιο στις λεπτομέρειές του δεν το γνωρίζουν ούτε αυτοί που το υπέγραψαν, το γνωρίζουν όμως καλά όλοι οι υπόλοιποι που πληρώνουν ακριβά τις επιπτώσεις του.

Πάει να παγιωθεί μια κατάσταση του αναγκαίου κακού και του «δεν γινόταν αλλιώς». Επικράτησε το εφικτόν της διαχειριστικής πολιτικής. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν πως τα μέτρα εφαρμόζονται αλλά θα πρέπει να επιβληθούν κι άλλα, γι’ αυτό θα χρειαστεί και άλλο μνημόνιο για να πάρουμε την τρίτη δόση του δανείου. Τα 300 δισεκατομμύρια, που θα γίνουν 450 σε δύο χρόνια όπως μας λένε ειδικοί τεχνοκράτες, λειτουργούν τρομοκρατικά για όλους, προπαντός για τους νέους που η ανεργία ανέρχεται στο 32%. Η μέση ηλικία, η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας, τα λεγόμενα μεσαία στρώματα, εκεί που ήταν να προλάβουν να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους ξέγνοιαστα και επιτέλους χωρίς άγχος, συμπιέζονται, εξουθενώνονται, χάνουν τις δουλειές τους, δεν παίρνουν τη σύνταξη που τους αντιστοιχεί από τις κρατήσεις στον μισθό τους μια ολόκληρη ζωή. Αντί να χαίρονται, πονούν για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Κι όταν ακούνε την υπουργό Παιδείας να δηλώνει πως η φετινή χρονιά θα είναι η χειρότερη από το 1974 και οι κενές θέσεις θα παραμείνουν και θα αυξηθούν και προσλήψεις διδακτικού προσωπικού δεν θα γίνουν και φυσικά ούτε χρήματα για τα σχολεία και τα πανεπιστήμια υπάρχουν και από την άλλη ακούνε τον υπουργό της Δημοσίας Τάξεως, γιατί εκείνο της προστασίας δεν ισχύει, να λέει πως θα προσληφθούν ειδικοί φρουροί, τότε καταλαβαίνουν προς τα πού γέρνει η βάρκα και κατά πού τραβάει η χώρα μας.

Το Ασφαλιστικό πέρασε, καθώς και όλα τα υπόλοιπα αντιδραστικά, αντεργατικά νομοσχέδια, μόνο που στην πράξη δεν θα εφαρμοστούν. Το ελεύθερο πνεύμα της ανάγκης, του καθενός που ζει τη σημερινή καθημερινή βαρβαρότητα, θα προκαλέσει την πολιτική ανυπακοή και αυτή πλέον ως συλλογική αντίδραση δεν θα περιοριστεί στα διόδια που αυξάνονται και πληθύνονται. Οι μεσήλικες, που βλέπουν οι κόποι τους να χάνονται, θα σκύψουν στα παιδιά τους και θα βρεθούν στο πλάι τους, θα βγουν στους δρόμους. Ούτε το μνημόνιο θα εφαρμοστεί. Η χώρα μας δεν μπορεί να υπομείνει τον οικονομικό κατοχικό ζυγό, ούτε θα πρέπει να δεχτεί να χάσει μέρος της εθνικής της ανεξαρτησίας γιατί θα τη χάσει όλη.

Ολοι δηλώνουν πως με τα μέτρα που εφαρμόζονται, μειώσεις μισθών και συντάξεων και αύξηση των φόρων, το πρόβλημα της αριθμητικής δεν λύνεται. Επενδύσεις και ανάπτυξη δεν έχουμε και επόμενο είναι η αγορά να βουλιάζει, θα πνίξει όμως αυτούς που οδήγησαν τα πράγματα έως εδώ; Ο χειμώνας θα το δείξει.

πηγή: Έθνος

Επι ποδός πολέμου ενόψει ΔΕΘ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Αυγούστου 28, 2010
πηγή: tvxs

Δυναμική απάντηση στην κυβερνητική πολιτική και τα σχέδια της τρόικας ετοιμάζουν συνδικάτα, φορείς και οργανώσεις στις 11 Σεπτεμβρίου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Συλλαλητήριο έχουν προγραμματίσει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 18:30, στο άγαλμα του Βενιζέλου. Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωση της τονίζει ότι «οι προτεινόμενες ανατροπές σε ότι έχει απομείνει από τα εργασιακά, οικονομικά ασφαλιστικά δικαιώματα τις συλλογικές συμβάσεις και τις ΔΕΚΟ, προκαλούν την οργή και την αγανάκτηση των εργαζομένων. Τα μέτρα που προωθούνται απορρίπτονται κατηγορηματικά και η απάντηση θα δοθεί αγωνιστικά αρχής γενομένης από το συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για τις 11 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη. Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν είναι διατεθειμένο να ανεχτεί την περαιτέρω συρρίκνωση βασικών και θεμελιωδών δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση οφείλει να συμπορευθεί με τις ανάγκες των εργαζομένων και ολόκληρης της κοινωνίας και να απορρίψει τις ακραίες και νεοφιλελεύθερες συνταγές».

Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τονίζει ότι το νέο κείμενο του μνημονίου αποτελεί απόδειξη της αποτυχίας της πολιτικής που εφάρμοσαν κυβέρνηση και τρόικα και καλεί σε έμπρακτη απάντηση «με διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, με πρώτη αυτή που ετοιμάζουν τα συνδικάτα στη Δ.ΕΘ., αλλά και στις 29 Σεπτεμβρίου, συμμετέχοντας στην πανευρωπαϊκή απεργία».

Τη συμμετοχή της ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.).

Την ίδια ημέρα, συλλαλητήριο διοργανώνει και το ΠΑΜΕ. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 18:00 από την πλατεία Αριστοτέλους και το κεντρικό σύνθημα θα είναι: «Ταξική αντεπίθεση- κοινωνική συμμαχία για να μην πληρώσει ο λαός τις συνέπειες της κρίσης». «Η επίθεση δεν έχει τέλος. Σχεδιάζουν νέα, βάρβαρα μέτρα. Είναι αδίστακτοι. Ανοχή και σιωπή σημαίνει πιο δραματική χειροτέρευση της ζωής», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

«Πάμε ΔΕΘ σηκώστε τις μπάρες»

Οι Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων κατά των Διοδίων , πολλές οργανώσεις και συλλογικότητες, μεταξύ αυτών και η ΒΙΟΖΩ, διοργανώνουν αυτοκινητοπορεία που θα ξεκινήσει από τα διόδια των Αφιδνών με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, με συνθήματα «Ελεύθεροι δρόμοι για όλους χωρίς διόδια» και «Πάμε ΔΕΘ σηκώστε τις μπάρες». Τα αυτοκίνητα θα σταματούν σε όλα τα διόδια που υπάρχουν στη διαδρομή, θα τα ανοίγουν για τον κόσμο και όταν φτάσουν στη Θεσσαλονίκη θα συμμετάσχουν στην πορεία.

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Πανελλαδικής Κινητοποίησης και το ωράριο ανοιχτών διοδίων εδώ

Παράλληλα, όσον αφορά στον χώρο των ΜΜΕ, σύμφωνα με τον «Ασύνταχτο Τύπο, «θετική υποδοχή έχει μέχρι στιγμής η πρόταση για μποϊκοτάζ της φετινής επικοινωνιακής φιέστας της κυβέρνησης του ΔΝΤ στο πλαίσιο της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη». Απομένει ωστόσο να ληφθεί η απόφαση υιοθέτησης της πρότασης από την ΠΟΕΣΥ και τις Ενώσεις Συντακτών της χώρας.

Σε αγωνιστικές δράσεις από στις αρχές Σεπτεμβρίου αποφάσισαν να προχωρήσουν τα συνδικάτα των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στον ΟΣΕ.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν ακόμα επίσημες ανακοινώσεις από όλους τους φορείς και τις οργανώσεις για τις κινητοποιήσεις ενόψει ΔΕΘ.















Δεκαμελής ομάδα συναγωνιστών των Επιτροπών Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων, έκανε παρέμβαση χθες, 27-8-10, στην Χαλκίδα.
Στήθηκε τραπεζάκι με μικροφωνική εγκατάσταση. Χιλιάδες έντυπα (κάρτες, ενημερωτικό υλικό και προσκλήσεις) μοιράστηκαν. Εκατοντάδες αφίσες κολλήθηκαν στα κεντρικότερα σημεία της πόλης και της παραλίας.
Η παρέμβαση αυτή ηταν μερος της καμπάνιας με στόχο δύο συγκεντρώσεις:
Η πρώτη θα γίνει την Τρίτη, 31/8, στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας- Φριζή 10- Χαλκίδα.
Η δεύτερη είναι η μεγάλη πορεία με αυτοκίνητα με κεντρικό σύνθημα: "Πάμε ΔΕΘ, σηκώστε τις μπάρες!"

Καθημερινά γίνονται αφισοκολλήσεις σε όλες τις περιοχές της χώρας , όπου δραστηριοποιούνται οι Επιτροπές Αγώνα.
Στο μπλογκ μας θα ενημερώνεστε για τις δράσεις μας.


Θέλουμε εθελοντές να μας βοηθήσετε στο να διαδοθεί το μήνυμα της αντίστασης και της ανυπακοής παντού!!

Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας στα τηλεφωνα που ειναι αναρτημενα στην αντιστοιχη σελίδα μας.

Φτάνει πια το δούλεμα

Posted by Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού Σάββατο, Αυγούστου 28, 2010
Ούτε τα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) δεν γλιτώνουν την πληρωμή των πανάκριβων διοδίων στους εθνικούς αυτοκινητόδρομους που το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ. παραχώρησαν στους μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους.
Οπως παραδέχεται σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, «δεν υπάρχει θεσμοθετημένη απαλλαγή των τελών διοδίων για τα αναπηρικά αυτοκίνητα, γιατί δυστυχώς οι Συμβάσεις Παραχώρησης δεν το προέβλεπαν». Απλά υπάρχει μια προφορική δέσμευση των εταιρειών να επιτρέπουν την ελεύθερη διέλευση των ατόμων με αναπηρία, που όμως αρκετές φορές δεν τηρείται, όπως απέδειξαν και πρόσφατα περιστατικά στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Αθηνών - Λαμίας.
Το υπουργείο υπόσχεται ότι θα προωθήσει ρύθμιση για την οριστική επίλυση του προβλήματος. Ποιος όμως το πιστεύει; Και γιατί να μην «καταπιεί» και τη «δέσμευση» αυτή, όπως και την άλλη περί αναθεώρησης των συμβάσεων, ώστε να μειωθούν οι αυξήσεις στα διόδια, που παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες, με αποτέλεσμα από τον επόμενο μήνα να έχουμε άλλη μια αύξηση στα χαράτσια, της τάξης του 50% και 60%;
Ας σταματήσουν πια το δούλεμα. Κι αν δεν μπορούν αυτοί, να τους το επιβάλλει ο λαός παλεύοντας για να καταργηθούν όλα τα διόδια, για ελεύθερη κυκλοφορία όλων των οδηγών στους αυτοκινητόδρομους, χωρίς να πληρώνουν χαράτσια, για δημόσιες, σύγχρονες, δωρεάν συγκοινωνίες, για δημόσια έργα, λαϊκή περιουσία.

πηγή: Ριζοσπάστης

Τρίκαλα: Αυξάνονται οι πολίτες που αντιδρούν στα διόδια

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Αυγούστου 28, 2010


Παρ, 27/08/2010

Την αντίθεσή τους στην πληρωμή των διοδίων εξέφρασαν χθες το απόγευμα αρκετοί πολίτες που βρέθηκαν στο ξενοδοχείο «Πανελλήνιον» στο πλαίσιο πανθεσσαλικής σύσκεψης για το θέμα.

Εκ μέρους της τοπικής επιτροπής πολιτών που αντιτίθεται στην πληρωμή των διοδίων μίλησε ο δικηγόρος κ. Χρήστος Σταμόπουλος που έκανε λόγο για παραβίαση του συνταγματικού δικαιώματος της ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών στην ίδια τους την χώρα από ιδιωτικές κατασκευαστικές εταιρείες στις οποίες έχει παραχωρηθεί από την Πολιτεία το δικαίωμα δημιουργίας σταθμών διοδίων. «Το παράλογο της υπόθεσης είναι ότι μπαίνουν διόδια ακόμα και σε δρόμους που δεν είναι σε καλή κατάσταση, με την λογική ότι τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την βελτίωση και την ανακατασκευή τους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταμόπουλος.

Επίσης κάλεσε τους παρευρισκομένους να συμμετάσχουν στην αυτοκινητοπομπή στις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει ΔΕθ, η οποία θα ξεκινήσει από τα διόδια των Αφιδνών με κατεύθυνση την Θεσσαλονίκη, με τους οδηγούς των αυτοκινήτων να σηκώνουν της μπάρες των διοδίων που θα βρίσκονται στην διαδρομή.

Στην σύσκεψη επισημάνθηκε ακόμη ότι μπορεί στον Νομό μας να μην έχουμε ακόμη διόδια όμως κάποια στιγμή θα μπούνε με των Ε-65, όπως και στην Εγνατία Οδό. «Το πρόβλημα των διοδίων αφορά και εμάς τους Τρικαλινούς αφού τα χρυσοπληρώνουμε κάθε φορά που οδεύουμε προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή Λάρισα - Βόλο. Καλούμαστε να πληρώνουμε για έργα που το κράτος έχει υποχρέωση να κατασκευάσει και να παρέχει δωρεάν στους πολίτες. Διαμαρτυρόμαστε γιατί τα διόδια επιβαρύνουν περισσότερο το εισόδημα των εργαζομένων και επαγγελματιών της χώρας. Να καταργηθούν οι αποικιακού τύπου συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων», τονιζόταν σε σχετικό έντυπο που μοιράστηκε στους παραβρισκόμενους.

Χάρης Μαντέλλος

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Ανοιχτή συνέλευση - συζήτηση την Τετάρτη 1/9 στο Μοσχάτο

Posted by Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού Παρασκευή, Αυγούστου 27, 2010

Τετάρτη 1/9/2010, 8 μμ
Ελάτε όλοι να συζητήσουμε για την καλύτερη οργάνωση της αυτοκινητοπορείας των Επιτροπών Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών & Εργαζομένων ενάντια στα διόδια.
Στο Σπίτι της Μεσοποταμίας,
Πλάτωνος 13, στο Μοσχάτο

Αυτοκινητοπομπή και “απελευθέρωση” διοδίων

Posted by Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού Παρασκευή, Αυγούστου 27, 2010
Θα πραγματοποιηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα που θα μιλήσει ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, από πολίτες που συμμετέχουν στις επιτροπές κατά της πληρωμής διοδίων από όλη την Ελλάδα

Οι μέθοδοι αντίδρασης των πολιτών στους σταθμούς διοδίων που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, συζητήθηκε χθες στις 8.30 το βράδυ στην αίθουσα του ξενοδοχείου “Πανελλήνιο”, κατά την διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία των πολιτών.

Τον ρόλο της ενημέρωσης ανέλαβε ο δικηγόρος κ. Χρ. Σταμόπουλος ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός να υπάρχουν διόδια κατά μήκους των εθνικών δρόμων, κατηγορώντας γι' αυτό την Πολιτεία και επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: “δυστυχώς οι σταθμοί των διοδίων φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, αφού η Πολιτεία παραχώρησε το δικαίωμα σε ιδιωτικές κατασκευαστικές εταιρείες. Το παράλογο της υπόθεσης είναι ότι μπαίνουν διόδια ακόμα και σε δρόμους που δεν είναι σε καλή κατάσταση, με την λογική ότι τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την βελτίωση και την ανακατασκευή τους”.

Μάλιστα ο κ. Σταμόπουλος, έκανε λόγο και για παραβίαση του Συντάγματος και δη, του δικαιώματος της ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών στην ίδια τους τη χώρα, ενώ κάλεσε τους οδηγούς που διασχίζουν τις εθνικές οδούς να μην πληρώνουν. “Με αυτή τη κατάσταση, λοιπόν, επόμενο ήταν οι πολίτες να αντιδράσουν, διατυμπανίζοντας "φτάνει πια". Έτσι, μέσω του κινήματος αντίστασης "Δεν πληρώνουμε", το οποίο έχει βρει αρκετούς κοινωνικούς φορείς συμπαραστάτες, οι πολίτες συσπειρώνονται, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις τους”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος, τόνισε πως στις 31 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, στην οποία θα συμμετάσχουν εργατικά συνδικάτα της περιοχής και μαζί με τις επιτροπές κατοίκων, θα ιδρύσουν από κοινού μια καινούργια επιτροπή ενάντια στα διόδια, στο Μνημόνιο και στα οικονομικά μέτρα.

Ολοκληρώνοντας, κάλεσε όλους όσοι το επιθυμούν να πάρουν μέρος στην αυτοκινητοπομπή που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη ΔΕΘ,η οποία θα ξεκινήσει από τα διόδια των Αφιδνών με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, με τα τα αυτοκίνητα να σταματούν σε όλα τα διόδια που υπάρχουν στη διαδρομή και να τα ανοίγουν για τον κόσμο.
Σε κείμενο που ήδη έχει συνταχθεί από Τρικαλινούς που αντιδρούν στην πληρωμή των διοδίων, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι “μπορεί στον Νομό μας να μην έχουμε ακόμη διόδια. Θα μας τα βάλουν με τον Ε-65, όπως ετοιμάζονται να βάλουν διόδια το καλοκαίρι και στην Εγνατία Οδό. Το πρόβλημα των διοδίων αφορά κι εμάς τους Τρικαλινούς, αφού τα χρυσοπληρώνουμε κάθε φορά που οδεύουμε προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή Λάρισα -Βόλο.
Τα διόδια πυκνώνουν ραγδαία σ’ όλη την Επικράτεια και μπλοκάρουν την κυκλοφορία των Ελλήνων μέσα στην ίδια τους τη χώρα! Ιδιωτικές κατασκευαστικές εταιρείες, με τις πλάτες των κυβερνήσεων, παραβιάζουν τα συνταγματικά μας δικαιώματα και μας χαρατσώνουν ληστρικά.
Οι αντιδράσεις των κατοίκων και εργαζομένων της χώρας κατά των διοδίων συνεχώς εντείνονται. Αντιδρούμε γιατί έχουμε χρυσοπληρώσει την Εθνική Οδό. Καλούμαστε να πληρώνουμε για έργα που το κράτος έχει υποχρέωση να κατασκευάσει και να παρέχει δωρεάν στους πολίτες. Καταγγέλλουμε το ξεπούλημα των εθνικών μας δρόμων στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Διαμαρτυρόμαστε γιατί τα διόδια επιβαρύνουν περισσότερο το εισόδημα των εργαζομένων και επαγγελματιών της χώρας. Να καταργηθούν οι αποικιακού τύπου συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων”.

Φ.Π.

πηγή: ΤΡΙΚΑΛΙΝΑ ΝΕΑ

video: Διασχίζουμε την Εθνική Οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης χωρίς να πληρώνουμε χαράτσι

Posted by Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού Παρασκευή, Αυγούστου 27, 2010


Εμπόδια μεταξύ Φωκίδας και Λαμίας, φτιάχνουν κι εδώ διόδια.

Posted by Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού Παρασκευή, Αυγούστου 27, 2010
Και ενώ είχε επιτέλους φτιαχτεί η διασταύρωση του Δρόμου της Εθνικής Οδού Λαμίας - Αθήνας με τον δρόμο Λαμίας Ναυπάκτου, ξαφνικά αρχίζουμε να βλέπουμε τον δρόμο πάλι χάλια μαύρα.
Οι διαγραμμίσεις αλλάξανε και η εύκολη πρόσβαση έχει αντικατασταθεί από έναν στενό δρόμο με ...
επικίνδυνες κλίσεις.
Οι Βεζύρηδες Φοροεισπράκτορες, με φιρμάνι του Σουλτάνου πήραν το ελεύθερο να κάνουν κι άλλα διόδια επάνω σε αυτήν την διασταύρωση και να βάλουν στους γκιαούρηδες ακόμα έναν φόρο. Έτσι είναι το παιχνίδι , είτε siemens είσαι, είτε εθνικός εργολάβος, άμα ρίξεις το μπαξίσι στον Σουλτάνο παίρνεις το ελεύθερο να ρημάζεις όσο μπορείς τον κόσμο στους φόρους. Φυσικά δεν θα πληρώνεις για τον δρόμο από Λαμία έως Ναύπακτο μιας και δεν πληρεί καμία προϋπόθεση για διόδια ο συγκεκριμένος δρόμος, αλλά απλώς επειδή έτυχε να περνάς.
Η επόμενη δουλειά που προτείνω είναι να μπουν διόδια και στο Σύνταγμα, από εκεί περνούν περισσότεροι και η υπάρχει η πιθανότητα να πληρώσει κατα λάθος και κανένας απο τους διαπλεκόμενους βουλευτές κατά την είσοδο και την έξοδο τους από την Βουλή.

πηγή: IteaNet

2,80 ευρώ από το Σεπτέμβριο στα διόδια Πολυμύλου

Posted by Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού Παρασκευή, Αυγούστου 27, 2010
Από τα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται να λειτουργήσουν τα διόδια της Εγνατίας Οδού στον Πολύμυλο Κοζάνης.

Μιλώντας στης ΕΡΑ Κοζάνης ο αντιπρόεδρος της Εγνατίας Οδού, Γιάννης Τσακλίδης τόνισε ότι για τη λειτουργία των διοδίων υπολείπεται μόνο η υπογραφή από τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, όπου το κόστος των διοδίων ορίζεται για τα επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα στα 2,80 ευρώ. Όπως ανέφερε ο κ. Τσακλίδης από την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να αρχίσει η εκπαίδευση του προσωπικού των διοδίων, τα οποία θα λειτουργούν από ανάδοχο εργολάβο, υπό την ευθύνη της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Μάκης Νασιάδης
πηγή: KOZANI.tv

Σχόλιο των επιτροπών: Αυτή είναι η φθηνή τιμή επιπέδου Μαλγάρων και φθηνότερα που έταζε ο υφυπουργός;

Οι αληθινοί πρωταγωνιστές της «μάχης των διοδίων»

Posted by Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού Παρασκευή, Αυγούστου 27, 2010
Τρεις χιλιάδες και πλέον άνθρωποι στήριξαν διαδικτυακά το δικαιώματος δωρεάν διέλευσης των ΑμεΑ

Στο θέμα της παραβίασης του δικαιώματος των ΑμεΑ δωρεάν διελευσης από τα διόδια των αυτοκινητοδρόμων πολλοί ενεπλάκησαν και πολλά γράφτηκαν ή ακούστηκαν. Μετά και την ανακοίνωση του υπουργείου υποδομών που δεσμεύτηκε για οριστική διευθέτηση μέσω θέσπισης σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, χρήσιμο είναι να ειπωθεί η αλήθεια ως έχει και να αποδοθούν τα εύσημα και οι ευθύνες εκεί που αναλογούν.

Ο σκηνοθέτης Αντ. Ρέλλας , εκ των πρωταγωνιστών της "μάχης των διοδίων"

Καταρχάς, οι βασικοί πρωταγωνιστές της λύσης, αυτοί που υποχρέωσαν το υπουργείο να αποδεχτεί τις αρνήσεις διέλευσης από πλευράς των εταιρειών εκμετάλλευσης των αυτοκινητοδρόμων, είναι οι “ανώνυμοι” οδηγοί με αναπηρία που μέσω διαδικτύου οργανώθηκαν, επικοινώνησαν το θέμα τους και εξασφάλισαν χιλιάδες συμπαραστάτες/συμμάχους. Μέσω του τύπου (έντυπου ή ηλεκτρονικού) η καταγγελία τους έγινε δημόσια και τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους.

Σε ότι αφορά το νομικό μέρος του όλου θέματος : Οι συμβάσεις εκμετάλλευσης των αυτοκινητοδρόμων που υπογράφησαν το 2007, μη περιλαμβάνοντας πρόβλεψη για την δωρεάν διέλευση των αναπηρικών αυτοκινήτων, αποτελούν την απαρχή του κακού. Το πρόβλημα επιχειρήθηκε να επιλυθεί την ερχόμενη χρονιά με υπουργική απόφαση (επί υπουργείας Σουφλιά) , την οποία όμως προκλητικά αγνόησαν οι εταιρείες εκμετάλλευσης. Επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ επιχειρήθηκε οργανωμένη διαμαρτυρία από την εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ συνοδευόμενη από πρόσκληση προς τους οδηγούς με αναπηρία να επιδείξουν ανυπακοή πληρωμής στους υπαλλήλους των διοδίων. Ο υπουργός Γ. Μαγκριώτης – αρχές φετινού Καλοκαιριού – δεσμεύτηκε για άμεση θέσπιση νομοθετικής ρύθμισης , πλην όμως δεν υλοποίησε την δέσμευσή του.

Με την ροή του Καλοκαιριού, οι καταγγελίες/διαμαρτυρίες σωρεύονταν και πλήθαιναν, μέσω πολιτικού παρασκηνίου στα μέσα Ιουλίου η Ελευθεροτυπία τις δημοσιοποίησε και υπενθύμισε στον υπουργό την δέσμευσή του, όμως και τότε ουδέν έγινε. Από τα μέσα Αυγούστου ξεκίνησε η διαδικτυακή οργάνωση των καταγγελόντων οδηγών, μέχρι τότε ουδείς άλλος – ούτε η γραμματεία ΑμεΑ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ούτε η εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ – δεν ασχολήθηκε για να επαναφέρει το θέμα. Οταν η διαδικτυακή οργάνωση άγγιξε μεγάλα νούμερα (οι μετέχοντες και οι συμπαραστεκόμενοι ξεπέρασαν τους τρεις χιλιάδες ανθρώπους) έσπευσαν και οι απόντες να διεκδικήσουν την πρωτοκαθεδρία. Οι μεν (γραμματεία ΑμεΑ της Ν.Δ.) την πρωτοκαθεδρία της καταγγελίας, οι δε (ΕΣΑμεΑ) την πρωτοκαθεδρία επίλυσης. Δεν θα υπήρχε κανείς λόγος ένστασης, αν για τους μεν (γραμματεία ΑμεΑ της ΝΔ) δεν εβάραινε η κομματική ευθύνη για την ύπαρξη καθεαυτή του προβλήματος, ενώ για τους δε δεν είχε προϋπάρξει η κοροϊδία εναντίον τους Μαγκριώτη που για λύση ξανά είχε προ μηνών δεσμευτεί και λύση ουδέποτε έδωσε.

Οπως τα δεδομένα αποδεικνύουν, η βούληση λύσης από πλευράς υπουργείου, καίτοι ρητά διατυπώθηκε για δεύτερη φορά , παραμένει συζητήσιμη. Το 100% βέβαιον είναι ότι οι εταιρείες εκμετάλλευσης στο ελάχιστο δεν “τρομάζουν” από υπουργικές αποφάσεις ή δεσμεύσεις. Αγνόησαν την προ διετίας απόφαση Σουφλιά, προσπέρασαν προ λίγων μηνών και την δέσμευση Μαγκριώτη. Αρα, μοναδικός σίγουρος τρόπος ώστε η δωρεάν διέλευση διοδίων για τα αναπηρικά αυτοκίνητα να επικρατήσει στην διάρκεια , είναι η συνέχιση της προσπάθειας από “τα κάτω” για οργανωμένη άρνηση πληρωμής. Στους πρωταγωνιστές αυτής της προσπάθειας, λοιπόν, ανήκει δικαιωματικά ο πρώτος και τελευταίος λόγος.

“Η άρνηση το φετινό Καλοκαίρι από πλευράς εταιρειών εκμετάλλευσης της δωρεάν διέλευσης αναπηρικών αυτοκινήτων δεν ήταν ένα απλό άθροισμα από μεμονωμένα κρούσματα όπως με πνεύμα αθώωσης των παρανομούντων ισχυρίζεται στην ανακοίνωσή του το υπουργείο υποδομών, αλλά ο κανόνας” , πιστοποιεί με σιγουριά ο εκ των εμπνευστών της διαδικτυακής διαμαρτυρίας σκηνοθέτης Αντώνης Ρέλλας. Και ο ίδιος βίωσε την άρνηση διέλευσης: “Οχι μιά αλλά δεκάδες φορές που επιχείρησα φέτος να διέλθω από τα διόδια του εθνικού αυτοκινητόδρομου Αθηνών - Λαμίας”. “Χαιρετίζουμε με ικανοποίηση την υπουργική δέσμευση, αρκεί να γίνει σύντομα πράξη” καταλήγει ο ακτιβιστής σκηνοθέτης, επιμένοντας ότι “οι εταιρείες δεν παρανόησαν όπως ισχυρίζεται το υπουργείο αλλά παρανόμησαν, ένα μι κάνει όλη την διαφορά” . Στον επίλογό του Ο Ρέλλας υπενθυμίζει με νόημα ότι “αντίστοιχη δέσμευση είχαμε ακούσει και στις αρχές Καλοκαιριού μετά τις οργανωμένες διαμαρτυρίες του αναπηρικού κινήματος. Πιστέψαμε καλοπροαίρετα τότε ότι το θέμα είχε τακτοποιηθεί εν τη γεννέσει του, όμως στην πράξη ακολούθως απεδείχθη ότι ... παρανοήσαμε ”.

πηγή: Ελευθεροτυπία

Διόδια και στην Κηφισιά;

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Αυγούστου 27, 2010


Διόδια και στην Κηφισιά;
Μέσα στις μέρες του Αυγούστου, περίοδος που το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων έχουν εγκαταλείψει την πρωτεύουσα και τα προάστιά της, τοποθετήθηκαν μπάρες με τις οποίες έκλεισε η έξοδος των οχημάτων από την Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας (προέκταση λεωφόρου Κηφισού, 16ο χλμ.) στο ύψος της Κηφισιάς. Οι κάτοικοι της περιοχής δεν μπορούν να εξηγήσουν την ενέργεια αυτή κι αναρωτιούνται γιατί κλείστηκε αυτή η έξοδος, που τους εξυπηρετούσε. Τώρα, αν κάποιος θέλει να κατευθυνθεί προς Τατόι ή την Δεκέλεια πρέπει να κάνει διπλάσια διαδρομή, περίπου τα 2 χλμ. συνολικά, αφού πρέπει να κατέβει στην έξοδο προς Ολυμπιακό Χωριό και Θρακομακεδόνες και να σταματήσει σε δύο φανάρια, αντί... κανένα. Ήδη, οι πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί από τη Νέα Οδός στην οποία έχει παραχωρηθεί η Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, μας βάζουν στη σκέψη ότι δημιουργεί προϋποθέσεις εγκλωβισμού των οδηγών και εγκατάστασης διοδίων στον ανισόπεδο κόμβο του Ολυμπιακού Χωριού. Εμείς, που φωτογραφίσαμε το συγκεκριμένο σημείο, είδαμε αρκετούς οδηγούς να θέλουν να στρίψουν εδώ και να μένουν έκπληκτοι, ρωτώντας μας παράλληλα τι έχει συμβεί. Το μόνο σίγουρο τελικά, είναι ότι θα έχουμε «καυτό» χειμώνα. Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν...
πηγή: IX auto

Σχόλιο των Επιτροπών: Τους περιμένουμε....

Πρόγραμμα Πανελλαδικής Κινητοποίησης «Πάμε ΔΕΘ, σηκώστε τις μπάρες!»

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Αυγούστου 27, 2010

Άρνηση πληρωμής διοδίων;
Το σοβαρό θέμα της άρνησης πληρωμής των διοδίων έρχεται και πάλι στο προσκήνιο, καθώς οι δράσεις των οργανωμένων πολιτών εδώ έχουν (πλέον) έναν ακόμη λόγο να γίνουν πιο έντονες. Εδώ και καιρό λοιπόν είναι ήδη προγραμματισμένες μια σειρά από δράσεις που το μόνο σίγουρο είναι ότι θα θέσουν και πάλι ως πρώτο θέμα τα διόδια, αναμένοντας και νέες αυξήσεις μέσα στον Σεπτέμβριο (2010). Αναφέρουμε τις πιο σημαντικές που τελούνται από την οργάνωση πολιτών ενάντια στα διόδια.
Πρόγραμμα Πανελλαδικής Κινητοποίησης «Πάμε ΔΕΘ, σηκώστε τις μπάρες!»
Ίσως η σημαντικότερη δραστηριότητα κατά των διοδίων που έχει προγραμματιστεί ποτέ, καθώς σε μία ημέρα θα ανοίξουν οι μπάρες των διοδίων σε ολόκληρη τη διαδρομή της Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου (2010). Πιο συγκεκριμένα, είναι προγραμματισμένο το άνοιγμα των μπαρών των διοδίων για μία ώρα στις Αφίδνες στις 7:30 πμ., στη Θήβα 8:15, στην Τραγάνα 8:55, στην Πελασγία 10:45, στο Μοσχοχώρι (Βόλος) και το Μακρυχώρι (Λάρισα) 11:55 (τοπική συγκέντρωση στο Δημαρχείο Βόλου στις 11:30), στα Τέμπη (στάση στις 2:10 μμ.), στον Πυργετό και την Λεπτοκαρυά 1:55 μμ. και 2:26 μμ. αντίστοιχα, με τον σταθμό διοδίων της Θεσσαλονίκης ως τελευταίο στις 5:21 μμ. Η κάθε τοπική επιτροπή θα ανοίγει τα διόδια στην προκαθορισμένη ώρα του τοπικού ανοίγματος και η αναχώρηση από τον κάθε σταθμό διοδίων θα γίνεται περίπου μία ώρα μετά. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Επιτροπής των πολιτών κατά των διοδίων υπάρχει η σχετική φόρμα δήλωσης συμμετοχής που μπορεί να σταλεί στους διοργανωτές αυτής της πρωτότυπης κινητοποίησης μέσω e-mail (pamedeth2010@gmail.com). Την φόρμα μπορείτε να την συμπληρώσετε για να γίνετε μέλος, ακόμα και αν δεν μπορείτε να συμμετέχετε στην παραπάνω κινητοποίηση. (Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://epitropesdiodiastop.blogspot.com).
Άλλες δράσεις κατά των διοδίων
Οι κινητοποιήσεις ενάντια στα διόδια που εξαπλώνονται τα τελευταία χρόνια σαν μανιτάρια ήταν και παραμένουν αρκετές. Την Πέμπτη 22 Ιουλίου (2010), πραγματοποιήθηκε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά η συνέντευξη Τύπου των Επιτροπών Αγώνα ενάντια στα διόδια. Ο αγώνας των πολιτών ενάντια στα διόδια έχει και πολιτιστικό χαρακτήρα, καθώς ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγάνας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς διοργάνωσε μια μουσική βραδιά, που έγινε για 2η χρονιά, στις 31 Ιουλίου με τα μουσικά σχήματα On The Road και Loose Rag, ενώ τη συναυλία άνοιξε μαθητικό συγκρότημα από τον Ορχομενό. Την Κυριακή 8 Αυγούστου στις 11:00 πμ. κάτοικοι και τοπικοί φορείς διαμαρτυρήθηκαν στην πλατεία του Μώλου (Νομός Φθιώτιδας) για τα νέα διόδια της Αγίας Τριάδας. Στις 24 Αυγούστου (2010) έγινε ανοιχτή σύσκεψη της Επιτροπής Θεσσαλίας στο Δημαρχείο του Βόλου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρόεδρος του σωματείου εμποροϋπαλλήλων Μαγνησίας, Φ. Ζούτος, ο αγροτοσυνδικαλιστής Χ. Αρχοντής και ο Ζ. Ντελόπουλος, πρόεδρος των αυτοκινητιστών ΔΧ Μαγνησίας, που κατήγγειλε το γεγονός ότι οι αυτοκινητιστές παραμένουν δέσμιοι της επίταξης του υπουργείου Μεταφορών παρά το γεγονός ότι η απεργία τους έχει λυθεί(!) Επίσης, την Πέμπτη 26 Αυγούστου διοργανώθηκε στα Τρίκαλα πανθεσαλλική σύσκεψη κατά των διοδίων. Στις 31 Αυγούστου στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας προγραμματίστηκε συγκέντρωση για τον ίδιο λόγο. Οι δράσεις των πολιτών ενάντια στα διόδια όλα δείχνουν ότι κορυφώνονται κι αυτό θα προκαλέσει έντονο πονοκέφαλο, τόσο στις εταιρίες που υπέγραψαν τις συμβάσεις με την απερχόμενη κυβέρνηση, όσο και στην υπάρχουσα κυβέρνηση, η οποία αναζητεί έσοδα με κάθε τρόπο.

πηγή: ΙΧ auto



Στο βωμό των... διοδίων!

Η ελλιπής μελέτη και κατ’ επέκταση ο κακός σχεδιασμός, δεν άργησαν ν’ αφήσουν τα σημάδια τους στο σταθμό διοδίων της Ελευσίνας, εκεί όπου την Παρασκευή 20 Αυγούστου (2010) είχαμε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα!..
Του Δημήτρη Σπυράκη
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε παρεξηγηθεί ή χαρακτηριστεί ως κακόβουλοι με τα δημοσιεύματά μας, που αφορούν την ελλιπή μελέτη και μοιραία τον κακό σχεδιασμό στο οδικό δίκτυο της χώρας. Οι άνθρωποι βέβαια που καταφέρονται εναντίον μας, είναι είτε αυτοί που φέρονται ως υπεύθυνοι (στην Ελλάδα όμως όταν έρχεται η ώρα απόδοσης ευθυνών, πάντα δεν φταίμε εμείς και μονίμως οι άλλοι), είτε όλοι όσοι δεν μπορούν να αντιληφθούν μέχρι πού μπορούν να φτάσουν τα όρια αυτού του ανεξάντλητου κεφαλαίου που λέγεται οδική ασφάλεια. Κι έτσι στο τέλος, καταλήγουμε στο να αποδίδουμε τις ευθύνες στον δύσμοιρο οδηγό, που ή θα κρατήσει για πάντα μέσα του την πικρή ανάμνηση του ατυχήματος το οποίο χρεώθηκε, ή θα την πάρει μαζί του, αν δεν σταθεί τυχερός και μεταδημοτεύσει εις τόπον χλοερόν.
Όλα για το χρήμα!
Στο βωμό του χρήματος που επιτελούν σήμερα τα διόδια, εμείς θα αποδώσουμε το ατύχημα αυτό, τεκμηριώνοντάς το. Το σημείο όπου βρίσκονται τα διόδια της Ελευσίνας είναι πολύ ιδιαίτερο, και κατέληξε να είναι από τότε που λίγο πριν τερματίζει η Αττική Οδός, δρόμος ταχείας κυκλοφορίας. Ως Συνταγματικό δικαίωμα του κάθε πολίτη-οδηγού, αλλά και για λόγους εκτάκτου ανάγκης, πρέπει να παρέχεται η δυνατότητα επιλογής εναλλακτικής οδού πριν από κάθε διαδρομή που υπάρχουν διόδια. Κάτι ανάλογο ισχύει σε όλους τους «επί χρήμασει» δρόμους του οδικού δικτύου της χώρας. Στο σημείο των διοδίων της Ελευσίνας όμως, η εναλλακτική διαδρομή εμπεριέχει υψηλή επικινδυνότητα, η οποία προκλήθηκε από τη στιγμή που έγινε επέκταση των κιτίων είσπραξης διοδίων στο δρόμο αυτό.
Ο σκοπός ήταν ασφαλώς το χρήμα και όχι η εξυπηρέτηση του κοινού, καθώς δεν λειτουργούν πάντα όλα τα σημεία διέλευσης. Από την άλλη, μια σειρά από κατασκευαστικές ατέλειες που σκοπό είχαν (και εξακολουθούν να έχουν) τον περιορισμό στο ελάχιστο δυνατό όλων όσων θέλουν να χρησιμοποιήσουν την εναλλακτική διαδρομή (αυτή χωρίς διόδια δηλαδή), έρχεται τώρα με αφορμή το σοβαρό τροχαίο ατύχημα της 20ής Αυγούστου (2010) να φέρει στο φως την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στο ξεπουλημένο σε ιδιώτες εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας.

Πρόστιμο 3 εκατ. ευρώ για αυθαίρετα στα διόδια Αφιδνών

Posted by Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού Παρασκευή, Αυγούστου 27, 2010

ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ

Πρόστιμο-μαμούθ της τάξης των 3 εκατ. ευρώ καταλόγισε η Πολεοδομία Καπανδριτίου στην Κοινοπραξία που κατασκευάζει την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, από τη Μεταμόρφωση Αττικής ώς τη Σκάρφεια Φθιώτιδας, για αυθαίρετες κατασκευές στο σταθμό διοδίων στις Αφίδνες.

Στην έκθεση αυτοψίας, με ημερομηνία 20 Ιουλίου 2010, που συνέταξαν οι αρμόδιοι μηχανικοί και έχει στη διάθεσή της η «Ε», αναφέρεται ότι κατά τους ελέγχους που διενήργησαν διαπίστωσαν κατασκευή οικίσκων που χρησιμοποιούνται ως σταθμοί είσπραξης διοδίων, εγκαταστάσεις ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, τοιχία και στέγαστρα, σε εκτός σχεδίου περιοχή και σε τοποθεσία όπου απαγορεύεται η συγκεκριμένη χρήση. Η συνολική επιφάνεια των κατασκευών που χαρακτηρίζονται αυθαίρετες πλησιάζει τα 750 τετραγωνικά. Επιβλήθηκε εφάπαξ πρόστιμο ανέγερσης αυθαιρέτου που ανέρχεται σε 1,953 εκατ. ευρώ, καθώς και πρόστιμο διατήρησης 976.775 ευρώ το χρόνο. Με βάση την πολεοδομική νομοθεσία, η Κοινοπραξία έχει υποβάλει ένσταση κατά της επιβολής των προστίμων και θεωρεί ότι η Πολεοδομία είναι αναρμόδια. Επιπλέον υποστηρίζει ότι οι εγκαταστάσεις προϋπήρχαν και απλώς ανακαινίστηκαν.

Σε παλιότερο δημοσίευμα, με αφορμή καταγγελίες των φορέων της βορειο-ανατολικής Αττικής που στρέφονται κατά των υπέρογκων διοδίων και έχουν από καιρό καταθέσει προσφυγή στο ΣτΕ, μας είχαν ενημερώσει ότι η κατασκευή των έργων καλύπτεται από τη σύμβαση παραχώρησης του 2007 και δεν απαιτείται η έκδοση οικοδομικής άδειας. Η Πολεοδομία, προφανώς, έχει διαφορετική άποψη.

Χ.ΤΖ.

πηγή: Ελευθεροτυπία

Σχόλιο της Πρωτοβουλίας: Τα αυθαίρετα είναι εντός της ζώνης προστασίας του Πεντελικού όρους. Ο μισός σταθμός διοδίων έχει χτιστεί πέρσι από την κοινοπραξία όπως και τα λυόμενα που στεγάζεται η Τροχαία. Επίσης μετά την επιβολή του προστίμου χτίστηκε τοιχίο που δεν επιτρέπει την πρόσβαση στο χώρο από τους παραδρόμους. Αν η Νέα Οδός πιστεύει ότι η πολεοδομία είναι αναρμόδια να τους ελέγξει μπορεί να απευθυνθεί στο Διοικητικό Εφετείο με αυτό ακριβώς το επιχείρημα για να φτιάξουν και την διάθεση των δικαστών.

«Συμμετέχω στην Αυτοκινητοπορεία διόδια Αφιδνών- Θεσσαλονίκη ΔΕΘ στις 11/9

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Αυγούστου 27, 2010
«Συμμετέχω στην Αυτοκινητοπορεία διόδια Αφιδνών- Θεσσαλονίκη ΔΕΘ στις 11/9

Όλο τό πρόγραμμα της κινητοποίησης.Η φόρμα δήλωσης συμμετοχής.

Συμμετέχω - Πάμε ΔΕΘ

Οι Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων Πολιτών και Εργαζομένων μέσα από τις ανοιχτές τους συνελεύσεις αποφάσισαν την οργάνωση μεγάλης αυτοκινητοπορείας στις 11-09-10.
Η πορεία θα ξεκινάει από την Αθήνα και συγκεκριμένα τον σταθμό των διοδίων Αφιδνών και θα καταλήξει στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συμμετέχουμε στη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, την ημέρα ομιλίας Παπανδρέου στη ΔΕΘ.
Κατά τη διάρκεια της πορείας θα ανοίγονται όλοι οι σταθμοί διοδίων που θα συναντάμε και θα επιτρέπουμε την ελεύθερη διέλευση στους οδηγούς.

Πρόγραμμα Πανελλαδικής Κινητοποίησης
"Πάμε ΔΕΘ, σηκώστε τις μπάρες!"


ΣΤΑΘΜΟΣΕΠΙΤΡΟΠΗΤΟΠΙΚΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11/9ΤΟΠΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑΔΙΕΛΕΥΣΗ ΣΤΑΘΜΟΥ ΔΙΟΔΙΩΝ
1ΑΦΙΔΝΕΣΑΦΙΔΝΩΝ
07:3008:30
2ΘΗΒΑΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
08:1509:15
3ΤΡΑΓΑΝΑΤΡΑΓΑΝΑΣ
08:5509:55
4ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ



5ΠΕΛΑΣΓΙΑΣΜΩΛΟΥ
10:4511:45
6ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΒΟΛΟΥΔημαρχείο Βόλου, ώρα 11: 3011:5512:55
7ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΛΑΡΙΣΑΣ
11:5513:20

ΤΕΜΠΗ ΣΤΑΣΗ


14:10
8ΠΥΡΓΕΤΟΣΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
13:5514:55
9ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
14:2615:26
10ΜΑΛΓΑΡΑΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
15:5116:51
11ΘΕΣ/ΝΙΚΗ


17:21

Η κάθε τοπική επιτροπή θα ανοίγει τα διόδια στην ώρα του ΤΟΠΙΚΟΥ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ. Η αναχώρηση από τον κάθε σταθμό διοδίων θα γίνεται την ώρα ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΑΘΜΟΥ ΔΙΟΔΙΩΝ.

Φόρμα δήλωσης μέλους ή και συμμετοχής στην πανελλαδική κινητοποίηση "Πάμε ΔΕΘ, σηκώστε τις μπάρες!"

Κατεβάστε την φόρμα δήλωσης συμμετοχής. Εφόσον έχετε συμπληρώσει το έντυπο αποθηκεύστε το και στείλτε το με e-mail: pamedeth2010@gmail.com
Την φόρμα μπορείτε να την συμπληρώσετε για να γίνετε μέλος, ακόμα και αν δεν μπορείτε να συμμετέχετε στην κινητοποίηση Πάμε ΔΕΘ.



Οι Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων Πολιτών και Εργαζομένων μέσα από τις ανοιχτές τους συνελεύσεις αποφάσισαν την οργάνωση μεγάλης αυτοκινητοπορείας στις 11-09-10. Η πορεία θα ξεκινάει από την Αθήνα και συγκεκριμένα τον σταθμό των διοδίων Αφιδνών και θα καταλήξει στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συμμετέχουμε στη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, την ημέρα ομιλίας Παπανδρέου στη ΔΕΘ. Κατά τη διάρκεια της πορείας θα ανοίγονται όλοι οι σταθμοί διοδίων που θα συναντάμε και θα επιτρέπουμε την ελεύθερη διέλευση στους οδηγούς.

Συμμετέχουν στην αυτοκινητοπορεία τα Εργατικά Κέντρα Εύβοιας, Λιβαδειάς, Θήβας, Βόρειας Εύβοιας, Καρπενησίου και Βόλου. Επίσης συμμετέχουν συναγωνιστές από Κινήματα από τα Κάτω όπως η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής και Ευβοϊκού , η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στα ΧΥΤΑ Γραμματικού, το STOPCARTEL, η Πρωτοβουλία Ελεύθεροι Δρόμοι-Ελεύθεροι Χώροι Δυτικής Αττικής, η Κατάληψη της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, η Κατάληψη του πάρκου Κύπρου-Πατησίων και αγωνιστές

από τα κινήματα πόλης.
Το κίνημα κατά των διοδίων έχει αποκτήσει τεράστια δυναμική σε ολόκληρη την Ελλάδα. Νέες περιοχές μπαίνουν στον αγώνα, είτε προληπτικά (Τρίκαλα), είτε εξαιτίας νέων διοδίων στον εθνικό οδικό άξονα (Λαμία, Μώλος).
Το κίνημά μας αναπτύσσεται παράλληλα και εξαιτίας της οικονομικής χρεοκοπίας του δημοσίου και της υπαγωγής της χώρας στην τρόικα, τη συσσώρευση ενός δυσθεώρητου χρέους πάνω από 310δις ευρώ (για το οποίο δεν ευθυνόμαστε εμείς), ενώ η παρούσα κυβέρνηση (όπως και η προηγούμενη) έχει αποφασίσει την εκχώρηση σε ιδιώτες όχι μόνο των εθνικών οδών αλλά της ΔΕΗ, των αστικών συγκοινωνιών, του ΟΣΕ, του νερού, την επέκταση, στον τομέα της δημόσιας υγείας, των εισιτηρίων στα νέα <<ολοήμερα νοσοκομεία>>.
Τα δε σχέδια ενοποίησης των δήμων μέσω του <<ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ>>, σημαίνουν τη μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων προς τις τοπικές κοινωνίες που θα οδηγήσουν σε νέες συμπράξεις του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα, ανάλογες με αυτές της εκχώρησης των εθνικών δρόμων, τη περαιτέρω αύξηση της έμμεσης φορολογίας σε βάρος των πολιτών, την επιβολή
χαρατσιών στο όνομα της ανταποδοτικότητας σε ελεύθερους χώρους, δρόμους, κοινωνικές υπηρεσίες καθώς επίσης και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.
Οι εταιρείες που σήμερα εκμεταλλεύονται ληστρικά τους εθνικούς δρόμους, θα βάλουν μπάρες σε παραλίες, σε βουνά, σε πάρκινγκ, σε πλατείες, σε παιδικές χαρές, σε όλες τις πτυχές της ζωής μας, καταστρέφοντας το λιγοστό πράσινο και ρίχνοντας παντού μπετόν, ενώ τα λαϊκά εισοδήματα λεηλατούνται κι ένα σημαντικό τμήμα της κοινωνίας τίθεται στην ανεργία και το περιθώριο.
Το κίνημα κατά των διοδίων έχει αγκαλιαστεί από τούς εργαζόμενους γιατί δεν κάνει χαρτοπόλεμο και συνδιαλλαγές με υπουργεία, κυβερνήσεις και εταιρείες διοδίων.
Το σύνθημα <<ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ>> αποτελεί τη δική μας νομιμότητα ενάντια στις ληστρικές πολιτικές του μεγάλου κεφαλαίου, ενάντια στη λεηλασία της ζωής μας.
Δεν ζητάμε να φύγουν τα διόδια από τη γειτονιά μας και να πάνε παρακάτω, δεν ζητάμε καλύτερη τιμολογιακή πολιτική από τις εταιρείες αλλά αγωνιζόμαστε για να παραμείνουν οι χιλιοπληρωμένοι εθνικοί δρόμοι δημόσιο κοινωνικό αγαθό κι ελεύθεροι για όλους. Επεκτείνουμε το δίκαιο αγώνα μας σε όλο το μήκος των εθνικών δρόμων, σε πόλεις, χωριά, γειτονιές. Οι χιλιάδες πολίτες που δεν πληρώνουν να γίνουν εκατομμύρια!
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα χρεοκοπήσουμε εμείς, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι αυτοκινητιστές, οι μικροεπαγγελματίες και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, αλλά αυτοί που ευθύνονται για τη κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και δεν είναι άλλοι από τους τραπεζίτες, τους μεγαλοκατασκευαστές, το διεφθαρμένο πολιτικό τους προσωπικό.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ -ΤΡΟΪΚΑ-ΑΝΕΡΓΙΑ
ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΠΟΥ ΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! Ελάτε μαζί μας : <<Πάμε ΔΕΘ, σηκώστε τις μπάρες!!>>
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

http://epitropesdiodiastop.blogspot.com

epitropes2010@gmail.com
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Δεν θα επιτρέψουμε να μπούν διόδια στο νέο δρόμο Σχηματάρι – Χαλκίδα

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Αυγούστου 27, 2010

Να μην μπουν διοδια στον νεο δρομο Σχηματαρι- Χαλκιδα.
Αυτό είναι το παλλαϊκο αιτημα των κατοικων της Ευβοιας και της ευρυτερης περιοχης.
Ο δρομος αυτος εγινε με χρηματα των εργαζομενων αυτου του τοπου και ειναι δικαιωμα μας κατοχυρωμενο απο το συνταγμα της χωρας η ανευ καταβολης διοδιων χρηση του.
Ο συγκεκριμένος δρόμος έχει εκχωρηθεί στον κατασκευαστή της Ιονίας οδού, με σκοπό την είσπραξη των διοδίων για την πληρωμή της κατασκευής της Ιονίας οδού, μεταφέροντας για άλλη μια φορά το κόστος στις τσέπες των εργαζόμενων.
Η κομπανία ιδιωτικών πολυεθνικών εταιριών και κυβερνήσεων, πρωτα της ΝΔ και κατόπιν του ΠΑΣΟΚ (με κολαουζο το ΛΑΟΣ) θα μας βρουν μπροστα τους . Φθάνει πιά!

Ειναι γνωστοι οι αγωνες που εχουν ξεκινησει σε ολη την χωρα εναντια στα διοδια που σαν τα μανιταρια ξεφυτρωνουν παντου. Τερμα τα χαρατσια. Δεν πληρωνουμε διοδια - Δεν πηρωνουμε την κριση τους. Οι κατοικοι και οι πολιτες αυτης της χωρας ΔΕΝ θα επιτρεψουν την εγκατασταση διοδιων στον δρομο Σχηματαρίου- Χαλκίδας.
Οι ενεργοι πολιτες οργανώνονται μεσα απο τις ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ και απαιτουν :
Ελεύθερους και ασφαλείς δρόμους για όλους!

Καλημερα σε ολους
Πηγαινω ενα χρονο πισω σχεδον για να περιγραψω τους λογους που με εκαναν να στελνω ενα μεηλ απευθυνομενος σε ολους εσας αλλα και στις ιδιωτικες εταιρειες διοδιων καθως και στους υπαλληλους τους.

Πριν καν ενημερωθω για την ελειψη νομικης και ηθικης βασης στο θεμα των διοδιων ειχα καποιες ενδιαφερουσες εμπειριες που με προβληματισαν ιδιαιτερα:
-Ειμαι στο ρευμα προς Λαμια λιγο πριν τα διοδια Αφιδνων και ενω ετοιμαζομαι να βγαλω το αντιτιμο (νομιζω 1,80 την συγκεκριμενη χρονικη περιοδο), αντικριζω μια ουρα ανευ πρηγουμενου!
"Τι εγινε ρε γαμωτο,λεω,καθημερινη και τοση εξοδος?".
Πλησιαζοντας(σημειωτον) στα ταμεια παρατηρω οτι λειτουργουν μονο τα 3!!!!!
Φτανοντας στην υπαλληλο και δινοντας της τα λεφτα την ρωταω ευγενεστατα για ποιο λογο δεν ανοιγουν και καποια επιπλεον ταμεια και αν υπαρχει καποιος εποπτης-υπευθυνος που μπορω να απευθυνθω.
Απαντηση? "Εγω ειμαι η υπευθυνη και αν δεν σας αρεσει να πατε απο τον παραδρομο!"
Δεν αντεδρασα αλλα το κρατησα στο αρχειο.
Σε καποιο ταξιδι μου προς Βορεια Ελλαδα ειμαι λιγο πριν τη Θηβα σε μια λωριδα κυκλοφοριας κινουμενος με 1η ταχυτητα για περισσοτερο απο 50 λεπτα της ωρας!
Στην εξοδο για Θηβα παρατηρω οτι η Εθνικη ειναι κλειστη λογω εργων και εκτρεπουν ΟΛΟΥΣ τους οδηγους στα παραπλευρα διοδια. Ολη αυτη η ουρα ηταν επειδη σταματουσαν ενας ενας οι οδηγοι σε 2 ταμεια διοδιων προκειμενου να πληρωσουν για να ΒΓΟΥΝ απο την εθνικη.
Παθαινω εγκεφαλικο και βλεποντας εναν ΜΠΑΤΣΟ(χωρις εισαγωγικα) που καθοταν διπλα στα εργα του φωναζω να κανει κατι και οτι ειναι ανεπιτρεπτο αυτο που συμβαινει.
Απαντηση? "Βρειτε τα με τον ιδιωτη"
Συμπτωματικα εντελως,εκεινη τη στιγμη αποφασιζει ο εποπτης των συγκεκριμενων διοδιων να επιτρεψει την ελευθερη διελευση των οχηματων ακριβως τη στιγμη που ετοιμαζοταν μια μινι εξεγερση απο τους οδηγους που ημασταν εκεινη τη στιγμη εκει.
Εκανα 5 ωρες να φτασω Λαμια. Και ειχα αρκετο δρομο μεχρι Ναουσα. Ηδη φορτωμενος φτανω Τεμπη. 1 και μιση ωρα παρακαμψη καθως τα Τεμπη ειναι ακομα γκρεμισμενα.
Βγαινοντας απο τον παραλιακο και μπαινοντας εθνικη ΤΣΟΥΠ ενας σταθμος διοδιων που μου ζητουσαν να πληρωσω.

Δηλωνω στην υπαλληλο οτι για αυτη την υπηρεσια που ελαβα δεν θα πληρωσω ουτε σεντ.
Σε απαντηση μου απανταει οτι δεν γινεται και κλεινει με δυναμη το παραθυρακι του γκισε ενω σηκωσε το τηλεφωνο της προκειμενου να ειδοποιησει υποθετω καποιον προισταμενο. Αγανακτισμενος κατεβαινω απο το αμαξι σηκωνω την μπαρα και φευγω.
Επαναληψη σκηνικου σε λιγοτερου απο ενα τεταρτο της ωρας. Μετα την Κατερινη στη μεση του δρομου ακριβως ενα φλεγομενο αμαξι με 3 ατυχους συμπολιτες μας μεσα και τα διερχομενα αυτοκινητα να περνανε στα 2 μετρα απο την πυρινη μαζα με αμεσο κινδυνο της ζωης τους απο πιθανη εκρηξη του ντεποζιτου του αμαξιου που καιγοταν.
Εφτασα Ναουσα μετα απο 9 ωρες απο Αθηνα και σοκαρισμενος απο οσα βιωσα.
Καταληγωντας:
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ,ΤΟΥΣ ΑΓΕΝΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥΣ,ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΤΡΟΧΑΙΑ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΝΑΝΕ ΝΑ ΠΝΙΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΟΥ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝΟΙΞΑΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΠΕΙΣΜΩΣΑΤΕ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΝΙΞΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟΠ".
ΘΑ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΣΩ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΤΗ ΖΩΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ.

Τα λεμε στη ΔΕΘ
Κων/νος

Κάλεσμα στους Τρικαλινούς να «σηκώσουν» τις μπάρες των διοδίων

Posted by Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού Παρασκευή, Αυγούστου 27, 2010
Στο ξενοδοχείο «Πανελλήνιο» στα Τρίκαλα, βρέθηκαν απόψε, μέλη της Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας κατά των διοδίων.

Η παρουσία τους, σχετίζεται με τον αγώνα που ξεκίνησαν εδώ και περίπου 10 μήνες, ζητώντας την ελεύθερη διακίνηση χωρίς διόδια στιες Εθνικές Οδούς.

Η Επιτροπή γνωστή και ως «Κίνημα κατά των διοδίων», καταγγέλλει την εκχώρηση των εθνικών δρόμων σε ιδιώτες, μέσα από νομοσχέδιο που ψήφισαν ΠαΣοΚ, Ν.Δ. και ΛΑΟΣ, και κάλεσε τους Τρικαλινούς πολίτες, να συμμετάσχουν με την φυσική τους παρουσία, στο πανελλαδικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου ημέρα ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, με το σύνθημα «Πάμε ΔΕΘ, σηκώστε τις μπάρες!».

«Ο αγώνας μας δεν αφορά μόνο τα διόδια αλλά ότι μας φράζει τη ζωή κι αυτό είναι το χρέος των 317 δις ευρώ για το οποίο δεν ευθυνόμαστε εμείς. Οι εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα διόδια έχουν επενδύσει ένα πολύ μικρό ποσό στις εταιρείες που χαρατσώνουν τους πολίτες ενώ ένα σημαντικό μέρος των κεφαλαίων προέρχεται από τις τράπεζες, οι οποίες ενώ χρηματοδοτήθηκαν για να μείνουν ανοικτές, ταυτόχρονα οι εθνικοί δρόμοι κινδυνεύουν να περάσουν στα χέρια τους. Ο μόνος αγώνας που μέχρι σήμερα διεξάγεται με συνέπεια και ανιδιοτέλεια είναι ο αγώνας στους δρόμους και όλη η Θεσσαλία πρέπει να συμμετάσχει στον αγώνα κατά των διοδίων αλλά και στη πανελλαδική δράση στις 11 Σεπτεμβρίου», τονίστηκε απόψε και στα Τρίκαλα.

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας θα συμμετάσχει με όλες τις δυνάμεις στην πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στα διόδια στις 11 Σεπτεμβρίου και θα συμμετάσχει στην ανεξάρτητη πορεία της ΔΕΘ που θα ξεκινήσει από την Καμάρα. Νωρίτερα θα πραγματοποιήσει άνοιγμα των διοδίων περίπου μια ώρα πριν την άφιξη της αυτοκινητοπομπής από Αθήνα και τα άλλα σημεία διέλευσης μεταξύ των οποίων τα διόδια Μοσχοχωρίου και Μακρυχωρίου.

Ο εκπρόσωπος της πανΘεσσαλικής οργάνωσης κατά των διοδίων Χρήστος Σταμόπουλος δήλωσε στο trikalanews.gr «Συγκεντρωνόμαστε σήμερα, σε μια πανθεσσαλίκη σύσκεψη, εκπρόσωποι της Λάρισας, Βόλου, Καρδίτσας και Τρικάλων με στόχο να συγκροτήσουμε μια πανθεσσαλική αντίδραση κατά των πληρωμών των διοδίων. Θέλουμε να δώσουμε μία ιδιαίτερη κίνηση στην αντίδραση κατά των διοδίων αλλά και μια ιδιαίτερη δυναμική στην περιοχή της Θεσσαλίας. Δεν πληρώνουμε διόδια διότι με τις πλάτες των εκάστοτε κυβερνήσεων οι ιδιωτικές εταιρίες μας χαρατσώνουν ληστρικά και καταπατούν τα συνταγματικά μας δικαιώματα. Πιστεύουμε ότι οι δρόμοι είναι δημόσιοι και γι αυτό δεν πληρώνουμε διόδια. Πιστεύουμε ότι το «δεν πληρώνουμε διόδια» είναι ένα σύνθημα που πρέπει να εισακουστεί από άκρο σε άκρο της Ελλάδας και ευελπιστούμε να είναι η απάντηση όλου του Ελληνικού λαού στην ληστρική επίθεση της κυβέρνηση και της τρόικας γενικότερα.»

πηγή: trikalanews.gr

Αυξάνονται εκείνοι που δεν πληρώνουν διόδια

Posted by Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού Παρασκευή, Αυγούστου 27, 2010
Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΓΓΑΡΑ

Το δίκτυο κατά των διοδίων γιγαντώνεται στη Θεσσαλία με κεντρικό σύνθημα «Δεν πληρώνω…». Αρκετοί είναι οι πολίτες που συμμετέχουν στις επιτροπές που συνεδριάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα στη Θεσσαλία και ευρύτερα, εκφράζοντας την αντίθεση τους στα διόδια.
Στα Τρίκαλα συναντήθηκαν χθες το βράδυ οι επιτροπές πολιτών που αντιδρούν στα διόδια.
Κατά την πανθεσσαλική συνάντηση τέθηκε στο τραπέζι του διαλόγου ο καλύτερος συντονισμός με έναν και μοναδικό στόχο, να δυναμώσει το κίνημα κατά των διοδίων.
Τα μέλη των επιτροπών από του νομούς Τρικάλων, Καρδίτσας, Λάρισας και Μαγνησίας που συμμετείχαν στην χθεσινοβραδινή σύσκεψη επεσήμαναν ότι «οι εταιρίες εκμεταλλεύονται ληστρικά τους εθνικούς δρόμους λεηλατώντας το εισόδημα των πολιτών» και ευελπιστούν ότι οι χιλιάδες, πλέον, Θεσσαλοί που δεν πληρώνουν να πολλαπλασιαστούν.
Παράλληλα υποστήριξαν τη θέση ότι πριν ολοκληρωθούν τα νέα εθνικά οδικά δίκτυα, οι οδηγοί καλούνται να πληρώσουν δυσβάσταχτα διόδια, ενώ όσοι δεν αρνούνται να καταβάλλουν το αντίτιμο στους σταθμούς διοδίων, επιλέγουν τους παραδρόμους δημιουργώντας επιπρόσθετα προβλήματα στο παλιό εθνικό δίκτυο.

πηγή: Η ΕΡΕΥΝΑ

Όχι διόδια για τα άτομα με αναπηρίες

Posted by Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού Παρασκευή, Αυγούστου 27, 2010
Την απογοήτευσή τους και την οργή τους προς την παραχωρησιούχο εταιρεία που έχει αναλάβει τμήμα του αυτοκινητόδρομου της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας εκφράζει ο σύλλογος παραπληγικών Αν. Στερεάς, καθώς είναι τα μοναδικά διόδια σε όλη τη χώρα που τα άτομα με αναπηρία πληρώνουν τα τέλη των διοδίων. Ήδη η κυβέρνηση έχει ζητήσει την ανταπόκριση της εταιρείας στο εν λόγω αίτημα και εκφράζει την πεποίθηση ότι μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος με επικείμενη ρύθμιση δεν θα επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα.

πηγή: STAR Κεντρικής Ελλάδας

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Παρατηρητής της Φθιώτιδας: Στόχος η πλήρης κατάργηση των διοδίων

Posted by Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού Πέμπτη, Αυγούστου 26, 2010
Δύσκολη αναμένεται να είναι η πρώτη μέρα λειτουργίας του… νεόκτιστου σταθμού διοδίων στην Αγία Τριάδα που βλέπετε στη φωτογραφία, καθώς από το βράδυ της Τετάρτης 25 Αυγούστου ήρθε η σειρά της Λαμίας να συστήσει Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και εργαζομένων Ενάντια στα Διόδια. Στην αίθουσα του ΤΕΕ/ΤΑΣ και κατόπιν συγκέντρωσης που διοργάνωσε η δημοτική κίνηση «Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία» αποφασίστηκε η συμμετοχή στο κίνημα, η εξάπλωση των ιδεών του μέσω ενημέρωσης των πολιτών και βέβαια η τακτική, τα επόμενα βήματα και οι δράσεις της, μιας και σε λίγες μέρες ο σταθμός της Αγ. Τριάδας θα τεθεί σε λειτουργία.

Στη συζήτηση – ενημέρωση το «παρών» έδωσαν, εκτός των κατοίκων, και εκπρόσωποι φορέων όπως το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φθιώτιδας, Η Ομοσπονδία Ραδιοταξί Λαμίας, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, ο Όμιλος φίλων του Δάσους, η ΕΛΜΕ, η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας, ο Σύλλογος Παραπληγικών Στερεάς Ελλάδας, ενώ τη συγκέντρωση χαιρέτισαν εκπρόσωποι Επιτροπών από άλλες περιοχές και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικών Σχολείων και Τάξεων και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Φθιώτιδας και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, κ. Λεωνίδας Μίχος.

Το λόγο αρχικά πήρε ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης

Ο τόπος μου: ΝΑΙ στην Πανελλαδική Κινητοποίηση/διαμαρτυρία κατά των διοδίων

Posted by Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού Πέμπτη, Αυγούστου 26, 2010
Φίλες και φίλοι
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας σε συνεργασία με την Ένωση Καταναλωτών ΕΚΠΟΙΖΩ και την Επιτροπή Αγώνα κατά των Διοδίων του Αιγινίου, θα συμμετάσχει ενεργά στην Πανελλαδική Κινητοποίηση/διαμαρτυρία κατά των διοδίων της 11ης Σεπτεμβρίου 2010.


Κομβόι αυτοκινήτων θα ξεκινήσει από την Αθήνα, από το σταθμό των διοδίων Αφιδνών, και θα καταλήξει στη ΔΕΘ Θεσσαλονίκης, ενώ κατά τη διάρκεια της πορείας προς τη συμπρωτεύουσα θα ανοίγονται όλοι οι σταθμοί διοδίων.

Καλούμε όλους τους Πιεριείς, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 14:30 να βρίσκονται στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς όπου θα υποδεχτούμε την αυτοκινητοπομπή, η οποία την ώρα εκείνη έχει προγραμματιστεί να βρίσκεται στα νότια σύνορα του νομού μας. Εκεί θα ενωθούμε με τους πολίτες των άλλων επιτροπών και θα συνεχίσουμε όλοι μαζί την πορεία προς τη Θεσσαλονίκη.
Ειδικά εμείς οι Πιεριείς οφείλουμε να στηρίξουμε δυναμικά αυτή την κινητοποίηση, διότι από το νομό μας, το Μάρτιο του έτους 2009, ξεκίνησαν οι πρώτες έμπρακτες διαμαρτυρίες κατά των διοδίων.

Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν επιθυμείτε να συμπορευτείτε μέχρι τη Θεσσαλονίκη, ελάτε στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς για να ενισχύσετε τη φωνή διαμαρτυρίας των πολιτών του νομού μας.

Το κίνημα κατά των διοδίων έχει αποκτήσει νέα δυναμική. Οι χιλιάδες πολίτες που δεν πληρώνουν διόδια μπορούν να πολλαπλασιασθούν.

Το σύνθημά μας «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ» είναι η δική μας απάντηση στις εταιρείες που σήμερα εκμεταλλεύονται ληστρικά και παράνομα τους εθνικούς δρόμους, λεηλατώντας το εισόδημά μας.

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

πηγή: Ο τόπος μου

Πρωτοβουλία για την άρνηση πληρωμής διοδίων των οδηγών με αναπηρίες

Posted by Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού Πέμπτη, Αυγούστου 26, 2010
Ξεκίνησε από το διαδίκτυο, πλέον ξεπερνούν τις δύο χιλιάδες οι συμμετοχές
Οι αρνητές καταγγέλουν ρατσιστικές συμπεριφορές των υπαλλήλων των εταιρειών εκμετάλλευσης αυτοκινητοδρόμων

Με πρωτοβουλία ολιγάριθμης ομάδας αναπήρων ακτιβιστών, εδώ και λίγες μέρες εξελίσσεται μέσω διαδικτύου οργανωμένη εκστρατεία που έχει σαν στόχο την άρνηση πληρωμής διοδίων από τους οδηγούς με αναπηρία.

Τα σημαίνοντα και οι στόχοι της εκστρατείας συμπυκνώνονται σε βιντεάκι διάρκειας δυόμισι λεπτών που βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.youtube.com/watch?v=InXgYqXVr4s

Οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας διεκδικούν τη μέγιστη δυνατή συστράτευση ανθρώπων με αναπηρία στην άρνηση πληρωμής διοδίων, επικαλούμενοι καταρχάς περσινό προεδρικό διάταγμα (επί υπουργείας Γ. Σουφλιά) που επέτασσε τη δωρεάν διέλευση των αναπηρικών αυτοκινήτων και το οποίο παραβιάζεται, όπως ισχυρίζονται, από τις εταιρείες εκμετάλλευσης των αυτοκινητοδρόμων. Καταγγέλλουν, επίσης, ως επιθετική και με έντονες πινελιές ρατσισμού, τη στάση των υπαλλήλων των εταιρειών έναντι των “ανυπάκουων” οδηγών με αναπηρία, με προεξάχοντες τους υπαλλήλους της ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. και ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ. Σύμφωνα με την καταγγελία τους (που τεκμηριώνεται από το βίντεο που έχουν δημοσιοποιήσει), οι ανάπηροι αρνητές πληρωμής διοδίων προκαλούνται με φράσεις όπως “άνοιξε μόνος σου την μπάρα αν μπορείς” ή “στην Αττική Οδό δωρεάν περνάς;”, που ευθέως προσβάλλουν τα κίνητρά τους και απροσχημάτιστα ειρωνεύονται την αδυναμία τους να μετακινήσουν μόνοι τους τις μπάρες. “Ωσάν η επιλογή άρνησης πληρωμής να είναι προϊόν σωματικής ρώμης και όχι πνευματικής κρίσης”επιστρέφει την ειρωνεία ο Α.Ρ. εκ των μετεχόντων στην πρωτοβουλία.

Η άρνηση πληρωμής διοδίων των οδηγών με αναπηρία, σε κάμποσες περιπτώσεις είναι διαδικασία ολίγον δυσκολότερη σε σχέση με τους μη αναπήρους ομοϊδεάτες τους. Για παράδειγμα, πολλοί απ’ αυτούς δεν χρησιμοποιούν τους εθνικούς αυτοκινητόδρομους για ταξίδια αναψυχής ή έστω διεκπεραίωσης θεμάτων καθημερινότητας, αλλά για υποθέσεις ζωής (π.χ. μεταγγιζόμενοι και πολυμεταγγιζόμενοι από την επαρχία που μετακινούνται σε νοσοκομεία των μεγάλων πόλεων). Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι προσπερνούν το “παιχνίδι καθυστέρησης” των υπαλλήλων των διοδίων, πληρώνουν το αντίτιμο παρότι δεν το αποδέχονται, διότι γι’ αυτούς ο χρόνος είναι υπερπολύτιμος. Δυσκολίες αντιμετωπίζουν επίσης οι αρνητές οδηγοί με απώλεια ακοής χρήστες της ελληνικής νοηματικής γλώσσας, διότι οι υπάλληλοι είτε δεν καταλαβαίνουν είτε παριστάνουν πως δεν καταλαβαίνουν την απαίτησή τους δωρεάν διέλευσης. Η πρωτοβουλία των αναπήρων ακτιβιστών τις επόμενες μέρες θα τους εφοδιάσει με κείμενο – δήλωση άρνησης πληρωμής το οποίο έχει αναλάβει μετέχουσα δικηγορίνα με απώλεια όρασης, ώστε όλες οι παραπάνω δυσκολίες να ξεπεραστούν και τα “άλλοθι καθυστέρησης” από πλευράς υπαλλήλων να ακυρωθούν.

“Η άρνηση πληρωμής δεν είναι ένα κακομαθημένο πείσμα, επειδή είμαστε ανάπηροι και έτσι ... γουστάρουμε. Είναι δικαίωμα που απορρέει από την κατοχυρωμένη – υποτίθεται - προστατευτική λογική του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου” μας λένε οι της πρωτοβουλίας, μη διστάζοντας να συμπληρώσουν ότι “η πολιτική χυδαίας προσβολής της αναπηρίας που υποχρεώνονται να εφαρμόσουν οι υπάλληλοι των εταιρειών για μιά ... χούφτα ευρώ, αποτελεί το ασφαλέστερο για μας κριτήριο ότι έχουμε όλο το δίκιο με το μέρος μας”. Οπως αποδεικνύεται, έχουν με τέτοιο τρόπο “δρομολογηθεί” οι εποχές, που στο όνομα των “κυνηγών της χούφτας” ακόμα και οι πλέον ορθόδοξες/δικαιωματικές στάσεις ζωής επιχειρείται να ενοχοποιηθούν. Οι αντιστάσεις υπάρχουν, μένει να αποδειχτεί πόσες και πόσο ανθεκτικές είναι.

πηγή: Ελευθεροτυπία

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΝΑ ΣΥΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ .
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΙΛΙΟΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΛΕΩ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ(βλεπε ΤΕΜΠΗ,ΠΕΤΑΛΟ ΜΑΛΛΙΑΚΟΥ,ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΠΑΤΡΩΝ κτλ.)
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ 3 ΑΤΟΜΑ 3 ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ.
3 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ!!ΑΥΤΟΝ .ΣΗΜΑΝΣΗ ΜΗΔΑΜΙΝΗ,ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΗ ΛΩΡΙΔΑ"ΚΟΡΙΝΕΣ"ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΠΑΡΑΣΥΡΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΒΟΛΟΔΕΡΝΑΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΛΑΛΟΜ ΜΕ ΤΟ ΙΧ ΣΟΥ
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΕ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ Ο ΟΔΗΓΟΣ (ΑΤΥΧΟΣ) ΠΟΥ ΕΤΡΕΧΕ!!!!!!!!! ΜΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ!
Η ΤΡΟΧΑΙΑ ,Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ!!( (ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΡΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ θα ελεγα εγω) ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΣ ΟΧΙ !! ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ
ΑΛΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ (ΜΕ ΛΗΣΤΡΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΕΛΕΓΑ) ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝΕ
ΕΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ
ΔΙΑΔΙΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ,ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ (ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ,ΦΙΛΟΥΣ ,ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κτλ) ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΑΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΜΟΝΟΝ "ΕΝΑΣ"ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ 1 ΑΤΟΜΟ, ΑΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ "ΔΥΟ"ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ 11 ΑΤΟΜΑ , ΑΝ "ΤΡΕΙΣ" ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ 111 ΑΤΟΜΑ, ΑΝ "ΤΕΣΣΕΡΙΣ" ΤΟΤΕ 1111 ΑΤΟΜΑ και ουτω καθεξις.
ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΡΥΑΚΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ (αν ειμαστε) ΘΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΟΥ.
ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ κ.κ. ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ!!!
ΞΕΠΟΥΛΗΣΤΕΤΑ ΟΛΑ!!
ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΥΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΜΙΝΟ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ!!!
Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ η ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ.

ΜΕ ΘΕΡΜΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
Π.ΒΑΣΙΛΗΣ "BILLAN"

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

ΒΙΟΖΩ: Πάμε ΔΕΘ, σηκώνουμε τις μπάρες

Posted by Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού Τετάρτη, Αυγούστου 25, 2010
Δυναμικό και ανεξάρτητο παρόν στη ΔΕΘ οργανώνουν οι Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων κατά των Διοδίων και η ΒΙΟΖΩ τάσσεται ανοικτά στο πλευρό τους. Με συνθήματα: «Ελεύθεροι δρόμοι για όλους χωρίς διόδια» και «Πάμε ΔΕΘ σηκώστε τις μπάρες», το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου συμμετάσχουμε στη μεγάλη αυτοκινητοπορεία που θα ξεκινήσει απο τα διόδια Αφιδνών ως τη Θεσσαλονίκη, και σε όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς -ως έκφραση διαμαρτυρίας- θα ανοίξουμε τις μπάρες με το «έτσι θέλω» και χωρίς καμία καταβολή αντιτίμου. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική αφίσα: «Αγωνιζόμαστε σε Μνημόνιο – Τρόικα – Ανεργία. Δεν πληρώνουμε διόδια. Δεν πληρώνουμε την κρίση τους». Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας διοργάνωσε ανοικτή σύσκεψη χθες στις 8 μ.μ. στο Δημαρχείο Βόλου. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ενημέρωση σχετικά με το ζήτημα των διοδίων και σχεδιασμός για την πανελλαδική κινητοποίηση στις 11 Σεπτεμβρίου που θα ξεκινήσει με τη μορφή αυτοκινητοπομπής απο Αθήνα έως Θεσσαλονίκη, με διαρκείς παρεμβάσεις σε όλα τα διόδια του οδικού άξονα και συμμετοχή στην ανεξάρτητη πορεία στη ΔΕΘ. Αύριο στις 8.30 μ.μ. πραγματοποιείται στα Τρίκαλα η πανθεσσαλική σύσκεψη με συμμετοχή όλων των επιτροπών, κινήσεων που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλία στο κίνημα κατά των διοδίων. Συνέντευξη Τύπου και ανοικτή συγκέντρωση προγραμματίζεται και για την Τρίτη 31 Αυγούστου στις 7μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο της Εύβοιας (οδός Μ. Φριζή 10, Χαλκίδα). Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης οι Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων κατά των Διοδίων, τα Εργατικά Κέντρα Εύβοιας, Λιβαδειάς, Θήβας, Καρπενησίου, Β. Εύβοιας και Βόλου.

πηγή: ΒΙΟΖΩ

Χωρίς διόδια η χρήση των αυτοκινητοδρόμων από τους ΑμΕΑ;

Posted by Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού Τετάρτη, Αυγούστου 25, 2010
Διευκρινίσεις από το υπουργείο Υποδομών
Χωρίς διόδια η χρήση των αυτοκινητοδρόμων από τους ΑμΕΑ

Για μεμονωμένα περιστατικά, όπου απαιτήθηκε από ΑμΕΑ η καταβολή διοδίων, κάνει λόγο το υπουργείο Υποδομών, που δηλώνει πως θα προωθήσει νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του θέματος που δημιουργήθηκε τον τελευταίο καιρό.

Το υπουργείο επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση, καθώς στις συμβάσεις παραχώρησης που υπέγραψε με τις κοινοπραξίες κατασκευής των νέων αυτοκινητοδρόμων δεν συμπεριλήφθηκε διάταξη που να προβλέπει πως τα άτομα με αναπηρία δεν καταβάλουν διόδια. Ωστόσο, "οι εταιρείες ανταποκρίθηκαν και επιτρέπουν την ελεύθερη διέλευση των ατόμων με αναπηρία κατά κανόνα από όλους τους σταθμούς διοδίων ευθύνης τους", όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για μεμονωμένα περιστατικά στο τμήμα της Αθηνών-Λαμίας όπου "από παρανόηση της παραπάνω δέσμευσης απαιτήθηκε η καταβολή τελών διοδίων". Σύμφωνα με το υπουργείο, μετά από σχετική επισήμανση που έγινε στις εταιρείες "δεν θα επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα", ενώ προαναγγέλλεται η ρύθμιση του θέματος μέσω τροπολογίας που θα προσαρμόσει σχετικά τις συμβάσεις παραχώρησης.

πηγή: Ελευθεροτυπία

Σχόλιο των επιτροπών: Δείτε το video, δεν μοιάζει για μεμονωμένο περιστατικό.

Τα αναπηρικά αυτοκίνητα δεν πληρώνουν στα διόδια. Μην μασάτε!!!

Posted by Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού Τετάρτη, Αυγούστου 25, 2010


Μην πληρώνετε διόδια για τα αναπηρικά αυτοκίνητα. Ο νόμος υπάρχει. Τυπώστε το παρακάτω έγγραφο και τρίψτε τους το στη μούρη. Κάντε κλικ επάνω του για να το δείτε μεγαλύτερο.



πηγή: Ακίδα

http://www.trikalanews.gr/article/15698/
Το κίνημα κατά των διοδίων έχει αποκτήσει νέα δυναμική στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, ιδιαίτερα μετά τις κινητοποιήσεις του Ιουλίου. Νέες περιοχές μπαίνουν στον αγώνα, είτε προληπτικά (Τρίκαλα, διόδια Ε-65), είτε εξαιτίας νέων διοδίων στον εθνικό οδικό άξονα (Λαμία, διόδια Θερμοπυλών).

Το κίνημά μας αναπτύσσεται παράλληλα και εξαιτίας της οικονομικής χρεοκοπίας του δημοσίου και της υπαγωγής της χώρας στην τρόικα, τη συσσώρευση ενός δυσθεώρητου χρέους πάνω από 310δις ευρώ (για το οποίο δεν ευθυνόμαστε εμείς), ενώ η παρούσα κυβέρνηση (όπως και η προηγούμενη) έχει αποφασίσει την εκχώρηση σε ιδιώτες όχι μόνο των εθνικών οδών αλλά της ΔΕΗ, των αστικών συγκοινωνιών, του ΟΣΕ, του νερού, την επέκταση των εισιτηρίων στα νέα «ολοήμερα νοσοκομεία».

Τα δε σχέδια ενοποίησης των δήμων μέσω του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», σημαίνει τη μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων προς τις τοπικές κοινωνίες που θα οδηγήσουν σε νέες συμπράξεις του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα, ανάλογες με αυτές της εκχώρησης των εθνικών δρόμων, τη περαιτέρω αύξηση της έμμεσης φορολογίας, την επιβολή της ανταποδικότητας σε ελεύθερους χώρους, δρόμους, κοινωνικές υπηρεσίες και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.

Οι εταιρείες που σήμερα εκμεταλλεύονται ληστρικά τους εθνικούς δρόμους, θα βάλουν μπάρες σε παραλίες, σε βουνά, σε πάρκινγκ, σε πλατείες, σε παιδικές χαρές, σε όλες τις πτυχές της ζωής μας, ενώ τα λαϊκά εισοδήματα λεηλατούνται κι ένα σημαντικό τμήμα της κοινωνίας τίθεται στην ανεργία και το περιθώριο.

Το κίνημα κατά των διοδίων έχει αγκαλιαστεί από τον εργαζόμενο πληθυσμό γιατί δεν κάνει χαρτοπόλεμο και συνδιαλλαγές με υπουργεία, κυβερνήσεις και εταιρείες διοδίων. Το σύνθημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ» αποτελεί τη δική μας νομιμότητα ενάντια στις ληστρικές πολιτικές του μεγάλου κεφαλαίου, ενάντια στη λεηλασία της ζωής μας.

Δεν ζητάμε να φύγουν τα διόδια από τη γειτονιά μας και να πάνε παρακάτω, δεν ζητάμε καλύτερη τιμολογιακή πολιτική από τις εταιρείες αλλά αγωνιζόμαστε για να παραμείνουν οι χιλιοποληρωμένοι εθνικοί δρόμοι δημόσιο κοινωνικό αγαθό κι ελεύθεροι για όλους. Επεκτείνουμε το δίκαιο αγώνα μας σε όλο το μήκος των εθνικών δρόμων, σε πόλεις, χωριά, γειτονιές. Οι χιλιάδες πολίτες που δεν πληρώνουν να γίνουν εκατομμύρια!

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα χρεοκοπήσουμε εμείς, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι αυτοκινητιστές, οι μικροεπαγγελματίες και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, αλλά αυτοί που ευθύνονται για τη κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και δεν είναι άλλοι από τους τραπεζίτες, τους μεγαλοκατασκευαστές, το διεφθαρμένο πολιτικό τους προσωπικό.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ – ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ!
ΟΧΙ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ Ε-65 & Σ’ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
ΝΕΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ!
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ & ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΠΟΥ ΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!
ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ΛΑΡΙΣΑΣ, ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ






ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΒΟΛΟΥ Η ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έγινε, την Τρίτη 25-8-10 ,στην κατάμεστη κεντρική αίθουσα του Δημαρχείου Βόλου η ανοικτή σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλίας κατά των διοδίων.

Οι εργαζόμενοι της Μαγνησίας δεν παρακολούθησαν απλά την ανοικτή σύσκεψη αλλά συμμετείχαν στη συζήτηση με ενθουσιασμό για τον αγώνα που διεξάγεται εδώ και 10 μήνες στις εθνικές οδούς ενάντια στα χαράτσια των ιδιωτικών εταιρειών που με τη συναίνεση του κράτους και κυβερνήσεων ΝΔ & ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΛΑΟΣ που υπερψήφισε το νομοσχέδιο εκχώρησης των εθνικών δρόμων σε ιδιώτες.

Επίσης, με ενθουσιασμό αγκαλιάστηκε και η πρωτοβουλία για την πανελλαδική δράση στις 11 Σεπτέμβρη, ημέρα ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, με το σύνθημα «Πάμε ΔΕΘ, σηκώστε τις μπάρες!», τουλάχιστον αυτό μαρτυρούν οι δηλώσεις συμμετοχής στη δράση.

«Ο Βόλος έχει για δεύτερη φορά την τιμητική του καθώς το Δεκέμβρη φιλοξένησε τη συγκρότηση του Πανελλαδικού Συντονιστικού κατά των διοδίων, ενώ στη σημερινή ανοικτή σύσκεψη, ανακοινώνεται η πανελλαδική δράση με τη συμμετοχή του Πανελλαδικού Συντονιστικού των Επιτροπών Αγώνα αλλά και έξι εργατικών κέντρων, κινήσεων πόλης και άλλων. Ο αγώνας μας δεν αφορά μόνο τα διόδια αλλά ότι μας φράζει τη ζωή κι αυτό είναι το χρέος των 317 δις ευρώ για το οποίο δεν ευθυνόμαστε εμείς. Οι εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα διόδια έχουν επενδύσει ένα πολύ μικρό ποσό στις εταιρείες που χαρατσώνουν τους πολίτες ενώ ένα σημαντικό μέρος των κεφαλαίων προέρχεται από τις τράπεζες, οι οποίες ενώ χρηματοδοτήθηκαν για να μείνουν ανοικτές, ταυτόχρονα οι εθνικοί δρόμοι κινδυνεύουν να περάσουν στα χέρια τους. Ο μόνος αγώνας που μέχρι σήμερα διεξάγεται με συνέπεια και ανιδιοτέλεια είναι ο αγώνας στους δρόμους και όλη η Θεσσαλία πρέπει να συμμετάσχει στον αγώνα κατά των διοδίων αλλά και στη πανελλαδική δράση στις 11/9», αυτά τόνισε ο Γ. Χατζηγιάννης, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλίας.

Σύντομες παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν από τον Β. Παπαδόπουλο & Ν. Θωμαδάκη μέλη της Επιτροπής Αγώνα Αφιδνών, τον Α. Αλεξίου μέλος της Επιτροπής Αγώνα Τραγάνας, τον Δ. Ανδρεόπουλο μέλος της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλίας, τον Θ. Γεωργιλά μέλος της Ανοικτής Συνέλευσης Θεσ/νίκης, τη Σ. Γαλάνη και τον Κ. Πανέτσο μέλη της επιτροπής Αγώνα Μώλου Λαμίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρόεδρος του σωματείου εμποροϋπαλλήλων Ν. Μαγνησίας, Φ. Ζούτος, ο αγροτοσυνδικαλιστής Χ. Αρχοντής αλλά και ο Ζ. Ντελόπουλος, πρόεδρος των αυτοκινητιστών ΔΧ. Ν. Μαγνησίας που κατήγγειλε το γεγονός ότι οι αυτοκινητιστές παραμένουν δέσμιοι της επίταξης του υπουργείου Μεταφορών παρά το γεγονός ότι η απεργία τους έχει λυθεί και ότι ο αγώνας τους ενάντια στις εταιρείες διοδίων είναι κοινός και ότι όλες οι επόμενες μάχες πρέπει να δοθούν από κοινού με τους εργαζόμενους και όλο το κίνημα.

Τόσο οι ομιλητές όσο και οι συναγωνιστές που μίλησαν αναγνώρισαν ότι το θέμα των διοδίων είναι η θρυαλλίδα της οργής του εργαζόμενου πληθυσμού που μετατρέπεται σε συγκεκριμένη υλική δύναμη και ζήτησαν να επεκταθεί ο αγώνας και σε άλλα μέτωπα, όπως η ενέργεια, οι μεταφορές, οι υποδομές, το νερό καθώς κυβερνήσεις και τρόικα οδηγούν τον εργαζόμενο πληθυσμό σε εξαθλίωση.

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας θα συμμετάσχει με όλες τις δυνάμεις στην πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στα διόδια στις 11/9 και θα συμμετάσχει στην ανεξάρτητη πορεία της ΔΕΘ που θα ξεκινήσει από τη Καμάρα.

Η επιτροπή Αγώνα θα πραγματοποιήσει άνοιγμα των διοδίων περίπου μια ώρα πριν την άφιξη της αυτοκινητοπομπής από Αθήνα και τα άλλα σημεία διέλευσης που για τη Mαγνησία σύμφωνα με το πρόγραμμα σημαίνει ότι το Σάββατο 11/9 θα γίνει προσυγκέντρωση στο Δημαρχείο Βόλου στις 11:20, άνοιγμα των διοδίων Μοσχοχωρίου και Μακρυχωρίου στις 11:55, ενώ οι διαδηλωτές Βόλου και Λάρισας θα ενωθούν με το κύριο σώμα της αυτοκινητοπομπής στις 12:55 και 13:20 αντίστοιχα.

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας θα συμμετάσχει αύριο στην πανθεσσαλική σύσκεψη στα Τρίκαλα που διοργανώνεται από την τοπική επιτροπή στο ξενοδοχείο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ στις 8.30μμ, όπου θα εκτεθεί και όλο το σχέδιο της πανελλαδικής δράσης.

24/8/2010

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

http://www.epitropesdiodiastop.blogspot.com/

e-mail: epitropes2010@gmail.com

  • Blogroll

  • Blog Archive